رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد ترانزیتی در کشور داشتیم، گفت: در پنج ماه نخست امسال ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ترانزیت داشتیم که این نشان میدهد ما به درستی از ظرفیتهای داخلی کشور استفاده میکنیم.
به گزارش خبرآنی، داریوش امانی امروز در نشست خبری اظهار کرد: سازمان راهداری و حملونقل جادهای دو ماموریت مهم را بر عهده دارد، یکی بحث نگهداری راههای کشور است. ما در حال حاضر ۲۲۱ هزار کیلومتر راه اصلی شریانی، راه فرعی و راه روستایی داریم و این میراثی است که از گذشته به ما رسیده و ما باید سعی کنیم این میراث را بهنحو مطلوب حفظ کنیم و به نسل آینده تحویل دهیم، زیرا بیشترین حجم حمل و نقل مسافر کشور، بار و ترانزیت از طریق جاده انجام میشود.
وی ادامه داد: ضرورت دارد هر روز به وضعیت جادهها رسیدگی و مشکلات راهها برطرف شود. اولویت بعدی ما سیاستگذاری و هماهنگی در بخش جادهای است که سرمایهگذاری بخش خصوصی مناسب بوده و بیش از ۹۹ درصد ایجاد مجتمعها و ناوگان توسط بخش خصوصی انجام میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۹۸۲۸ مجتمع خدماتی رفاهی در حال بهرهبرداری و ۵۶۰ واحد در حال ساخت داریم و نزدیک به ۶۳۰ واحد در حال پیگیری است. بهطور میانگین در هر ۸۰ کیلومتر جادههای کشور یک مجتمع خدماتی-رفاهی وجود دارد که با تکمیل واحدهای در حال ساخت این رقم به ۴۰ کیلومتر خواهد رسید.
امانی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد ترانزیتی در کشور داشتیم، گفت: در پنج ماه نخست امسال ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ترانزیت داشتیم که این نشان میدهد ما به درستی از ظرفیتهای داخلی کشور استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه پایانه مرزی رازی در مهرماه به بهرهبرداری خواهد رسید، ادامه داد: در بحث جابهجایی بار داخلی ما سال گذشته بیش از ۵۱۵ میلیون تن جابهجایی بار توسط ناوگان جادهای داشتیم و با همه سختیها رانندگان ما و شرکتهای حملونقل در کنار مردم بودند، در بحث جابهجایی مسافر هم ۱۲۱ میلیون نفر جابهجایی مسافر داشتیم که نسبت به شرایط کرونا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشت.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای با بیان اینکه ماموریت بزرگ ما بحث اربعین است، گفت: بر اساس برآوردهای ستاد اربعین، نزدیک به پنج میلیون زائر اربعین خواهیم داشت. سازمان راهداری در ایام سفرهای اربعین و هماهنگیهای قبل از آن، در سه مقوله ماموریت دارد، یکی بحث جادههای منتهی به مرزهای خروجی به عراق است که ۱۵۰۵ کیلومتر جاده داریم، ما روی لکهگیری جادهها، نصب گاردریل و خطکشی، کار ویژه انجام دادهایم.
امانی با بیان اینکه اقدامات مربوط به اربعین از سال قبل شروع شده است، افزود: امسال اعتبارات خوبی به این موضوع تخصیص داده شده است و ۱۲۳۹ میلیارد تومان از منابع داخلی خود سازمان به این موضوع اختصاص داده شد، در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد کار بهسازی مسیرها و تکمیل زیرساختها انجام شده و مابقی تا ۱۰ روز پیش از شروع اربعین به پایان میرسد.
وی ادامه داد: موضوع دیگر رسیدگی به پایانههای مرزی با عراق است؛ مهمترین پایانه ما پایانه مهران است که با توجه به گرمای هوا، در حوزه ایجاد سایبان و بحث ایجاد مهپاش و افزایش سرویسهای بهداشتی و آبسردکنها و سیستم سرمایشی بخش قابل توجهی از کارها انجام شده و تا ۱۰ روز آینده ادامه خواهد یافت، همچنین در مورد گذرگاههای شلمچه و چزابه افزایش تعداد گیتهای عبوری مدنظر در مراحل نهایی است.
معاون وزیر راه خاطرنشان کرد: بیش از ۵۴۵۰ میلیارد تومان برای پروژههایی که امسال افتتاح میشود تخصیص دادیم که نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد افزایش داشته است.
ادامه دارد