دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: در سال ۱۴۰۱ ظرفیت نصب شده نیروگاهی باید به ۱۰۵ هزار مگاوات میرسید که این اتفاق نیفتاد و اکنون این عدد به ۸۷ هزار مگاوات رسیده است و شاهد کمبود ۱۵ تا ۱۷ هزار مگاوات نیروگاه جدید هستیم.
حمیدرضا صالحی در گفت و گو با خبرآنی، با بیان اینکه با سرمایه گذاری و تعیین هدف در صنعت برق می بایست به این سمت پیش برویم که در سال های آینده با خاموشی مواجه نشویم و تراز بین تولید و مصرف برق به وجود آید، اظهار کرد: ۱۷ هزار مگاوات کمبود نیروگاه نصب شده داریم که برای تحقق آن با در نظر گرفتن خط و پست نیازمند سرمایهای حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیارد دلار هستیم.
وی با بیان اینکه از لحاظ تراز انرژی در حوزه برق در زمستان باتوجه به اینکه تولید و مصرف به گونه است که مشکلی از نظر تولید نداریم، موضوع کمبود گاز مطرح است، اظهار کرد: کشور باید در حوزه گاز نیز سرمایه گذاری کند تا مشکلی در این حوزه وجود نداشته باشد.
دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران ادامه داد: در سال گذشته در زمستان با مشکل کمبود گاز مواجه شدیم و بسیاری از نیروگاه ها نتوانستند گاز کافی دریافت کنند و به سمت مازوت سوزی رفتند و این در شرایطی بود که بسیاری از نیروگاه ها نیز به دلیل مسائل محیط زیستی قادر به استفاده از مازوت نبودند و به همین دلیل شاهد خاموشی بودیم.
صالحی با تاکید بر اینکه این مساله نیز بیشتر متحمل بخش صنعت شد، گفت: امسال نیز پیش بینی می شود که این اتفاق بیفتد؛ یعنی اگر سوخت تولیدی کفاف ندهد بی شک شاهد خاموشی خواهیم بود. برای مقابله با این مساله از سالها پیش می بایست سرمایه گذاری صورت می گرفت تا صنعت گاز توسعه پیدا می کرد.
به گفته وی اکنون در بسیاری از میادین تولید گاز شاهد افت فشار نیز هستیم و این باعث می شود به ظرفیتی که محاسبه کرده بودیم نرسیم. این مساله کاملا ناشی از عدم سرمایه گذاری بوده که در سال های قبل اتفاق افتاده است.
دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران ادامه داد: در گاز تنها بحث تولید در نیروگاه مطرح نیست. خیلی از صنایع مانند فولاد تا ۷۰ درصد نیازمند مصرف گاز به عنوان خوراک هستند و اگر به همین روال پیش برویم و با کمبود مواجه شویم، باز هم شاهد قطع گاز صنایع خواهیم بود.
صالحی با بیان اینکه واقعی کردن قیمت برق می تواند منجر به مصرف بهینه و تعریف پروژه های بهینه سازی شود، اظهار کرد: پروژههای بهینه سازی در ایران معنا ندارد. در فولاد تا زمانی که قیمت برق پایین باشد میزان مصرف کاهش نمییابد و در دیگر صنایع نیز شرایط به همین روال است.
وی ادامه داد: در ایران پروژه های بهینه سازی سوخت نیز کلید نخورده است و شرکتها و بنگاه های بزرگ سیاستهای خود را به این سمت نمی برند؛ چراکه باید برای تحقق این موضوع هزینه کنند، ولی به دلیل ارزان بودن انرژی این اتفاق نمیافتد؛ لذا واقعی شدن قیمت سوخت موجب کاهش مصرف و افزایش راندمان خواهد شد.
او با بیان اینکه از طرف دیگر می بایست تولید گازهای گلخانه ای کاهش یابد، اظهار کرد: ایران جزو ۱۰ کشوری است که بیشترین تولید گازهای گلخانه ای را دارد و این در شرایطی است که ۹ کشور دیگر تولید ناخالصی بالایی نیز دارند. در این راستا منطقی کردن قیمت مزایایی دارد که می توانیم به آن دست یابیم.
انتهای پیام