به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ بهرام صلواتی؛ مدیر رصدخانه مهاجرت ایران اظهار کرد: اگرچه قریب به 3 هزار متخصص به کشور در سالهای اخیر بازگشتند اما باید بگویم که امروز در حفظ و نگهداشت منابع انسانی دچار نوعی غافلگیری شدهایم. ما دچار عقبافتادگیهایی در شاخصهای رقابتپذیری بازارهای جهانی شدهایم.
بهرام صلواتی؛ مدیر رصدخانه مهاجرت ایران در گفتوگو با جمعی از فعالین اکوسیستم استارتاپ کشور در کلابهاوس رصدخانه مهاجرت ایران گفت: «ایران در جدیدترین گزارش شاخص GTCI (شاخص رقابتپذیری جهانی) در میان 134 کشور در سال 2021، جایگاه صدم را دارد.
وی گفت: علاوه بر این ما در زیرشاخص توانمندپذیری نیروی انسانی نیز در رتبه 116 و در زیرشاخص جذب نیروی انسانی در رتبه 133 قرار داریم. تمام این عددها به این معنی است که کشور ما در شاخصهای جذب و نگهداشت نیروی انسانی، کشور رقابتپذیری نیست.
رتبه 68 ایران در شاخص پرورش و معرفی نیروی انسانی؛ خامفروشی به دنیا!
صلواتی تصریح کرد: ما در زیرشاخص مهارتهای دانش جهانی در جایگاه 68 قرار داریم و این یعنی ظرفیت خوبی در پرورش و معرفی نیروی انسانی به جهان داریم؛ ظرفیتی که مانند خامفروشی در بازار جهانی است. چراکه کشورهای دیگر با کوچکترین هزینه مالی یا رقابتی، استعدادهای ما را جذب میکنند.
مدیریت منابع انسانی همچنان در اغلب سازمانهای ایرانی، سنتی است!
وی اظهار کرد: با ادامه این روند، در سالهای بعد، علاوه بر نوسانات ارزی، باید به فکر راهحلهای حفظ نیروی انسانی بطور جدیتری باشیم. طی مطالعاتی که در سالهای اخیر داشتم، کمتر سازمانی را دیدهام که به مسئله مهاجرت منابع انسانی با توجه به روندهای جهانی این امر پایشی انجام دهد و به طبع تأثیر آن را در بازار داخلی بررسی کند. با این روند ممکن است ما حتی رتبه 68 پرورش نیروی انسانی را هم از دست بدهیم.
به دنبال راه ارتباطی با نیروی انسانی پس از مهاجرت باشیم
مدیر رصدخانه مهاجرت ایران گفت: سازمانهای ایرانی دچار قرارگرفتن در وضعیت شوک و انفعال شدهاند. سؤال مهم این است که چرا سازمانهای ایرانی گزارش دقیقی از جذب استعدادهایشان ندارند یا منتشر نمیکنند؟ با علم به ناامیدی و بحرانهای موجود، تا چه اندازه سازمانهای ایرانی به دنبال راهحلی برای پیشبینیهای مهاجرت منابع انسانی داشتند؟ یا اکنون باید چه کار کنیم؟ ما میتوانستیم از بازار افغانستان، پاکستان یا هندوستان نیروی انسانی جذب کنیم و اما امروز به هر دلیلی نمیتوانیم جذب نیروی انسانی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اما امروز میدانیم که مهاجرت عمیق شده است و در فراز مهاجرتی قرار داریم و مجدداً به بازه فرود هم خواهیم رسید، هیچ کشوری نمیتواند برای همیشه در قله مهاجرت قرار بگیرد. همانطور که به سیاستگذار در این سالها گوشزد کردهام که با نداشتن سازمان مهاجرت، دچار غفلت در این زمینه شدهایم، امروز به شما مدیران و صاحبان محترم کسب و کارها و سازمانهای کوچک و بزرگ کشور میگویم که ما در سازمانهای ایرانی هم واحد یا مرکز بررسی دقیقی برای پایش دقیق مهاجرت منابع انسانی نداریم و مقهور شرایط رقابتی و پیچیده بازارهای جهانی سرمایه انسانی شده و خواهیم شد.
انتهای پیام/