به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ نشست بررسی عملکرد حوزه خدمات شهری به ریاست پرویز سروری نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران، جلال بهرامی معاون خدمات شهری شهردارتهران، مشاوران نایبرئیس شورا و برخی مدیران حوزه خدمات شهری برگزار و عملکرد این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.
سروری در خصوص موضوعات مطرح شده در این جلسه گفت: کلانشهر تهران به لحاظ وسعت چند هکتاری و جمعیت بیش از 10 میلیون نفری همواره باید در حوزه خدمات شهری آماده باشد چراکه کوچکترین بیتوجهی، هزینههای سنگینی را برای مدیریت شهری به همراه داشته و موجب نارضایتی شهروندان میشود.
نایبرئیس شورای شهر تهران اظهار کرد: از جمله موضوعاتی که باید با دقت مورد رصد، پیگیری و اصلاح قرار گیرد حوزه پسماند در شهر است. مدیریت انتقال و بهرهبرداری از ظرفیت پسماندهای خشک و تر در شهر تهران از ضروریاتی است که میتواند منافع فراوانی را برای شهروندان به همراه داشته باشد.
وی افزود: افزایش توانمندی مجموعهها و اصلاح فرایندهای ناقص میتواند اثرات مطلوبی را در این حوزه داشته باشد؛ با توجه به پویایی این حوزه ضرورت دارد معاونت خدمات شهری به صورت مستمر فعالیتهای تخصصی حوزه پسماند را رصد کرده و اصلاحات لازم را به فوریت انجام دهد.
سروری به حجم تولید زباله در شهر تهران اشاره کرد و گفت: باید با اقدامات فرهنگی و تکمیل طرحهای ناقص، این حجم را کاهش داده و نسبت به تفکیک زباله از مبدا اقدامات لازم را انجام داد.
وی وجود زبالهگردها و کتفیها را از عارضههای شهر تهران دانست و اظهار کرد: سیاستگذاری اشتباه و عملکرد ضعیف حوزه خدمات شهری در سالهای گذشته سبب شد تا عارضه کتفیها در شهر گسترش یابد لذا سازمان پسماند مکلف است تا با اصلاح سیاستگذاریهای پیشین و اقدامات حساب شده، شرایطی را به وجود آورد که ضمن رعایت کرامت انسانی، دیگر شاهد این آسیب اجتماعی در شهر تهران نباشیم.
وی در ادامه به موضوع میادین میوه و تره بار اشاره کرد و گفت: تسهیل در رساندن میوه و تره بار با کیفیت و با قیمت مناسب به دست شهروندان رسالتی است که شهروندان از دولت و شهرداری انتظار دارند از این روی اگر بتوانیم با اصلاح فرایندها، روند مناسبی را ایجاد کنیم در تحقق این ماموریت موفق عمل کردهایم.
رئیس شورای عالی استانها اظهار کرد: امروز متاسفانه شاهد هدر رفت محصولات کشاورزی در بازه زمانی چیدن محصول تا رسیدن به دست مصرفکنندگان هستیم که این نخستین عامل افزایش قیمت محصولات کشاورزی از جمله میوه و سیفیجات است.
سروری ادامه داد: در میدان مرکزی نیز شاهد هدر رفت بخش دیگری از محصولاتی هستیم که کشاورزان برای تهیه آنها زحمات فراوانی را متقبل شدهاند. اصلاح این موضوع باید در اقدامی مشترک بین سازمان میادین میوه و ترهبار و فروشندگان میوه و ترهبار با استفاده از تکنولوژی روز شکل گیرد تا شاهد کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری سرمایههای ملی باشیم.
نایبرئیس شورای شهر تهران به مشکلات میدان مرکزی اشاره کرد و گفت: مجموعه میدان مرکزی میوه ترهبار چند دهه پیش و متناسب با جمعیت آن زمان شکل میگیرد ، لذا نمیتوان انتظار داشت که این مجموعه بتواند برای جمعیت کنونی شهر و کشور کارکرد مناسبی را داشته باشد، بنابراین ضرورت دارد که معاونت خدمات شهری شهرداری تهران پیشنهادات عملیاتی خود را، برای بهینهسازی وضع موجود، جهت تصویب به شورای شهر تهران ارائه کند.
وی همچنین به موضوع همکاری سازمان میادین با سرقفلیداران میدان مرکزی اشاره کرد و گفت: باید با اصلاح فرایندها ضمن رعایت صرفه و صلاح شهرداری تهران و سرقفلیداران میدان مرکزی، بروکراسیهای اداری را در این حوزه کاهش داده و اقدامات عملیاتی را با هدف ارائه هرچه بهتر خدمات به شهروندان گسترش دهیم.
انتهای پیام/