به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی عصر امروز جلسه داشتند که در این نشستها با حضور مسئولان دولتی موضوعات مختلف را بررسی و مصوباتی نیز داشتند که در این گزارش میخوانید:
انتخاب هیات رئیسه تحقیق و تفحص از وزارت نیرو و عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی
مالک شریعتی نیاسر سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس جلسه امروز این کمیسیون را تشریح کرد و گفت: نمایندگان کمیسیون انرژی امروز اعضای هیات رئیسه هیات تحقیق و تفحص از وزارت نیرو دولتهای یازدهم و دوازدهم درخصوص توسعه ظرفیتهای نیروگاهی کشور و اعضای هیات رئیسه هیات تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در دولتهای یازدهم و دوازدهم را انتخاب کردند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: براین اساس "مصطفی نخعی" به عنوان رئیس، "مجید ناصری نژاد" و "محمدعلی محسنی بندپی" به عنوان نواب رئیس و "فرهاد طهماسبی" بهعنوان دبیر هیات تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در دولتهای یازدهم و دوازدهم ازسوی نمایندگان کمیسیون انرژی انتخاب شدند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین "علیرضا ورناصری" بهعنوان رئیس، "پرویز محمدنژاد قاضی محله" و "موسی احمدی" به عنوان نواب رئیس و "ابراهیم متینیان" به عنوان دبیر هیات تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در دولتهای یازدهم و دوازدهم انتخاب شدند.
کلیات لایحه اصلاح قانون فرآیند اسقاط خودرو تصویب شد
روح اله ایزدخواه در تشریح نشست امروز کمیسیون صنایع و معادن با اشاره به حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان وی در این جلسه، گفت: باتوجه به تصویب دوفوریت لایحه اصلاح قانون فرآیند اسقاط خودرو در نشست امروز صحن علنی مجلس، این موضوع در جلسه امروز کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: موافقان و مخالفان به ایراد نظرات خود درباره کلیات لایحه پرداختند؛ به زعم مخالفان این لایحه موجب پاک کردن صورت مسئله اسقاط خودرو خواهد شد از سوی دیگر این لایحه از نظر شکلی دارای ایراداتی بود به طور مثال درج عباراتی مانند «در صورت عدم وجود خودرو»، «پرداخت یک درصد»، «با تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت» ایراداتی دارد که باید اصلاح شود.
وی اضافه کرد: موافقان با این لایحه نیز معتقد بودند که تولیدکننده خودرو نباید ملزم به اسقاط شود زیرا در این صورت تولید به اسقاط گره میخورد، همچنین موافقان مطرح کردند که با گره زدن تولید به اسقاط، قیمت گواهی اسقاط افزایش بسیاری پیدا میکند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: پس از استماع نظرات مخالفان و موافقان، نمایندگان با تصویب کلیات لایحه مذکور موافقت کردند و مقرر شد جزئیات آن در کمیته خودرو بررسی و اصلاحات اساسی روی آن صورت گیرد.
بررسی موضوع حادثه فوت مهسا امینی از ابعاد مختلف فرهنگی و اجتماعی
احمد راستینه در تشریح دستور کار امروز کمیسیون فرهنگی مجلس،گفت: در جلسه امروز کمیسیون مراسم اربعین حسینی به عنوان پدیده فرهنگی معجزه قرن اخیر مورد بررسی قرار گرفت، خوشبختانه هر ساله این مراسم مذهبی به لطف ابا عبدالله الحسین(ع) ابعاد گسترده تری را در بر میگیرد. مقرر شد؛ کمیسیون طی جلساتی در روزهای آینده این موضوع را از جنبههای مختلف فرهنگی با سازمانها و متولیان ذیربط به صورت جزئی مورد بررسی قرار دهد تا در سالهای آینده بتوانیم از این ظرفیت بزرگ و کم نظیر بیشتر بهرهمند شویم.
نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان در مجلس یازدهم افزود: در ادامه جلسه اعضای کمیسیون فرهنگی موضوع فرهنگ حجاب و حادثه پیش آمده و تاثر برانگیز فوت مهسا امینی را مورد بررسی قرار دادند؛ مقرر شد طی روزهای آینده در راستای بررسی دقیق این مسئله از ابعاد مختلف فرهنگی، جلسات و نشستهایی با دستگاههای مربوطه برگزار شود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی در پایان خاطر نشان کرد: در نشست امروز انتظاراتی که کمیسیون فرهنگی در بحث کُنشگری فعال رسانه در تنظیم و روشنگری این مسئله وجود داشت را مورد تاکید قرار داد و همچنین مقرر شد با توجه به تولید محتوای فراگیر که بر عهده رسانه ملی است، نشستها و جلساتی را با مسئولان سازمان صدا و سیما برای راهبرد رسانه ملی و بررسی افکار عمومی برگزار شود.
بررسی لایحه اصلاح قانون توسعه حمل و نقل عمومی در ایستگاه آخر
عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در تشریح نشست امروز این کمیسیون گفت: جلسه امروز کمیسیون در خصوص رسیدگی به لایحه اصلاح قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت بود.
وی ادامه داد: در جلسات گذشته تا مواد 15 این لایحه را مورد بررسی قرار داده و به تصویب رسانده بودیم و در این جلسه به بررسی موارد بعدی آن در خصوص حمل و نقل ریلی و لزوم استفاده از خطوط راه آهن در حمل بار، تامین منابع مالی جهت توسعه و بهبود سامانههای حمل ونقل عمومی و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و مینی بوسرانی، بازنگری و به روزرسانی طرح جامع حمل و نقل و شدآمد( ترافیک )، کمک به شرکتهای حمل ونقل ریلی مسافری دولتی و غیردولتی و جبران زیانها انها از محل صرفه جویی در مصرف سوخت جهت ایجاد مزیت رقابتی برای حمل ونقل ریلی مسافری نیز مورد بررسی قرار گرفته و با اصلاحاتی به تصویب رسید.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: همچین الحاقات به لایحه نیز مورد بررسی قرار گرفته و تعدادی از انها نیز به جلسات بعدی موکول شد.
حقوق جانبازان و آزادگان معسر فاقد شغل 5میلیون و 600 هزار تومان شد
محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در تشریح نشست امروز این کمیسیون، گفت: طرح استفساریه بند(ه) تبصره 12قانون بودجه 1401 کل کشور درباره کمک معیشت جانبازان و آزادگان غیر حالت اشتغال معسر فاقد شغل و درآمد مورد بررسی قرار گرفت زیرا مشکلاتی در جریان اجرا ایجاد شده بود.
بند(ه) تبصره 12قانون بودجه آمده است؛ بنیاد شهید و امور ایثارگران مکلف است از محل اعتبارات موضوع ردیف 131600 جدول شماره (7) این قانون به جانبازان و آزادگان غیر حالت اشتغال معسر فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمیباشند، تا زمانی که فاقد شغل و درآمد باشند، ماهانه کمک معیشت معادل حداقل حقوق کارکنان دولت پرداخت کند.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی افزود: براساس نظر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس منظور از عبارت «حداقل حقوق کارکنان» در بند(ه) تبصره 12قانون بودجه 1401 مبلغ 5 میلیون و 600 هزار تومان است.
تحولات اقتصادی در وزارت تعاون مطالبه اصلی اعضای کمیسیون از وزیر پیشنهادی است
محمدرضا پور ابراهیمی داورانی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست امروز این کمیسیون با حضور وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: با حضور حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور، زاهدی وفا وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن معرفی، سوابق و برنامههای خود را برای اعضای کمیسیون ارائه کرد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: نمایندگان عضو کمیسیون سوالاتی را در خصوص وضعیت حوزه یارانهها در کشور و سیاستهای وزارتخانه، نگاه وزیر به موضوعات اقتصادی، موضوعات بخش کارگری، قانون تعاون، سازمانهای خدماتی و ناترازی صندوقهای بازنشستگی مطرح کردند.
با اشاره به اینکه اولویت کمیسیون اقتصادی در خصوص وزیر پیشنهادی ایجاد تحولات اقتصادی است، افزود: امیدواریم با توجه به سوابق و تجارب زاهدی وفا در حوزه اقتصادی و نیاز وزارتخانه به چنین تجاربی وی رای لازم را از نمایندگان کسب و تحولات اقتصادی را در این مجموعه آغاز کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، گفت: در ابتدای نشست امروز مواد ارجاعی طرح اصلاح قانون بانکداری اسلامی از صحن علنی در دستور کار قرار گرفت و با حضور دستگاههای اجرایی محورهای مربوطه بررسی شدند و گزارش نهایی طی روزهای آینده به صحن علنی ارائه میشود.
انتهای پیام/