طبق اعلام بیمه مرکزی، شرایط بیمه صندوق امانات اجارهای بانکها فراهم شده و در صورت توافق بانک و شرکت بیمه، مشتری میتواند صندوق خود را تا سقف مورد نظر بیمه کرده و در زمان حادثه به همان میزان خسارت دریافت کند.
بهروز بستگانی- معاون مدیر کل دفتر برنامهریزی و امور فنی بیمه مرکزی- در گفتوگو با خبرآنی، در رابطه با آخرین اقدامات صورت گرفته برای پوشش بیمهای صندوقهای امانات اجارهای بانکها توضیحاتی ارائه کرد.
قبل از سرقت بانک ملی امکان بیمه صندوقها بود، این بانک شرایطش را نداشت
این مقام مسئول در بیمه مرکزی، با اشاره به اینکه بیمه مرکزی پیش از سرقت صورت گرفته از بانک ملی و طرح موضوع در رسانهها نسبت به طراحی پوشش بیمهای صندوقهای امانت اجارهای بانکها اقدام کرده بود، گفت: در سال ۱۳۹۸ برای اولین بار برای یکی از شرکتهای بیمه خصوصی (بیمه "ما") مجوز عرضه این پوشش بیمهای را صادر کردهایم و در سال ۱۳۹۹ نیز یک شرکت بیمهای دیگر (بیمه "پارسیان") مجوز پوشش بیمه صندوقهای امانی بانکها را دریافت کرده است. البته این دو شرکت بیمه عرضه این پوشش بیمهای را به صورت محدود برای بانکهای ملت و پارسیان انجام دادند و متعاقبا بیمه مرکزی، مجوز عرضه این بیمه را برای بانک ملی نیز صادر کرد اما در مورد این بانک به دلایلی از جمله نبود الزامات فنی مربوط، امکان صدور بیمه نامه فراهم نشد.
اکنون تمام بانکها امکان بیمه صندوق امانات را دارند
به گفته وی، بعد از سپری شدن مدت اجرای آزمایشی مجوزها، بیمه مرکزی این مجوز را به هر دو شرکت بیمه داد که بتوانند این پوشش بیمهای را برای تمامی بانکها و موسسات مالی و اعتباری عرضه کنند و در این باره محدودیتی وجود ندارد.
به زودی پوشش بیمه صندوقها با ۴ شرکت
بستگانی، یادآور شد: چندی پیش تقاضاهای جدیدی برای عرضه پوشش بیمهای صندوق امانات اجارهای به بیمه مرکزی واصل شده است و تقاضای دو شرکت بیمه دیگر جهت صدور بیمه صندوقهای امانت بانکها در مرحله نهایی اخذ مجوز قرار دارد، این در حالی است که بیمه مرکزی آمادگی دارد این امکان را برای تمام شرکتهای بیمه متقاضی عرضه این پوشش بیمهای فراهم آورد.
وی در ادامه جزئیاتی درباره نحوه پوشش صندوق امانات اعلام کرد و گفت: در جریان بیمه کردن صندوقهای امانات اجارهای حتما اصل محرمانگی رعایت میشود و متقاضیان خرید این پوشش بیمهای بنا به مقررات بانکها، اجباری به اعلام محتویات این صندوقها در فرم پیشنهاد بیمه ندارند. شخص حقیقی اجارهکننده صندوق امانات اجارهای بانک که نامش در قرارداد اجاره بانک قید شده است، میتواند این بیمهنامه را با تعهدات مد نظر خود برای مثال ۱۰۰، ۲۰۰، ۵۰۰ میلیون تومان و یا ارقام بالاتر برای نمونه چند میلیارد تومان از شرکت بیمه مربوط خریداری کند.
هر چقدر بیمهنامه بخرید صندوق شما بیمه و پرداخت میشود
بستگانی با بیان اینکه تعهدات بیمهگر در این پوشش بیمهای جبران خسارتهای مالی وارده به محتویات این صندوقها ناشی از آتشسوزی، انفجار و سرقت است توضیح داد: هر سقفی که به عنوان سرمایه بیمهنامه، بیمه شده باشد، در زمان خسارت و وقوع خطرات تعیین شده و یا سرقت (با رعایت شرایط عمومی بیمه نامه) و ارزیابی صورت گرفته، مبنای پرداخت خسارت به اجاره کننده صندوق خواهد بود. مثلا ممکن است بیمه نامهای با سقف تعهد ۲۰۰ میلیون تومانی خریداری شده باشد که آنگاه شرکت بیمه هنگام وقوع خسارت، بعد از ارزیابی که انجام میدهد، درصورت محرز شدن وقوع خطرات تحت پوشش بدون توجه به محتویات داخل صندوق، حداکثر تا میزان فوق به اجارهکننده صندوق پرداخت خواهد کرد.
شرط امنیتی بیمهها برای بانکها
معاون مدیر کل دفتر برنامهریزی و امور فنی بیمه مرکزی این را هم گفت که موضوع بسیار حائز اهمیت این است که شرکتهای بیمه برای پوشش بیمهای صندوق امانات بانکها، ارزیابی ریسک دقیقی انجام میدهند و سوابق خسارتی مرتبط، شرایط بانک از لحاظ امنیتی و حفاظتی (برای نمونه دوربینهای مدار بسته، تعداد نگهبانان مستقر و ...) و یا تعداد صندوق و نوع و سایز آنها و همچنین منطقه جغرافیایی که شعبه بانک قرار دارد را بررسی کرده و در صورت پذیرفتن شرایط، حق بیمه متناسب با آن را تعیین میکنند.
دراین رابطه یادآور میشود که در خردادماه امسال طی سرقتی که از یکی از شعب بانک ملی صورت گرفت، صندوق امانات اجارهای این بانک سرقت شد، در حالی که بیمهای برای آنها صادر نشده بود و این جریان نگرانیهایی برای صاحبان صندوق اجارهای بانکها ایجاد کرد.
انتهای پیام