به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیمین زمانی زاده نجار مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به گستره فعالیت فراگیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، سطح فعالیت در این بخش بسیار افزایش یافته است، گفت: این شرکت نیز به نوبه خود در حال تلاش برای توسعه زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده به منظور کمک به زیستبوم فناوری در کشور است.
وی ا فزود: این مجموعه دانشبنیان با تاسیس یک واحد تحقیق و توسعه موفق شد تا پروسه علمی استحصال مواد موثره از بسیاری از گیاهان را کامل کند. یکی از پروژههای کاری شرکت، استحصال و خالصسازی مواد موثره موجود در گیاه زردچوبه است.
به گفته وی، خواص ضدالتهابی و درمانی این ادویه منحصر به فرد، از دیرباز مورد توجه انسان بوده است. در مصر باستان و در قرون میانی تمدن اسلامی نیز از این ماده به عنوان آنتی باکتریال استفاده شده است. در آزمایشهای نوین نیز خاصیتهای ضد التهابی آن به اثبات رسیده است. این شرکت موفق به استحصال ماده کورکومین از گیاه زردچوبه شد، این ماده در کنار دیگر مواد موثره زردچوبه در تولید داروهای مختلف از جمله داروی التهاب استخوانی کاربرد دارد.
زمانی زاده ادامه داد: این شرکت دانشبنیان همچنین با استفاده از منابع گیاهی، ماده داوانون را تولید کرد که به کشور ژاپن صادر شد، این ماده در تولید مواد غذایی کاربرد دارد. ثبت اختراع مواد استحصال شده از پوست انار و گیاه رزماری، دیگر اقدام انجام گرفته در این شرکت است. از این مواد برای تولید سوسیس و کالباس فراسودمند استفاده میشود. مواد غذایی فراسودمند فرآوری شده با استفاده از این مواد گیاهی نیاز به مواد نگهدارنده کمتری دارد، از این رو از سطح سلامت بیشتری برخوردار هستند.