به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ سردار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استفاده از ظرفیت خیرین، کمک از شرکتهای دانشبنیان و تقدم اصل پیشگیری با اولویت آموزش و پرورش 3 اصل ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
وی افزود: هیچ دولتی به تنهایی نمیتواند در حوزه آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد موفق باشد و باید بخشی از کار، مردمی اداره شود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: کشور ایران همسایه کشور افغانستان است که آمار بالاترین تولید مواد مخدر را دارد همچنین این کشور با اشغال از سوی ناتو و آمریکا، آمار تولید و صادرات بیشتر مواد مخدر را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: میانگین سن اعتیاد در ایران 24 سال است این در حالی بوده که میانگین جهانی 19 سال است. البته مواردی هست که کمتر از این سن هم مصرف مواد مخدر را شروع کرده باشند اما ما میانگین را اعلام میکنیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: با اقدامات خوبی که در سالهای گذشته داشتهایم و ضربههای سنگینی که به کارگاههای تولید مواد مخدر صنعتی وارد شده است باید بگویم شاهد سیر نزولی آشپزخانههای تولید مواد صنعتی و سیر صعودی این کارگاهها در افغانستان بودهایم.
وی بیان کرد: بنا بر اعلام سازمان ملل، 90 درصد کشفیات تریاک جهان، 48 درصد هروئین جهان و 26 درصد مورفین جهان را ایران انجام میدهد.
مؤمنی تصریح کرد: در یک سال گذشته 13 مرکز نگهداری و بازپروری در ایران با 9 هزار ظرفیت راهاندازی شد که 48 درصد ظرفیت نگهداری و درمان را شاهد بودیم، از این 13 مرکز 6 مرکز در تهران است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: 19 هزار میلیارد تومان در سال گذشته ضربه به بنیادهای مالی قاچاقچیان را داشتهایم که نسبت به سال گذشته 48 درصد افزایش داشته است.
وی گفت: یکی از مهمترین چالشهای ما افزایش کارگاههای تولید مواد مخدر صنعتی در افغانستان است که مواد اولیه آن پیشسازها هست که پیشسازها به خودی خود ممنوعیت ندارند چون در خیلی از کارهای شیمیایی استفاده میشوند.
انتهای پیام/