به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی بهعنوان یک فعالیت کارآفرینانه امری اثباتشده است و در کشورهای توسعهیافته چند دهه از اجرای سیاستهای حمایتی از مشاغل خانگی میگذرد و درصد زیادی از مشاغل در کشورهای پیشرفته به مشاغل کوچک و خانگی وابسته هستند.
در برخی کشورهای فوقصنعتی مشاغل خانگی تا 23درصد کل مشاغل این کشورها را شامل میشوند. در کشورهای بزرگ اقتصادی بخشی از زنجیره ارزش به خانهها منتقل میشود و کارخانهها و شرکتهایی که فعالیت اقتصادی انجام میدهند بخشی از زنجیره ارزش خود را به خانهها منتقل میکنند و این مسئله هم به نفع آن کارخانهدار و هم فردی است که در خانه نشسته و فعالیت اقتصادی و بخشی از تولید آن کارخانه را برعهده گرفته است. از نگاه بسیاری از کارشناسان کسبوکارهای خانگی مطمئنترین راه درآمدزایی بهشمار میروند که در کاهش بیکاری و ایجاد فرصتهای شغلی بسیار نقش موثر و سازندهای دارند. در دنیای امروز که توسعه پایدار و کاهش فقر و محرومیت دغدغه دولتها بهشمار میرود توجه به مشاغل خانگی اهمیت بسیاری دارد. برای آن دسته خانوادههایی هم که از تمکن مالی مناسبی برخوردار نیستند یا به لحاظ اقتصادی زیرفشارند مشاغل خانگی بهترین منبع کسب درآمد به شمار میرود.
مطابق آخرین گزارش ها از سوی وزارت کار در حوزه مشاغل خانگی نیز مانع زدایی و تسریع و تسهیلگری در مجوزهای مشاغل خانگی از طریق صدور آنی مجوز رشته های ثبت محور مشاغل خانگی و همچنین مانع زدایی و تسریع وتسهیلگری در مجوزهای مشاغل خانگی از طریق صدور 13 روزه مجوز رشته های مجوز محور مشاغل خانگی است. تسهیلگری در صدور مجوز مشاغل خانگی از طریق پذیرش مهارت تجربی متقاضیانی که مهارت دارند ولی فاقد گواهی مهارت هستند.توسعه و افزایش رشته های مشاغل خانگی،صدور نزدیک به 93000 فقره مجوز مشاغل خانگی، پرداخت تسهیلات به بیش از 38000 نفر از متقاضیان مشاغل خانگی از جمله اقدامات مهم در این حوزه بوده است.
انتهای پیام/