به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی به کمک فناوریهای نوین با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهمنامه همکاری امضا کرد.
اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در مراسم امضای این تفاهمنامه ضمن قدردانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور همکاری و همافزایی با قوه قضائیه در جهت رفاه و آسایش جامعه گفت: هماکنون جهان به سمت آگاهی روزافزون در حال حرکت است و این آگاهیها که در سایه علم و فناوریهای نوین شکل گرفته هم دارای فرصت است و هم تهدیداتی را برای جامعه به همراه دارد.
جهانگیر افزود: به همان میزان که جامعه با تکنولوژی و فناوریهای نوین آشنا میشود و فرصتهای جدیدی را در سبک زندگی ایجاد میکند، اگر از آن مراقبت نشود میتواند جامعه را با تهدیدات نهفتهای روبرو کند که به آسیب اجتماعی و در ادامه تبدیل به جرائم میشود.
وی ادامه داد: برای مقابله با این آسیبها لازم است از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی و همچنین توان بخشهای مختلف استفاده شود زیرا روشهای پرداختن به آسیبها به شکل سنتی اگر چه کاملاً منسوخ نشده ولی در بسیاری از موارد دیگر پاسخگو نیست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با طرح یک مثال از جرائم نوین بیان کرد: به طور مثال، وقتی کاغذ به سرعت در حال حذف شدن است و بسیاری از معاملات به صورت مجازی صورت میگیرد؛ شکل جعل، کلاهبرداری و سرقت نیز متناسب با این شرایط تغییر میکند؛ لذا باید با کمک معاونت علمی پیشگیری از آسیبها و جرائم جلوتر از اتفاقی باشد که قرار است بیفتد.
جهانگیر به اهمیت انعقاد این تفاهمنامه تأکید کرد و گفت: این تفاهمنامههای همکاری کمک میکند تا مردم در بخشهای مختلف احساس آرامش و امنیت کنند.
وی به آمارهای وقوع جرم در ماه محرم نیز اشاره و عنوان کرد: آمارها نشان میدهد در ایام ماه محرم میزان جرم در کشور بهشدت کاهش پیدا میکند؛ این نشان میدهد فرهنگ عاشورایی موجب کاهش وقوع جرم میشود و باید این فرهنگسازی در طول سال هم مورد توجه قرار گیرد.
جهانگیر در ادامه افزود: این فرهنگسازی در سایه فرهنگ عاشورایی در فضای مجازی توسعه پیدا کرده ولی به موازات آن جریانهای مخرب و ضد ارزشی و ضد انقلابی هم شکل پیدا کرده است؛ پس باید به همان نسبت که از فرهنگ نورانی تأثیر مثبت میگیریم و آسیبها را کاهش می دهیم با مراقبت از فناوریهای نوین و فضای مجازی مانع و کمرنگ کردن فرهنگهای متعالی نیز باشیم.
معاون اجتماعی قوه قضائیه اظهار کرد: در این معاونت تلاش میشود از آسیبها و دامنه جرم کاسته شود؛ لذا برنامههای طولانیمدت، میانمدت و کوتاهمدت را در دست انجام داریم که یکی از کارهای اولویتی در بحث کوتاهمدت استفاده از فناوریهای نوین است.
وی بیان کرد: یکی از مأموریت اصلی ما رصد عوامل شکلگیری آسیبها و جرائم در کشور بر اساس اولویت استانها است که در حال انجام و ارائه راهکارهای جلوگیری از طریق مهندسی معکوس پروندههای قضائی هستیم.
جهانگیر ادامه داد: در این رصدها مشخص میشود اگر موجب بخشی از جرائم قوانین و مقررات است باید اصلاح آنها از طریق مجلس شورای اسلامی پیگیری شود، همچنین اگر در بخشی فرایندهای اجرایی باید اصلاح شود دولت ورود کند و اگر فرایند رسیدگی به پروندههای قضائی خود موجب آسیب میشود از طریق دستگاه قضائی اصلاح و روشهای جایگزین برای آن تعریف شود.
در پایان این مراسم تفاهمنامه همکاری امضا و برای اجرای مفاد آن هماهنگیهای لازم صورت گرفت.
انتهای پیام/