دولت بایدن قصد دارد ماه آینده محدودیت صادرات نیمه رساناهای مورد استفاده برای هوش مصنوعی و ابزارهای تولید تراشه به چین را تشدید کند.
به گزارش خبرآنی، چندین منبع آگاه به رویترز گفتند: وزارت بازرگانی آمریکا قصد دارد مقررات جدیدی را بر مبنای محدودیتهای اعلام شده در نامههایی که اوایل امسال به سه شرکت آمریکایی (کی ال ای، لام ریسرچ و اپلاید متریالز) ارسال شده بود، منتشر کند. برنامه آمریکا برای مقررات جدید، پیش از این گزارش نشده بود.
این نامهها که سه شرکت مذکور دریافت آن را رسما تایید کردند، صادرات تجهیزات تولید تراشه به کارخانههای چینی که نیمه رساناهای پیشرفته را با فناوری ۱۴ نانومتری تولید میکنند را ممنوع کرده بود؛ مگر این که فروشنده، مجوز وزارت بازرگانی را دریافت کند.
این مقررات همچنین محدودیتهایی که وزارت بازرگانی ماه گذشته در نامههای ارسال شده به شرکتهای انویدیا و AMD برشمرده بود را تدوین میکند. در این نامه از این دو شرکت خواسته شده بود صادرات چندین تراشه رایانش هوش مصنوعی به چین را متوقف کنند؛ مگر این که مجوز مخصوص داشته باشند.
بعضی از منابع آگاه اظهار کردند: این مقررات، احتمالا شامل اقدامات بیشتر علیه چین است. این محدودیتها میتواند تغییر کند و انتشار این مقررات زمان بیشتری ببرد.
نامههای اطلاع رسانی وزارت بازرگانی اجازه میدهد فرآیند طولانی نوشتن مقررات دور زده شده و محدودیتها به سرعت اعمال شوند اما این نامهها، تنها برای شرکتهایی که آنها را دریافت میکنند، اعمال می شود.
تبدیل این نامهها به قانون، دربرگیری آنها را گسترش میدهد و شرکتهای آمریکایی دیگری که فناوری مشابه تولید میکنند هم مشمول محدودیتهای صادراتی میشوند. این مقررات ممکن است برای شرکتهایی اعمال شوند که تلاش میکنند برتری انویدیا و AMD در بخش تراشه های هوش مصنوعی را به چالش بکشند.
شرکت اینتل و استارتاپهایی مانند "سربراس سیستمز"، بازارهای رایانش پیشرفته مشابه را هدف میگیرند. اینتل اعلام کرده که وضعیت را به دقت زیر نظر دارد اما سربراس حاضر نشد در این باره، اظهارنظر کند.
یک منبع آگاه گفت: این مقررات ممکن است الزام دریافت مجوز برای صادرات محصولات حاوی تراشههای مورد نظر به چین را وضع کند. شرکتهای دل تکنولوژی، هولت پاکارد اینترپرایز و سوپر مایکرو کامپیوتر سرورهای دیتاسنتری را تولید میکنند که حاوی تراشه A۱۰۰ انویدیا هستند.
شرکتهای دل و هولت پاکارد اینترپرایز اعلام کردند وضعیت را زیر نظر دارند اما سوپر مایکرو کامپیوتر اظهارنظر نکرد.
یک مقام وزارت بازرگانی حاضر نشد درباره اقدامات آتی اظهارنظر کند اما خاطرنشان کرد به صورت کلی، ما با تغییر رگولاتوری به دنبال تدوین محدودیتهایی هستیم که در نامههای اطلاع رسانی اعلام شده اند.
این اقدام برنامه ریزی شده در راستای تلاش دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، برای مقابله با پیشرفتهای چین از طریق محدود کردن دسترسی به فناوریهایی صورت میگیرد که آمریکا هنوز برتری خود را در تولید آنها حفظ کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، اتاق بازرگانی آمریکا هفته گذشته به اعضای خود درباره محدودیتهای قریب الوقوع مربوط به تراشههای هوش مصنوعی و ابزارهای تولید تراشه هشدار داد. این گروه اعلام کرد قرار است نهادهای ابررایانشی چین به لیست سیاه تجاری اضافه شوند.
رویترز نخستین بار در ژوییه گزارش کرد که دولت بایدن با جدیت در حال بررسی ممنوعیت صادرات ابزارهای تولید تراشه به کارخانههای چینی است که نیمه رساناهای پیشرفته را با استفاده از فناوری ۱۴ نانومتر و کوچکتر تولید میکنند.
دو منبع آگاه به رویترز گفتند: مقامات آمریکایی با متحدانشان لابی کردهاند تا آنها هم سیاستهای مشابهی را اجرا کنند و شرکتهای خارجی قادر نباشند فناوری که فروش آن برای شرکتهای آمریکا ممنوع شده است را به چین بفروشند.
انتهای پیام