به گزارش حوزه دولت پایگاه خبری خبرآنی، محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری طی سخنانی در «رویداد شصت و چهار» که با هدف مرور تلاشهای صورت گرفته در زیستبوم نوآوری و کارآفرینی صنایع خلاق و فرهنگی کشور در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، به مرور آنچه در دو دهه اخیر بر زیستبوم نوآوری کشور گذشته است، پرداخت و گفت: اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد، اولین گامهای ایجاد شرکتهای دانش بنیان، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد برداشته شد. آن زمان، تازه صحبت از قانون برنامه چهارم توسعه بود و تا آن زمان حرفی از اکوسیستم فناوری و اصطلاحاتی نظیر VC (سرمایهگذاری خطرپذیر) مطرح نبود.
وی افزود: اینها مفاهیمی بود که برای اولین بار از خارج گرفته بودیم و درصدد بومیسازی آن برآمدیم. دهه 80 به یافتن خلاءهای قانونی و تهیه زیرساختهای لازم و ایجاد پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد گذشت تا اینکه در سال 1389 «قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات» به تصویب رسید.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری ادامه داد: پس از تصویب این قانون توسعه زیستبوم نوآوری در کشور شتاب گرفت و سرعت تغییر تا آنجا ادامه یافت که پس از 10 سال از تصویب قانون دانش بنیانها این احساس شکل گرفت که نیاز به بازنگری و بهروزرسانی دارد، این در حالی بود که جزو معدود قوانینی بود که به سرعت جای خود را در فضای علمی و فرهنگی کشور باز کرد و توانست به این میزان عمق و نفوذ دست یابد، تا آنجا که چندی پیش نیز با همت و همکاری مشترک دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی قانون تولید جهش دانش بنیان به تصویب رسید که یکی از اهداف آن توسعه صنایع خلاق است.
خیاطیان در ادامه با تاکید بر اینکه امروز صنایع خلاق جای خود را در فضای نوآوری کشور باز کرده و صنایع کشور را نیز وادار به تغییر کرده است، گفت: اتفاقات قریب به دو دههای که در زیستبوم نوآوری کشور رخ داده و موفقیتهایی که به دست آمده، حاصل زحمات و خون دلهای زیادی است که فعالان این حوزه برای آن به خرج دادهاند.
وی یادآور شد: امروز در این جمع حاضر شدم تا از زحمات تکتک فعالان این حوزه تشکر کنم و یک توصیه در خصوص توجه بیش از پیش صنایع خلاق به فعالیت و تمرکز در حوزه مخاطبان کودک کنم چون این حوزه، حوزهای مهم برای خانوادهها است و باید بیش از پیش بر این موضوع متمرکز شویم.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با تاکید بر اینکه هرچه در حوزه کودک فعالیت کنیم کم است، اظهار کرد: امروز حوزه کودک دغدغه بسیاری از خانوادههای ایرانی است و دنیا نیز بر این موضوع متمرکز شده است، پس باید بیش از گذشته برای این حوزه اهمیت قائل شویم و به کارهای نوآوری در این زمینه بپردازیم.
خیاطیان با تاکید بر ضرورت تولید محتوای باکیفیت، متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی کشورمان در حوزه کودکان، گفت: محتوایی که به دست فرزندان ما میرسد باید از حساسیتهای بالایی برخوردار باشد. اگرچه تاکنون کارهای خوبی در این زمینه انجام شده اما همچنان با خلاءهایی در این زمینه روبرو هستیم. خواهش بنده از این جمع که اصلیترین فعالان زیستبوم نوآوری در کشور هستید این است که بر موضوع کودک تمرکز ویژهای داشته باشید.
وی در پایان تاکید کرد: به نمایندگی از دولت اعلام میکنم که دولت سیزدهم آمادگی دارد تا هر کمکی که میتواند در خصوص توسعه زیستبوم حوزه خلاق مبتنی بر صنایع خلاق انجام دهد.
انتهای پیام/