خبرآنی/مرکزی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی گفت: با کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای پتاسه و فسفاته از ابتدای سال جاری، مصرف این کودها در استان مرکزی رشد چشمگیری داشته است.
سید علیرضا موسوی در گفت و گو با خبرآنی اظهار کرد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، شرکتی دولتی بوده و وظیفه توزیع نهاده های کشاورزی را بر عهده دارد که در استان مرکزی این نهاده ها شامل انواع کودهای شیمیایی و انواع بذر اصلاح شده است.
وی افزود: در راستای تامین، تدارک و توزیع انواع کود شیمیایی با همکاری ۷۵ کارگزار در شهرستان های استان، این اقلام بر اساس سهمیه بندی و حواله الکترونیکی توزیع می شود. با توجه به قیمت بالای فروش کودهای فسفاته و پتاسه در سالهای گذشته، مصرف این کودها به شدت کاهش یافته بود و این موضوع باعث کاهش عملکرد در تولید انواع محصولات زراعی و باغی شد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: در همین راستا با اقدام وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای پتاسه و فسفاته از ابتدای سال جاری محقق و در نتیجه، مصرف این کودها در استان رشد چشمگیری یافت.
موسوی بیان کرد: کودهای سهمیه ای استان مرکزی در چندین مرحله در آزمایشگاه های فنی تخصصی معتبر، مورد آزمایش قرار می گیرد و در صورت حصول اطمینان از سلامت محصول در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت، همچنین باید به راه اندازی سامانه "پایش مواد کودی" به عنوان نقطه عطفی در حوزه نظارت و کنترل مواد کودی اشاره کرد و اینکه این سامانه توسط وزارت جهادکشاورزی طراحی شده که مجری آن شرکت خدمات حمایتی کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه این سامانه به سامانه "پهنه بندی" وزارت کشاورزی لینک است، اضافه کرد: در قالب این سامانه تمامی اطلاعات و مشخصات کشاورزان شامل سطح زیر کشت و مقدار کود سهمیه ای، ثبت شده و با وارد کردن کد ملی، کارگزار فروش می تواند متوجه شود که کشاورز از سهمیه یارانه ای کود شیمیایی استفاده کرده است یا خیر.
موسوی بیان کرد: از دیگر محاسن سامانه پایش مواد کودی این است که تمامی کودی که تحویل کارگزاران طرف قرارداد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی می شود و به انبارهای آنها حمل می شود، قابل رصد و پایش است، همچنین شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی فرصتی را فراهم کرده است که با همکاری آزمایشگاه جامع خاک و آب و گیاه جهاد دانشگاهی اراک و مجتمع آزمایشگاهی پایش بهار ساوه، بهره برداران بتوانند با در دست داشتن فرم مربوطه باشگاه کشاورزان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی، به آزمایشگاه مورد نظر مراجعه کرده و از خدمات آن (کاهش قیمت در انجام آزمایش خاک) بهره مند شوند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی در خصوص اهم فعالیتهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی از ابتدا شروع فعالیت دولت سیزدهم افزود: تامین ۷۵ هزار تن انواع کود و توزیع آن بین کارگزاران استان، توزیع قریب به ۱۰۰ هزار حواله الکترونیک کود توسط کارگزاران استان، پرداخت ۹۱ میلیارد ریال بابت کارمزد توزیع کود به کارگزاران استان، پرداخت ۷۱۰ میلیون ریال بابت هزینه کیسه گیری، پرداخت ۳۴۱ میلیارد ریال بابت پس کرایه حمل کود خارج از استان و حمل ۱۴ هزار تن کود به مناطق مصرفی استان توسط پیمانکاران داخلی از جمله این اقدامات بوده است.
انتهای پیام