به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، در حالی به روز اربعین نزدیک میشویم که هر لحظه بر شمار زائران و دلدادگان حسینی که خود را از سراسر جهان به عتبات رساندهاند، افزوده میشود.
تعداد زیادی از این دلدادگان حسینی بهویژه زائران ایرانی، نقطه شروع حرکت خود در مسیر پیادهروی را حرم مولای متقیان انتخاب میکنند. آنها در مدت اقامت در شهر نجف که خانه پدری تمام شیعیان محسوب میشود، طرح توسعه حرم مطهر علوی مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا(س) را برای بیتوته انتخاب میکنند.
چند شاخص عمرانی و مذهبی سبب شده تا طرح توسعه حرم مطهر علوی به عنوان یک پروژه منحصربهفرد در جهان اسلام مطرح شود.
نخستین ویژگی این طرح، ارتقاء سطح خدمات رفاهی و زیارتی است. پیشبینی و اجرای فضاهای مختلف برای برپایی مراسم و مناسک و حتی بیتوته چندین هزار نفری زائران در ایامی مانند اربعین حسینی فضای معنوی مناسبی را برای محبان اهلبیت علیهمالسلام فراهم کرده است.
در کنار این فضاهای معنوی، چندین سرویس بهداشتی و حمام نیز جهت رفاه زائران ساخته شده است و هموطنان که در اربعینهای گذشته به نجف اشرف مشرف شده بودند، از این خدمات استفاده کردهاند.
ویژگی دوم صحن حضرت زهرا(س)، ابعاد آن است. حرم مطهر علوی معروف به حرم عتیق حدود 200 سال به شکل کنونی یعنی بدون هچ توسعهای مانده بود. با اجرای این طرح، حرم مولای متقیان بیش از 20 برابر گسترش یافت.
نامگذاری ویژه طرح توسعه حرم مطهر علوی به نام صحن و شبستان حضرت زهرا(س) شاخص سوم آن است که به تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی، سبب اتصال و احیاء نام مبارک حضرت فاطمه(س) در جوار حرم مطهر علوی شده است تا یادمانی از بانوی مظلوم و بینشان مدینه باشد.
تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص شعار سالهای اخیر، ویژگی سوم این طرح است. کمکهای مردم اهداء شده و نذر خیران طی سالهای اجرای این طرح از کشور خارج نشده بلکه برای خرید بهترین مصالح با کمترین هزینه از داخل ایران استفاده شده است. به این ترتیب، برکت نذر خیران دوباره به چرخه اقتصاد کشور برگردانده شد.
ترویج فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی، دیگر ویژگی طرح توسعه حرم مطهر علوی است. صحن و شبستان حضرت زهرا(س) که در آینده نزدیک به محل عبادت و بیتوته میلیونها زائر از سراسر جهان تبدیل خواهد شد، موزهای ماندگار از هنر معماری ایرانی و اسلامی و توان مهندسان ایرانی در اعتاب مقدسه است.
صحن حضرت زهرا(س) با زیربنایی در حدود 220 هزار متر مربع یکی از مهمترین بخشهای توسعه و ساماندهی فضای حرم مطهر علوی به شمار میرود؛ ساختمان پروژه شامل 4 طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است. علاوه بر این، فضاهای روباز و سبز نیز در این طرح در نظر گرفته شده است.
این روزها صحن با صفای «مادر» در جوار «خانه پدری»، میزبان زائران اربعین فرزند است.
انتهای پیام/