یک کارشناس اقتصادی اعلام کرد که رئیسجمهوری برای رسیدن به دو هدف اصلی رشد اقتصادی و کاهش تورم، 10 ماموریت را برای بانک مرکزی تعیین کرده است اما باید از روشهای باکیفیتتری برای رسیدن به اهداف مورد نظر استفاده کرد.
دکتر عباس دادجوی توکلی در گفتوگو با خبرآنی، درباره ماموریتهای تعیین شده برای بانک مرکزی از سوی رئیسجمهوری اظهار کرد: به نظر میرسد وظایفی که روز گذشته از سوی رئیسجمهوری برای بانک مرکزی مشخص شد، در راستای تحقق چند هدف اصلی رشد اقتصادی مناسب و کاهش تورم است تا کشور بتواند از تورم فزاینده رها شود.
وی با بیان اینکه ۱۰ ماموریت مورد تاکید رئیسجمهوری برای رسیدن به این دو هدف تعیین شده است، افزود: البته همه این موضوعات و ماموریتها قبلا هم مطرح بود و اینها سرفصلهایی است که از شروع تحریم اقتصادی از سال ۱۳۹۰ به گوش میرسد. در این میان آنچه اهمیت بیشتری دارد راهحلها، ابزارها و متخصصانی است که بتوانند این اهداف را محقق کنند. در این راستا بهتر است که بانک مرکزی تیم مدیریتی و کارشناسی خودش را تقویت کند تا فضای تخصصی بهتری را نسبت به گذشته در زمینه سیاستهای پولی شاهد باشیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: در درجه دوم باید دستورالعملها و آییننامهها متناسب با شرایط اقتصادی و در مدت زمانی کوتاه اصلاح و اعداد و هدفگذاریها به روزرسانی شود. میتوان به دستورالعمل تامین سرمایه در گردش بنگاهها، آییننامه اشخاص مرتبط و کنترل سقف ترازنامه بانکها اشاره کرد که باید هر شش ماه یک بار بر اساس نیاز کشور بازبینی شود. نکته مهم این است که باید از روشهای باکیفیتتر برای رسیدن به اهدافمان استفاده کنیم. یعنی اگر چه همه این ماموریتها گفته شد اما باید مشخص شود که نحوه دسترسی بنگاههای اقتصادی به ویژه بنگاههای متوسط و کوچک به سرمایه در گردش آن هم در این شرایط اقتصادی و با سیاستهای در پیش گرفته شده، چیست؟
دادجوی توکلی گفت: کاهش رشد نقدینگی قطعا سیاستی بوده که همیشه توصیه میکردیم و برقرار بوده است اما کاهش رشد نقدینگی اگر بخش تولید را بخواهد نابود کند یا انقباض در بخشهای تولیدی ایجاد کند، اثر رکودی شدیدتری را دارد و به نظر میرسد که مدلهای تامین سرمایه در گردش باید به وضوح مشخصتر باشد که چیست و کدام بخشها، با چه حجمی، چه هدفی، چه عقودی و با چه نرخ و سررسیدی حمایت میشوند؟ به عبارت دیگر باید سنجشپذیر باشد.
وی تاکید کرد: باید از سه عنصر نیروی متخصص بیشتر، اصلاح مستمر فرآیندها و استفاده از روشهایی که در عمل بتواند دو هدف مذکور را پوشش دهد، استفاده شود.
انتهای پیام