به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ هفته گذشته در پایگاه خبری سازمان حفاظت محیط زیست خبری از برپایی ستاد اربعین در سازمان و انتخاب نورالله مرادی، سخنگوی سازمان به عنوان رئیس ستاد اربعین سازمان محیط زیست منتشر شد. انتشار این خبر با حواشی و انتقادات زیادی توسط کاربران فضای مجازی همراه شد و برخی کاربران اعتقاد داشتند که برپا شدن ستاد اربعین در سازمان حفاظت محیط زیست جنبه نمایشی دارد و در مقابل مسئولیتهای مهمتر سازمان این کار بیاهمیت است.
انتقادها در حالی مطرح میشود که اگر کمی در این مسئله تأمل کنیم، به این نتیجه میرسیم که تشکیل ستاد اربعین در سازمان حفاظت محیط زیست، امر مهمی است که حتی باید پیش از این اتفاق میافتاد. بر اساس آمار هر ساله حدود 5 میلیون نفر از شهروندان ایرانی برای زیارت حضرت اباعبداللهالحسین(ع) در مسیر پیادهروی اربعین رهسپار کشور عراق میشوند.
این حجم عظیم از جابهجاییها باعث تولید حجم زیادی از پسماند و بهویژه پسماندهای پلاستیکی میشود که اگر این مقدار پسماند به درستی مدیریت نشود، میتواند به شدت مخرب باشد. بر اساس آمارهای سازمان حفاظت محیط زیست، پسماند و شیرآبه سالانه 480 هزار میلیارد تومان به کشور آسیب میزند که این حجم عظیم از جابهجاییها و پسماند تولیدی ناشی از آن میتواند این رقم را افزایش دهد.
به گفته علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، قرار است که سازمان بسیاری از موارد مربوط به محیط زیست و پسماند را به زائران آموزش دهد. همچنین در اولین اقدام 10 دستگاه جمعآوری پسماند در مسیر پیادهروی اربعین چه در داخل و چه در خارج کشور تعبیه شده است و شهرداریها نیز مکلف شدهاند تا در این موضوع با سازمان همکاری کنند.
همچنین سلاجقه، برپایی ستاد اربعین در سازمان حفاظت محیط زیست را به فالنیک گرفته و بیان کرده است که عضویت در ستاد اربعین میتواند این امکان را فراهم کند که سازمان در ستاد سفرهای نوروزی و سایر مراسمات از این دست نیز عضویت داشته باشد و از این طریق تولید پسماندها را به حداقل برساند.
با توجه به اینکه آموزش محیط زیست در کشور ما مغفول مانده و کمترین توجه به این مقوله مهم شده است، هر اجتماعی میتواند زمینهای برای آموزش اصول حفاظت از محیط زیست باشد که پیادهروی اربعین حسینی نیز یکی از همین تجمعات است که استفاده از ظرفیتهای آن میتواند گام مهمی برای آموزش حفاظت از محیط زیست باشد.
انتهای پیام/