زهرا ربیعی در گفتوگو با خبرنگار خبرآنی در همدان ، درباره ورود کلاس اولیهابه دنیای آموزش و مدرسه، اظهار داشت: پایه اول بسیار حساس و مهم است، در این پایه کودکان از دنیای بازی وارد فضای آموزشی شده و نسبت به پیشدبستانی، تغییرات زیادی را تجربه میکنند.
وی با بیان اینکه وقتی کودکان وارد مدرسه میشوند باید قانونمند بودن را یاد بگیرند، تصریح کرد: باید یک سری مهارتهای ورود به مدرسه توسط اولیا به کودکان آموزش داده شود.
این معلم با تاکید بر اینکه اولیا باید همراه بچههای خود باشند، افزود: والدین هرگز نباید بچههای خود را با دیگران مقایسه کنند.
ربیعی با بیان اینکه اولیا نباید درباره مدرسه اغراقآمیز صحبت کنند، عنوان کرد: ممکن است فضای مدرسه آنگونه که والدین تعریف کردند نباشد و این موضوع سبب دلزدگی دانشآموز شود.
وی با اشاره به اینکه والدین باید در نخستین روزهای بازگشایی مدارس، همراه با دانشآموز به مدرسه بروند، اظهار داشت: وقتی دانشآموزان از مدرسه به خانه برمیگردند نباید انتظار داشت درس را توضیح دهند.
این آموزگار با تاکید بر اینکه خانوادهها نباید بچهها را برای انجام تکالیف و درس خواندن شرطی کنند، گفت: سه ماهه اول تحصیلی در رشد و پیشرفت دانشآموزان پایه اول تاثیر بسزایی دارد.
ربیعی با بیان اینکه اولیا باید پیش از بازگشایی مدارس، با معلم کودک خود ارتباط بگیرند، تصریح کرد: در صورتیکه کودک از مشکلاتی مانند اضطراب، شب ادراری یا جویدن ناخن رنج میبرد، حتما با آموزگار درمیان بگذارید.
وی با تاکید بر اینکه اولیاء باید مهارت خوب گوش دادن را به بچهها بیاموزند، اظهار داشت: همیشه با احترام با بچههای خود رفتار تا اعتماد به نفس دانشآموز تقویت شود.
این معلم با بیان اینکه باید مهارتهای پوشیدن لباس، بستن بند کفش، استفاده از سرویس بهداشتی عمومی مدرسه و سرویس آبخوری به کودکان آموزش داده شود، ابراز کرد: همکاری خوب و مستمر اولیا با مدرسه و معلم، تاثیر زیادی در رشد دانشآموزان دارد.
ربیعی با اشاره به اینکه بچهها پیش از ورود به مدرسه باید یک سری مهارتهای جسمی، اجتماعی و شناختی داشته باشند، اظهار داشت: کودک باید نحوه گرفتن مداد در دست، استفاده از لوازمالتحریر، ارتباط کلامی مناسب با دیگران، شناختن رابطههای فامیلی مانند عمو، خاله، دایی، گفتن یک جمله کامل و معنادار، سلام دادن، اجازه گرفتن، تشخیص شباهت و تفاوت تصاویر و غیره را بیاموزد.
وی با بیان اینکه رفتار هر کودک در مدرسه نتیجه رفتار والدین در منزل است، گفت: اولیاء باید به رفتارهای خود در منزل توجه کنند.
این معلم درباره اضطراب جدایی در کودکان، اظهار داشت: این اضطراب برای تک فرزندها بیشتر است. کودکانی که مبتلا به اضطراب جدایی هستند باید به صورت ریشهای بررسی شوند. این بچهها معمولا نوعی ناامنی را در خانواده تجربه کردند و حالا حاضر به دوری نیستند.
ربیعی افزود: نقش معلم در برخورد با کودکانی که دچار اضطراب جدایی هستند این است که این اعتماد را در کودک ایجاد کند که قرار نیست او را از مادر دور کنیم.
وی گفت: در این مواقع حتی مادر میتواند همراه با کودک به کلاس درس بیاید و بنشیند تا اعتماد کودک جلب شود. خانوادهها درباره دلیل نرفتن کودک به مدرسه صحبت کنند و رفتاری قاطعانه و مهربانانه داشته باشند.
ربیعی با تاکید بر اینکه خانوادهها نباید در خانه اضطراب بچهها را بیشتر کنند، گفت: اگر کودک خودش را به مریضی میزند و به مدرسه نمیرود، مانند بیمار با او رفتار کنید و اجازه بازی ندهید.
وی با بیان اینکه بچهها باید در ساعت خواب و انجام تکالیف نظم داشته باشند، اظهار داشت: غیبت کردن در مدرسه برای کلاس اولیها سم است.
انتهای پیام/743/ن