به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، نمایندگان در جلسه علنی امروز در تذکرات شفاهی خود به موضوعاتی همچون عدم اجرای احکام بودجه، آییننامه اجرایی واردات خودرو و استیضاح وزیر «صمت» پرداختند که در این گزارش میخوانید:
*سیاهکلی: اگر دو وزیر معرفی نشوند، خواهان اعلام وصول استیضاح هستم
لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز قوه مقننه در اخطاری با استناد به بندهای 9 و 12 اصل 3 قانون اساسی گفت: متاسفانه دولت یا آیین نامهها را نمینویسد یا اگر مینویسد، شکل اجرایی خوبی ندارد، کما اینکه در مورد آییننامه واردات خودرو به رغم تلاش مجلس برای تصویب قوانین مرتبط با خودرو و واردات آن، وقتی به آیین نامه رسید، زحمات مجلس را از بین برد.
وی افزود: قرار بود در آیین نامه واردات خودرو به چند نکته اعم از تنظیم بازار، ایجاد رقابت، انتقال تکنولوژی، پاسخگویی به نیاز جامعه و اصلاح قیمت و کیفیت خودرو توجه شود، اما با این آیین نامه باید مجدد به پراید تعظیم کنیم، چرا که اتفاق خاصی در بازار نمی افتد و این آیین نامه بسیار ضعیف و دارای اشکال است و باید این نگاه اصلاح شود.
عضو کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد:معلوم نیست مجلس و کمیسیون در رابطه با این آییننامه چکاره هستند و در موارد مربوط به آیین نامه باید تکلیف ما مشخص شود که رابطه ما چگونه است؟
سیاهکلی خاطر نشان کرد:آقای حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در مصاحبه با رسانهها اظهاراتی داشته که خلاف وعده رئیس جمهور است و این درحالی است که آقای رئیسی گفته بود شما برای استیضاح وزیر به ما وقت بدهید. ما نیز دو ماه به دولت وقت دادیم و قرار شد دو وزیر برای وزارتخانههای صنعت و معادن و وزارت بازرگانی انتخاب و معرفی شوند، اما آقای حسینی اعلام کرده که باید یک وزیر بیاید، چرا خلاف نظر رئیس جمهور صحبت می کند؟ اگر حرف آنها یکی است، قول رئیس جمهور چه می شود؟ این نوع نگاه تمسخر مجلس و کار کارشناسی است.
نماینده قزوین در مجلس در ادامه خطاب به رئیس قوه مقننه، گفت:تا شما به این موضوع اشاره کردید، ما در مورد خواسته رئیس جمهور کوتاه آمدیم، اما استیضاح از بین نرفته که بخواهد احیا شود، استیضاح وجود دارد و اگر دو وزیر معرفی نشوند، به عنوان نماینده استیضاح کننده، خواهان اعلام وصول استیضاح هستم.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به اخطار نماینده قزوین بیان کرد:بحث مربوط به آیین نامه ها روشن است، کما اینکه هر آیین نامه که در دولت تصویب شود، حتما به هیات تطبیق مصوبات ارسال می شود و اگر با قانون مغایر باشد، اشکال برطرف شده و به دولت منعکس می شود. بنابراین حتما باید اصلاح شود و نمونه هایی از آن را در مورد بازنشستگان و موارد مشابه مشاهده کردید.
وی افزود:حتما آییننامه خودرو نیز به هیات تطبیق ارسال میشود و اگر با قانون مغایرت داشته باشد، اصلاح خواهد شد.
رئیس مجلس اظهار کرد:در مورد وزارت «صمت»، همچنان بحث رئیس جمهور همان نکته ای است که بنده اینجا اشاره کرده بودم، ضمن اینکه روز گذشته هم که با آقای حسینی صحبت شد، گفت که صحبتم با رسانه ها این نبوده و تیتر اینگونه درج شده و قرار شد امروز آن را اصلاح کند.
* تنها 4 مورد از 17 احکام بودجه اجرا شده است
همچنین فتح الله توسلی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در اخطاری، گفت: مجلس در 2 سال گذشته توانسته قوانین خوبی را تصویب کند که در ساماندهی زندگی و معیشت مردم نقش داشته باشد. قوانین خوبی در بحث لغو تحریم ها و صدور مجوزهای کسب و کار تصویب کردیم و در زمینه نظارتی هم اقدامات خوبی انجام گرفته است که مهم ترین آن ها تهیه گزارش فولاد مبارکه بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به گزارش های نظارتی دیوان محاسبات و مرکز پژوهش های مجلس، افزود: همکاران ما در دیوان ماه ها برای تهیه گزارش از وضعیت اقتصادی کشور و عملکرد دولت قبل و فعلی زحمت کشیده اند. آیا همکاران ما در مجلس این گزارش ها را مطالعه کرده اند؟
نماینده مردم بهار، کبودرآهنگ در مجلس یازدهم، یادآور شد: اگر قرار است ما قانونی را در مجلس تصویب کنیم و اجرا نشود خودمان را سرکار گذاشته ایم یا مردم؟ گزارش 2 ماهه دیوان محاسبات به دست ما رسیده، متاسفانه از 17 احکام قانون بودجه 1401 تنها 4 مورد اجرا شده است، بسیاری از آئین نامه ها و دستورالعمل ها هنوز تهیه یا اجرا نشده است. این موضوع در مورد احکام قانون برنامه ششم توسعه نیز صدق می کند.
وی با اشاره به بررسی طرح بانکداری گفت: ما در مجلس به دنبال تصویب قانونی با جزئیات برای بانک مرکزی هستیم اما اگر قرار است این قانون اجرا نشود چرا ما باید این همه برای آن وقت صرف کنیم. ما به خدا و قرآن و در مقابل مردم قسم یاد کردیم که از حقوق آن ها دفاع کنیم لذا باید مشخص شود که چرا قوانین اجرا نمی شود و چه کسی باید نظارت کند.
توسلی با انتقاد از عدم وجود ضمانت اجرایی در قوانین، گفت: آیا در همین طرح بانکداری ضمانت اجرایی دیده شده است. 6 ماه از سال 1401 می گذرد و اگر قرار باشد که آئین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی قوانین مصوب تهیه و اجرا نشود، قانونگذاری صرف بی فایده است، این نوع قانون نوشتن به مردم ظلم است.
وی افزود: تدوین برنامه هفتم توسعه نیز را در دستورکار خواهیم داشت و اگر قرار باشد به همین شکل آن را تصویب کنیم و اجرا نشود نمی توانیم در پیشگاه خداوند و مردم پاسخگو باشیم.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به اخطار این نماینده، گفت: وظیفه دیوان محاسبات تهیه گزارش است و گزارش ها براساس زمانبندی مشخص در زمان بودجه نویسی و مباحث نظارتی تهیه شده است. هیات رئیسه مجلس و همه نمایندگان هم وظیفه دارند که بر اجرای قوانین نظارت داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما برهمین اساس جلسات روز سه شنبه صحن علنی را به نشست های نظارتی اختصاص دادیم، قوانین حتما باید اجرا شوند، رئیس جمهور محترم نیز بارها بر اجرای قوانین تاکید داشته است، ما باید کمک کنیم که کار در این سیستم بروکراسی انجام شود.
انتهایپیام/