خبرآنی/خوزستان رییس اتحادیه زنبورداران خوزستان گفت: مهمترین درخواست اتحادیه زنبورداران خوزستان حمایت از تشکلهای زنبورداری است و دولت باید در زمینه حفظ تشکلهای زنبورداری که سالها سابقه دارند و بازوی زنبورداری در کشور هستند گام بردارد.
امین کریمی در گفت و گو با خبرآنی با بیان اینکه استان خوزستان دارای ۱۲ شرکت تعاونی زنبورداری است، اظهار کرد: زنبورداران میتوانند از خدمات این شرکتها استفاده کنند و با ایجاد شغل زنبورداری به توسعه این بخش در استان کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه دولت هیچ اعتبار و انگیزشی برای بخش صنعت زنبورداری استان اختصاص نداده است، عنوان کرد: در کل چند سالی است که دولتها اعتبار، امکانات و تسهیلاتی در اختیار زنبورداران قرار ندادهاند در حالی که حمایت گستردهای از بقیه اصناف مانند اتحادیه مرغ و گوشت صورت میگیرد. با وجود اینکه بخش زنبورداری بسیار اشتغالزا است و پیشرفت اشتغال آن ۳۰۰ درصد بوده است اما متاسفانه مورد بیمهری قرار گرفته است.
کریمی ادامه داد: در حال حاضر زنبورداران در زمینه فروش محصولات خود به حمایت دولت نیاز دارند و همچنین با توجه به اینکه در حال حاضر در وضعیت تحریم دارو به سر میبریم و با کمبود آن مواجه هستیم، عسل میتواند جایگزین مناسبی برای بالابردن سطح ایمنی بدن و سلامت مردم باشد.
وی با بیان اینکه با فرهنگسازی باید مصرف عسل را در استان افزایش دهیم، افزود: در کشورهای اروپایی مثل انگلیس زمانی که کودکان سرما میخورند و یا به انواع بیماریها مثل آنفولانزا مبتلا میشوند، پزشک هیچ دارویی برای بیمار تجویز نمیکند و تنها تجویز آن مصرف عسل با لیمو است اما در کشور برای سرماخوردگی ساده انواع آنتیبیوتیکها تجویز میشود و قیمت عسل نسبت به هزینه دارو و درمان بسیار پایینتر است و با فرهنگسازی در این زمینه فشاری که به بخش درمان وارد میشود را میتوانیم کاهش میدهیم.
نبود زیرساختها و ادوات جانبی صنعت زنبورداری در خوزستان
رییس اتحادیه زنبورداران خوزستان در خصوص شرکتهای بستهبندی عسل در استان اظهار کرد: متاسفانه در خوزستان با وجود اینکه تعداد زنبورداران مناسبی دارد اما شرکت بستهبندی مناسبی در استان وجود ندارد و در حال حاضر تنها یک شرکت بستهبندی با ظرفیت خیلی کم در استان داریم.
کریمی با اشاره به اینکه زیرساختها و ادوات جانبی صنعت زنبورداری در استان وجود ندارد، تصریح کرد: استان در این زمینه به استانهای اصفهان و لرستان وابسته است و زنبورداران خرید خود را از طریق این استانها انجام میدهند. البته این مساله طبیعی است و هر استانی در یک زمینه خاص فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه تقریبا در همه شهرستانهای استان تولید عسل داریم، اظهار کرد: شهرستانهایی مانند شوش، شوشتر، باغملک، دزفول، ایذه، اندیمشک، بهبهان، مسجدسلیمان، لالی و اهواز از شهرستانهای اصلی تولید عسل در استان هستند.
رییس اتحادیه زنبورداران خوزستان در خصوص وضعیت تقاضا و خرید عسل در استان گفت: مردم توانایی خرید عسل را ندارند و خرید مردم به دلیل وضعیت بد اقتصادی نسبت به سال گذشته تغییر نکرده و ثابت است.
در زمینه کیک جایگزین گرده کمکی به زنبورداران نشده است
کریمی با اشاره به اینکه مشکلات زنبورداران بیشتر در خصوص تامین نهادههای زنبورداری است که بسیار گران شده است، تصریح کرد: در دهههای گذشته با کمک دولت در فصول سرد سال، غذای مخصوص زنبور تحت عنوان "کیک جایگزین گرده زنبور عسل" را برای زنبورداران تامین میکردیم که این غذا مقاومت زنبورها در مقابل بیماریها را بالا میبرد اما حدود یک دهه است که هیچ کمکی به زنبورداران در این زمینه نشده است تا بتوانیم پایه زنبورداری را در استان تقویت و حفظ کنیم.
وی افزود: مهمترین درخواست اتحادیه زنبورداران خوزستان حمایت از تشکلهای زنبورداری است و دولت باید در زمینه حفظ تشکلهای زنبورداری که سالها سابقه دارند و بازوی زنبورداری در کشور هستند گام بردارد. با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و کاهش قدرت مالی و خرید مردم به زودی تشکلی در این بخش نخواهیم داشت تا صنعت زنبورداری را پیش ببرد.
رییس اتحادیه زنبورداران خوزستان ادامه داد: تقاضای اتحادیه زنبورداران همکاری دولت با این صنعت است و انتظار داریم برای این بخش مانند سایر بخشها بودجهای قرار دهد تا بتوانیم همین صنعت زنبورداری موجود را حفظ و نگه کنیم و همچنین در زمینه بازاریابی و فروش محصولات از زنبورداران حمایت کنند.
انتهای پیام