به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ افتوخیز در روند مدالآوری المپیادهای جهانی و کمتوجهی به جایگاه موثر دانشآموزان المپیادی که قریب به اتفاق آنها را دانشآموزان سمپادی شامل میشود، موجب شد تا زنگ خطر تضعیف سمپاد و دورنمای مبهم و متصور برای آن به صدا درآید.
موضوعی که کارشناسان امر منشا این مشکل را تضعیف جایگاه باشگاه دانشپژوهان جوان میدانستند، فرآیندی که براساس مصوبه سال 1389 شورای عالی اداری بر ادغام سمپاد با باشگاه دانشپژوهان جوان و به دنبال آن نزول جایگاه سمپاد از سطح سازمان به مرکز ایجاد شد.
روندی که در سالهای اخیر زیر ذرهبین نگاههای منتقد به تضعیف سمپاد موجب شد تا احیای مجدد این مجموعه و تفکیک باشگاه دانشپژوهان بار دیگر قوت گیرد و بر این اساس اواخر سال گذشته بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه باشگاه دانشپژوهان جوان را تصویب کرد.
اتفاقی که زمزمههای آن بعد از احیای سمپاد از مرکز به سازمان طی 2-3 سال اخیر شدت گرفت و با روند اخیر بهبود مدالآوری دانشآموزان جدیتر هم شد تا اینکه اخیرا رئیس جمهور این اساسنامه را ابلاغ کرد.
در همین مورد الهام یاوری رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در گفتوگو با خبرنگار خبرآنی درباره اهمیت این موضوع گفت: متاسفانه هویت قانونی باشگاه دانشپژوهان جوان در سالهای گذشته از بین رفت و با یکی از معاونتهای سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ادغام شد؛ همچنین این اتفاق موجب ضعف ساختاری و جایگاه قانونی و پولی این باشگاه و تنزل آن شد.
محدود شدن فعالیتهای باشگاه به فعالیتهای آموزشی
وی ادامه داد: به دنبال این شرایط باشگاه همه کارکردهای فرهنگی، پرورشی و پژوهشی خود را با ظرفیت کمی اجرا میکرد و تنها کارکرد این مجموعه محدود به فعالیتهای آموزشی و شرکت در المپیاد جهانی بود که البته در این زمینه هم دچار ضعف نسبی شدیم.
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان بیان کرد: با حمایت وزیر آموزش و پرورش و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه باشگاه به تصویب رسید و اخیرا هم رئیس جمهور اساسنامه را ابلاغ کرد که امیدواریم به ظرفیت حداکثری برسد.
یاوری با اشاره به تغییرات ناشی از ارتقای جایگاه باشگاه دانشپژوهان اظهار کرد: در این شرایط باشگاه بودجه جداگانه دارد البته کارکرد جدی آن در گرو تصویب و تعیین ساختار باشگاه است.
وی اضافه کرد: از اهداف احیای مجدد باشگاه، انجام پژوهشهای بعد از دوره دانشآموزی، کادرسازی و شبکهسازی و راهاندازی شرکت دانشبنیان است؛ همچنین اگر اعضای باشگاه در ابعاد فرهنگی و پرورشی دچار ضعفهایی باشند این مشکل در ارتباط با یکدیگر بهبود مییابد و رشد میکنند.
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان تصریح کرد: باشگاه در اصل محلی است برای شبکهسازی نسلهای متمادی بچههای نخبه که به همدیگر کمک علمی، پژوهشی و فرهنگی داشته باشند.
تسهیلات برای کمک به هیئت علمی شدن نخبگان
یاوری درباره ضمانت اجرایی اهداف در نظر گرفته شده برای باشگاه دانشپژوهان گفت: تحقق برنامهها به مقدمات قانونی و اعتباری نیاز دارد.
وی همچنین از توافقاتی درباره اعطای تسهیلات برای نخبگان به منظور تسهیل در هیئت علمی شدن با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه خبر داد.
انتهای پیام/