وزیر جهاد کشاورزی گفت: تا پایان شهریورماه که شروع فصل کشت است، قانون الگوی کشت توسط وزارت جهاد کشاورزی به استانها ابلاغ میشود و تلاش وزارت جهاد این است که با برنامهریزیهای انجام شده کشاورزان بتوانند بر اساس الگوی کشت حرکت کنند.
به گزارش خبرآنی مصوبه الگوی کشت محصولات کشاورزی در سال ۱۳۸۸ توسط مجلس شورای اسلامی به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد اما از آن سال تاکنون این مصوبه اجرایی نشد. حالا اما بعد از گذشت ۱۳ سال از ابلاغ این مصوبه، وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد آن را اجرایی کند و در این طرح نیز تمرکز خود را بر روی محصولات اساسی گذاشته است.
گفتنی است الگوی کشت به معنای تعیین یک نظام کشاورزی با مزیت اقتصادی پایدار، مبتنی بر سیاستهای کلان کشور با بهرهگیری از ظرفیتها و پتانسیلهای منطقهای در راستای حفظ محیط زیست و پایداری منابع است.
در این راستا سید جوادساداتینژاد نیز اخیرا اعلام کرده است که تا پایان شهریورماه که شروع فصل کشت است، قانون الگوی کشت توسط وزارت جهاد کشاورزی به استانها ابلاغ میشود و تلاش وزارت جهاد این است که با برنامهریزیهای انجام شده کشاورزان بتوانند بر اساس الگوی کشت حرکت کنند. برای حمایت از طرح الگوی کشت قیمت خرید تضمینی را هم پیش از شروع فصل کشت ابلاغ خواهیم کرد تا کشاورزان بتوانند طبق آن برای کشت برنامهریزی کنند.
وی همچنین اضافه کرد: با توجه به دستور رئیس جمهوری در خصوص حمایت از الگوی کشت، پیشنهاد بخشودگی آب بها را ارائه کردهاند که با همراهی وزارت نیرو تا هفته آینده این طرح را ابلاغ خواهیم کرد و کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت کنند از بخشودگی بخشی از آب بها برخوردار خواهند شد.
وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: بر اساس قانون، صادرات محصولات آببر ۰.۵ درصد عوارض دارد و این امر برای حمایت از محصولات کم آب بر و تقویت کشت محصولات اساسی لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه ما صادرات این محصولات را ممنوع نکردهایم اما با عوارض بازار داخلی را کنترل میکنیم، گفت: در مواقع لزوم میزان عوارض را کاهش یا افزایش خواهیم داد، تلاش میکنیم صادرات محصولات کشاورزی را ممنوع نکنیم.
ساداتینژاد در پایان گفت: الگوی کشتی که به استانها ابلاغ میشود، بر اساس میزان نیاز داخل کشور و صادرات برنامهریزی میشود و امیدواریم کشاورزان از الگوی کشت تبعیت کنند و بتوانیم بازار داخل و صادرات را کنترل کنیم. کشت قراردادی را نیز امسال در محصول گندم اجرایی میکنیم، براساس آزمایشی که بر روی ۲۵۰ هزار هکتار از گندمزارها و ۴۵ هزار هکتار از شالیزارها انجام دادیم، این نوع کشت را با اولویت گندم توسعه خواهیم داد و امیدواریم نتایج خوبی در خودکفایی محصولات اساسی داشته باشیم.
انتهای پیام