وزیر خارجه طالبان اذعان کرد که دولت یک ساله این شبهنظامیان سابق در افغانستان منزوی است. اما او ادعا کرد که میتواند تجارت و کسب و کار بینالمللی انجام دهد، گویی در صحنه جهانی به طور رسمی به رسمیت شناخته شده است.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اظهارات امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان بر کشمکشهایی که این گروه از زمان به دست گرفتن قدرت و سرنگونی یک دولت مورد حمایت غرب در اوت ۲۰۲۱ با آن روبهرو شدند، تأکید کرد.
آنها از آن زمان در حال تلاش برای گذار از شبهنظامیگری و جنگ به سمت حکومتداری هستند، آن هم در بحبوحه رکود اقتصادی که میلیونها افغان دیگر را به سمت فقر و حتی گرسنگی کشانده است.
جامعه بینالمللی که نسبت به حکومت طالبان در آخرین باری که بیش از ۲۰ سال پیش در قدرت بودند، محتاط است، از اعلام به رسمیت شناختن رسمی خودداری کرده و داراییهای افغانستان در خارج از این کشور مسدود شده است. اکثر هیئتهای خارجی که از زمان تسلط طالبان به افغانستان سفر میکنند، کمکهای بشردوستانه آوردهاند، اما جریان کمکهای خارجی تا حدی کاهش یافته است.
امیر خان متقی به خبرنگاران در کابل گفت: این درست است که هیچ کشوری به رسمیت شناختن رسمی دولت جدید افغانستان را اعلام نکرده است. با این حال هر تعاملی که بین طالبان و سایر کشورها انجام میشود، "رسمی" است.
او با اشاره به رفتار طالبان با زنان، اقلیتها و مسائل دیگر افزود: شاید آنها مسائلی داشته باشند. کشورهای دیگر با ما مانند یک دولت رسمی رفتار میکنند.
متقی به شرکت خود در چندین کنفرانس و نشست منطقهای از جمله در پاکستان، مسکو، ترکیه، قطر و چین اشاره کرد و گفت: هیأتهای بسیاری از کشورهای دیگر آمده و از افغانستان دیدن کردهاند. او افزود: اینها همه سفرهای رسمی بودند.
انتهای پیام