یک فعال تعاونی با بیان اینکه اگر تعاونی ها گسترش می یافتند، امروز شاهد شکاف طبقاتی و درآمدی نبودیم، تاکید کرد: برای حاکم شدن عدالت اجتماعی در کشور به بخش تعاون نیاز داریم و لازمه تحقق این هدف، رسیدن بخش تعاون به جایگاه واقعی خود است.
هادی ابوی در گفت و گو با خبرآنی با تبریک هفته تعاون به تعاونگران کشور اظهار کرد:در بحث توسعه و پیشرفت بخش تعاون انتظار داریم که احکام، برنامه ها و قوانین و مقررات مربوط به بخش تعاون به معنای واقعی عملیاتی و اجرایی شود.
وی با بیان اینکه تعاونی ها زمینه توزیع عادلانه ثروت را فراهم می کنند، گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در توسعه بخش تعاون، معتقدم که راه نجات اقتصاد کشور بخش تعاون است و با تجمیع سرمایه های خرد می توان کارهای بسیار بزرگی انجام داد.
ابوی تاکید کرد: اگر می خواهیم تاکیدات مقام معظم رهبری محقق شود، باید مقررات سختگیرانه و قوانین دست و پاگیر را از پیش روی بخش تعاون برداریم و دولت و نظام بخش تعاون را همراهی کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر در حوزه پسته، تعاونی های بزرگ و به نامی داریم چون پایه و اساس آن با تعاون گذاشته شده استافراد رغبت نمی کنند به شکل فردی وارد کار پسته نمی شوند و ترجیح می دهند هرچقدر هم که وضع مالی خوبی داشته باشند از طریق زیر مجموعه های تعاونی مشغول به کار شوند.
معاون اجرایی اتاق تعاون خراسان رضوی در عین حال با بیان اینکه اگر تعاونی ها گسترش می یافتند امروز شکاف طبقاتی و درآمدی را شاهد نبودیم، افزود: برای حاکم شدن عدالت اجتماعی در کشور به بخش تعاون نیاز داریم و لازمه تحقق آن رسیدن بخش تعاون به جایگاه واقعی خود است.
ابوی درباره سامانه جامع نظارت بر تعاونیها نیز، گفت: اگر قرار است به شکل سامانه فعالیت بکنیم و بگوییم از امروز همه اتحادیه ها، تعاونی ها و اتاقها به شکل سامانه ای فعالیت کنند باید زیرساختهای اولیه برای عملیاتی شدن این کار فراهم شود.
این فعال تعاونی ادامه داد: در هیات مقررات زدایی اخیرا کاری صورت گرفته بود که در بحث ثبت تعاونی ها بعد از آنکه صورتجلسه هیات مدیره و مجمع امضا شد، مستقیما تشکیل تعاونی به اداره ثبت ارسال می شد در حالی که قبلاً باید نامه تایید ادارات کار را می گرفت و بعد به اداره ثبت می رفت ولی متاسفانه وزارت کار با آن مخالفت و اعلام کرد که باید به وظیفه نظارتی خود عمل کند.
وی درباره عضویت اتاق تعاون ایران در هیات مدیره اتحادیه بین المللی تعاون و دستاوردهای آن گفت: این اتفاق مبارک را به فال نیک می گیریم اما معتقدم که چنین جایگاه های بین المللی به صرف اینکه ما شعاری عمل کنیم و بگوییم این کرسی را به دست آوردیم، هیچ خروجی نخواهد داشت. این موقعیت زمانی موجب خروجی مثبت خواهد شد که بتوانیم از این فرصت به نحو شایسته استفاده کنیم.
معاون اجرایی اتاق تعاون خراسان رضوی تصریح کرد: بخش تعاون وقتی بعد از ۱۴۰ سال به عضویت اتحادیه جهانی تعاون در می آید، افتخار بزرگی است که موجب توسعه و رشد بخش تعاون و تمام اقتصاد کشور خواهد شد. این عضویت موجب بروز شدن و ارتقاء سطح کمی و کیفی تعاونیها شده و زمینه ورود تکنولوژی به کشور را فراهم می کند.
به گفته ابوی، در بعضی از کشورهای اروپایی یک تعاونی کشور را اداره می کند و حمل و نقل درون شهری آن کشور را بخش تعاون به عهده دارد ولی متاسفانه ما خیلی بخش تعاون را با ظرفیتهای عظیمی که دارد به خدمت نگرفتیم و همگام با دیگر کشورها از فعالیت های مشارکتی استقبال نکرده ایم.
انتهای پیام