آخرین وضعیت طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان/ انتقال آب کارون به کانون ریزگردها

مدیرعامل موسسه جهاد نصر ضمن تشریح پروژه۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان به انتقال آب کارون به کانون ریزگردها اشاره کرد و گفت: یک کانال ۶۰ کیلومتری که ۲۰ مترمکعب در ثانیه دِبی ایستگاه پمپاژ آن است احداث شده و قرار است آب را به کانون ریزگردها هدایت کند تا با کاشت پوشش گیاهی مناسب جلوی حرکت ریزگردها گرفته شود.

به گزارش خبرآنی رضا عظیمی در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت گرامیداشت هفته دولت برگزار شد، با بیان اینکه پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان، پروژه مقابله با ریزگردها و شبکه آبیاری غرب و شمالغرب کشور از پروژه‌های در دستور کار موسسه جهادنصر است، گفت: ریزگردها در سال‌های قبل مشکلات زیادی را ایجاد کرده بود و مردم خصوصا مردم خوزستان دغدغه ها و نگرانی‌های بسیاری در این زمینه داشتند. بنابراین موسسه  نصر به این موضوع ورود کرد و در مقطع دوماهه ۶ میلیون مترمکعب عملیات خاکی انجام شد.

مدیرعامل موسسه جهاد نصر اضافه کرد: حق آبه از رود کارون نداشتیم، اما با پیگیری های انجام شده حق آبه ۳ تا ۵ ساله از کارون گرفته شده تا پوشش سبز ایجاد شود. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که گیاهان بومی آن منطقه حدودا ۳ سال به آب نیاز دارند و پس از آن رشد می کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به خشکسالی و بحران کم آبی دریافت آب از کارون مشکلاتی را ایجاد نخواهد کرد؟ گفت: باید در شرایط بحرانی تصمیم گیری شود و این حق آبه نیز به صورت موقت خواهد بود.

عظیمی در بخش دیگری از صحبت هایش به پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری اشاره کرد و گفت:مساحت فاز دوم پروژه ۲۵۵ هزار هکتار است. مطالعات ۱۰۲ هزار هکتار آن انجام شده است.  مهندسان مشاور آن تعیین شدند. پیشنهاد کردیم که شبکه اصلی و فرعی در یک دستگاه یعنی وزارت جهادکشاورزی انجام شود که فرآیند و اتمام پروژه با مشکلی مواجه نشود. اعتبارات مطالعات فاز دوم پروژه تامین شده و پس از اتمام مطالعات اعتبار نهایی آن تعیین خواهد شد.

وی افزود: با توجه به تحریم‌ها مدل‌های مالی بسیاری در نظر گرفته شده است. یکی از آنها فاینانس است. مدل‌های دیگر نیز صندوق توسعه ملی، بانک‌ها، فاینانس داخلی است. یک ظرفیت دیگر هم تهاتر نفت خام است.

مدیرعامل موسسه جهاد نصر در ادامه گفت: رودخانه‌های بزرگی در شمال و شمالغرب کشور وجود داشت که بهره برداری درستی از آن نشده بود. طرح‌هایی در این میان مطرح شدند که این آبها را به استان‌های مرزی منتقل کنند تا علاوه بر توسعه کشاورزی در آن مناطق به ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت معکوس هم کمک کند.  

وی همچنین به پروژه جامع شمال کشور نیز اشاره کرد و گفت:این پروژه شامل زهکشی، شبکه فرعی، تجهیز و نوسازی و آبندان است و با انجام آن کلیه عملیات زیرساختی آب و شمال کشور خاتمه می‌یابد.

عظیمی در پایان گفت: به مناسبت هفته دولت  ۱۴۰۰ هکتار از پروژه یکانات در آذربایجان شرقی شهرستان جلفا آماده بهره برداری است. این پروژه شبکه فرعی شمال و شمالغرب و عمدتا آبیاری تحت فشار است.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.