به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، کسر دو درصد از حقوق ماهیانه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی، برای استفاده آنان و افراد تحت تکفل ایشان از خدمات درمانی این سازمان، براساس ماده 89 قانون تأمین اجتماعی انجام میشود و قانون تأمین اجتماعی به منظور مساعدت به بازنشستگان، سرانه درمان را که در دوران اشتغال و برای شاغلان بیمهپرداز 9 درصد بوده، در دوران بازنشستگی به دو درصد تقلیل داده است.
مجتبی طهماسبی آشتیانی، سرپرست ادارهکل مستمریهای سازمان تأمین اجتماعی در این مورد گفت: طبق ماده (89) قانون تأمین اجتماعی، افرادی که به موجب این قانون، بازنشسته یا ازکارافتاده شده یا میشوند، افراد بلافصل خانواده آنها و همچنین افرادی که مستمری بازماندگان دریافت میکنند، با پرداخت دو درصد از مستمری دریافتی از خدمات درمانی برخوردار خواهند شد و مابهالتفاوت مبالغ پرداختی مستمریبگیران به موجب این قانون تا هزینههای واقعی درمان، از طرف سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود.
وی افزود: کسر این مبلغ همانگونه که گفته شد بابت استفاده بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان از خدمات درمانی تأمین اجتماعی است و ارتباطی به هزینه صدور دفترچههای کاغذی ندارد. برخی از بازنشستگان و مستمریبگیران با این تصور که کسر دو درصد سرانه درمان، تنها هزینه چاپ دفترچههای کاغذی است، در پی استقرار سامانه نسخه الکترونیک و حذف دفترچههای کاغذی درمان، تصور میکردند که کسر این مبلغ باید متوقف شود، درحالیکه سرانه درمان ارتباطی به چاپ دفاتر فیزیکی درمان ندارد و براساس نص صریح قانون تأمین اجتماعی از حقوق بازنشستگان کسر و صرف هزینههای درمانی این عزیزان میشود.
همچنین لازم به ذکر است به موجب بند 4 ماده 13 لایحه قانونی راجع به بیمه همگانی خدمات درمانی کشور مصوب 1373/8/3 مجلس شورای اسلامی، وصول حق بیمه درمان از صاحبان حرف و مشاغل آزاد در قالب سرانه درمان مصوب هیئت وزیران صورت میپذیرد. لذا درخصوص گروهی از مستمریبگیران که سوابق بیمهپردازی آنان در قالب حرف و مشاغل آزاد بوده است، در دوران بازنشستگی هزینه درمان آنان برمبنای سرانه درمان مصوب هیئتوزیران محاسبه و از مستمری پرداختی کسر میشود.
انتهای پیام/