به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فرآوری زیستی در فرآیند تولید محصولات غذایی و کشاورزی علاوه بر بهبود ویژگی های محصول و کاهش هزینه های تولید در تضمین سلامت محصولات غذایی نیز موثر است.
این کار به روش های مختلفی صورت می گیرد. برخی روش های شیمیایی علاوه بر بازدهی پائین موجب کاهش سلامت محصولات غذایی نیز می شود در حالیکه امروزه راههای جایگزین مانند روش های زیستی به سرعت در صنایع غذایی جهان رو به توسعه است. مانند استفاده از بیوکاتالیست ها در فرآیند تولید نان، فرآیندهای استخراج، تصفیه و استریفیکاسیون روغن های خوراکی، تولید محصولات لبنی، استخراج پروتئین و غیره.
علاوه بر این ها، استفاده از فرآوری زیستی در تولید مواد غذایی از بقایای گیاهی و مواد غذایی و بهبود کیفیت مواد غذایی با روش های زیستی نیز مطرح است. کارشناسان معتقدند که فرآوری زیستی در فرآیند تولید محصولات غذایی و کشاورزی هم ویژگی های محصول را بهبود می دهد و تضمینی برای سلامت این محصولات نیز وجود دارد.
بر همین اساس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای ۲۷۰ پروژه به دنبال توسعه فرآوری زیستی در تولید محصولات غذایی و کشاورزی است.
توسعه تولید روغن تولید محصولات غذایی(۱۰ پروژه) و نوشیدنی های تخمیری(۱۰ پروژه)، توسعه استفاده از کاتالیست های زیستی در تولید نان و نوشیدنی لبنی و غیر لبنی(۱۰ پروژه)، بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد صادراتی(۲۰۰ پروژه)، فرآوری غلات و حبوبات (۲۰ پروژه)، فرآوری گوشت، شیر و لبنیات(۲۰ پروژه) اولویتهایی است که با اجرای آنها کیفیت محصولات کشاورزی و در نهایت غذای مصرفی مردم را ارتقا می دهد.