خبرآنی/خوزستان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: طی سالهای گذشته اقدامات خوبی جهت آموزش کشاورزان، توزیع بذر رایگان، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و پیگیری تکمیل زنجیره ارزش این محصول از سوی سازمان جهاد کشاورزی انجام شده است و از متقاضیان برای ایجاد صنایع تکمیلی این محصول حمایت میشود.
محمد حسنینسب در گفت و گو با خبرآنی با اشاره به آغاز برداشت چای ترش از سطح مزارع استان، اظهار کرد: در سال جاری ۳۲ هکتار چای ترش کشت شده است که برداشت این محصول از نیمه اول مهرماه آغاز شده است و تا نیمه دوم آبان ماه ادامه دارد.
وی بیان کرد: محصول چای ترش کاربردهای وسیعی در زمینه دارو و درمان بیماریهای فشار خون، چربی خون، سرطان، بیماریهای کبد و کلیه دارد. همچنین دارای خاصیت آرام بخش و خنک کننده، ضدعفونی کننده و تصفیه کننده است.
حسنینسب افزود: همچنین از این محصول در صنایع غذایی، صنعت الیاف، نساجی و چوب استفاده میشود و اندامهای رویشی آن نیز در صنعت دام و طیور به عنوان علوفه مصرف میشود.
وی بیان کرد: کاسبرگ این گیاه سرشار از آهن، کلسیم، موسیلاژ و آنتوسیانین است و بذر آن نیز حاوی مقدار زیادی پروتئین، پلی ساکاریدها، مواد معدنی، اسیدهای آلی و فیبر است.
حسنینسب با اشاره به پیش بینی برداشت ۲۰ تن محصول چای ترش از مزارع استان، تصریح کرد: شهرستانهای کارون، خرمشهر و اهواز بیشترین سطح کشت چای ترش را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: گیاه چای ترش جزو گیاهان متحمل به خشکی است و دارای ارزش اقتصادی بالا است و قابلیت خوبی برای توسعه در استان خوزستان دارد.
حسنینسب با اشاره به حمایتهای سازمان جهاد کشاورزی در راستای توسعه کشت محصول چای ترش، اظهار کرد: طی سالهای گذشته اقدامات خوبی جهت آموزش کشاورزان، توزیع بذر رایگان، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و پیگیری تکمیل زنجیره ارزش این محصول از سوی سازمان جهاد کشاورزی انجام شده است و از متقاضیان برای ایجاد صنایع تکمیلی این محصول حمایت میشود.
انتهای پیام