به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ بر اساس یک مطالعه جدید منتشر شده در ژورنال Nature Climate Change، محققان دریافتند که انتظار میرود تغییرات آب و هوایی باعث تشدید 58 درصد از بیماریهای عفونی در جهان شود.
در رابطه با این موضوع، دکتر آرون برنشتاین، مدیر برنامه سلامت و محیط زیست دانشگاه هاروارد گفت: تغییرات آب و هوایی تقریباً بر افزایش هر عفونتی که میتوانید تصور کنید، تأثیر دارد. این تأثیرگذاری بیماریهایی مانند کووید-19، آبله میمونی و ویروس اچآیوی را نیز شامل میشود. علت تشدید این بیماریها بر اثر تغییرات اقلیمی این است که منشأ ابتدایی همه آنها انتقال ویروس از یک حیوان به یک شخص بوده است.
وی در رابطه با نحوه تأثیرگذاری تغییر اقلیم توضیح داد: معمولاً عوامل بیماریزا پیش از این که از حیوانات به انسان منتقل شوند، از یک حیوان به حیوان دیگر منتقل میشوند و این انتقال عوامل بیماریزا معمولاً در میان حیواناتی است که زیستگاه متفاوت داشته و تاکنون با یکدیگر برخورد نداشتهاند. تغییر اقلیم و افزایش دمای ناشی از آن سبب میشود تا جانوران مختلف برای فرار از گرما به محیطهای دیگر بروند که این جابهجایی احتمال برخورد آنها با یکدیگر و در نتیجه تبادل عوامل بیماریزا را بیشتر میکند.
مدیر برنامه سلامت و محیط زیست دانشگاه هاروارد بیان کرد: انتقال پاتوژنها تنها محدود به ویروسها نیست و بیماریهای قارچی و انگلی را نیز شامل میشود.
انتهای پیام/