خبرآنی/مرکزی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی گفت: در بحث خرید گندم، دولت ۷۴۲ میلیارد تومان به کشاورزان استان بدهکار است.
حسن میرزاخانی ۲۹ شهریورماه ۱۴۰۱ در آیین آغاز سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: کشت پاییزه شامل گندم، کلزا و جو می شود و در این بین گندم از حساسیت بیشتری در اذهان مردم برخوردار است.
وی تصریح کرد: سرانه مصرف گندم در دنیا بین ۶۵ تا ۷۰ کیلوگرم است و این رقم در ایران به حدود ۱۳۰ کیلوگرم می رسد که نشان از جایگاه مهم نان در سبد غذایی مردم است.
میرزاخانی با بیان اینکه صنایع بیسگوئیت سازی، کیک و شیرینی و ... وابسته به تولیدات کشاورزان هستند، گفت: برای پایداری در تولید محصولات راهبردی مانند گندم، اجرای سیاست های تشویقی، ارتقای دانش و مهارت کشاورزان و توزیع و گسترش خدمات کشاورزی در کنار بهره گیری از اقلام پربازده برای رسیدن به افزایش تولید گندم اهمیت بالایی دارد.
وی بیان کرد: موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور طی سال اخیر گام های خوبی برای انتقال یافته های پژوهشی به دیمزارهای برداشته است تا عملکرد بذرهای جدید سازگار با شرایط خشکسالی مورد بررسی قرار گیرد و به افزایش بهره برداری در مزارع دست یابیم.
میرزاخانی با بیان اینکه باید در زراعت دیم که عمده اراضی استان در این زمینه فعالند و سه محصول مذکور را تولید می کنند دقت و بهره مندی از دانش روز مدنظر قرار گیرد، افزود: زراعت دیم تامین کننده امنیت غذایی در کشور است و با استفاده از آب باران باید به دنبال تولید محصولات اقتصادی و تامین امنیت غذایی در کشور باشیم که این مسئله در سطح جهان مورد توجه قرار دارد.
وی گفت: در حوزه قیمت محصولات استراتژیک، دولت قدم های خوبی را برداشته است و برنامه ریزی در این عرصه برای سه سال آینده این است که بتوانیم به خودکفایی پایدار در حوزه گندم دست یابیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی با اشاره به اینکه دولت کاهش قیمت کود را نیز در دستور کار دارد، گفت: اگر این امر محقق شود می توان جهت تحقق خودکفایی پایدار گندم قدم های بلندی را برداشت.
وی اظهار کرد: در سال زراعی جاری که در پایان آن قرار داریم، سطح زیر کشت گندم دیم و آبی استان ۲۲۵ هکتار بوده است که بیش از ۲۶۰ هزار تن گندم تولید و ۱۹۶ هزار تن نیز تحویل سیلوها شده و ۱۲۵ درصد افزایش خرید گندم نسبت به سال گذشته حاصل شده است، البته استان ظرفیت رسیدن به ۴۰۰ هزار تن گندم را دارد.
میرزاخانی رقم بدهی دولت به کشاورزان استان در امر خرید گندم را بالغ ۷۴۲ میلیارد تومان دانست و با اشاره به اینکه ۲۰ هزار نفر از کشاورزان تحویل دهنده گندم به دولت در استان مرکزی هستند، گفت: این مسئله در اختیار استان نیست، ۳۰ درصد این رقم باید توسط بانک ها پرداخت شود و باقی آن باید توسط منابع دولتی تامین شود، البته پیش از سفر ریاست جمهوری مبلغی تامین و به کشاورزان پرداخت شد.
وی تاکید کرد: از جهاد کشاورزی استان انتظار می رود که بر اصول کاشت، تاریخ کاشت، تراکم بوته و عمق کاشت نظارت لازم را داشته باشند چراکه به تحقق خودکفایی گندم در سنوات آتی کمک کننده است و جلسات کاشت پاییزی نیز مرتب برگزار شود.
میرزاخانی افزود: امسال به شکلی برنامه ریزی شود که کشاورزان در حوزه تامین اعتبارات و تسهیلات بانکی کمترین دغدغه را داشته باشند، اشتباهات و کاستی های گذشته به عنوان تجربه در نظر گرفته شود و برای سال زراعی جدید مدنظر قرار گیرد تا دغدغه ای در تامین نهاده های کشاورزی وجود نداشته باشد.
به گزارش خبرآنی، در این آیین رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: کشاورزان با همت و تلاش خود و علیرغم محدودیت ها و خشکسالی ها عملکرد قابل قبولی داشتند.
صفری با اشاره به اینکه سال زراعی با کشت پاییزه از ابتدای مهرماه آغاز می شود، کشت پاییزه را شامل گندم، جو و کلزا دانست و افزود: در سال زراعی جاری یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی با رشد ۱۰ درصدی در استان تولید شد.
وی افزود: استان مرکزی ۲۹ مرکز خدماتی دارد که در دهستان ها فعال است و در واقع خط مقدم تولید هستند و اگر این مراکز تقویت شوند در واقع کل بخش کشاورزی استان تقویت می شود و باید در جهت توسعه نیروهای این مراکز اقدام کرد.
به گزارش خبرآنی؛ در این آیین از پنج کشاورز نمونه در استان تجلیل شد.
انتهای پیام