خبرآنی/کرمان وزیر جهاد کشاورزی در سفر یک روزه به استان کرمان از نخلستان های خرما شهرستان نرماشیر بازدید کرد.
به گزارش خبرآنی، سیدجواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی که در سفر هیات دولت به استان کرمان، به عنوان نماینده تام الاختیار رییس جمهور به شهرستان نرماشیر سفر کرده است، پس از برگزاری مراسم استقبال مقامات محلی از نخلستان های خرما شهرستان های نرماشیر بازدید کرد.
خیراندیش رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در این بازدید، گفت: ۳۰درصد از باغات استان شامل۷۲۰۰ هکتار نخلستان تحت آسیب خشکیدگی خوشه خرما قرار گرفته اند که پیش بینی تولید قبل از خسارت ۱۷۰هزار تن تن بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه ۱۱ هزار هکتار از نخلستانهای خرما زیر نظر بیمه محصولات کشاورزی هستند، خواستار پرداخت سریع خسارت به کشاورزان خسارت دیده و انجام تحقیقات جهت ایجاد راهکار مناسب برای کاهش خسارت شد.
وی با تاکید بر اینکه عارضه خشکیدگی خوشه خرما اکنون به اصلی ترین مشکل نخلستان ها در شهرستانهای شرقی استان تبدیل شده است گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و وزش بادهای گرم سوزان در این فصل و نزدیک شدن به فصل برداشت محصول خرما اقدامات لازم صورت گیرد که در غیر اینصورت خسارت عارضه خشکیدگی خوشه خرما افزایش می یابد.
خیراندیش اشاره کرد: تاکنون نقش هیچگونه بیمارگر یا عامل زنده ای در بروز این عارضه اثبات نشده است اما عوامل محیطی اقلیمی و مدیریتی در بروز و شدت عارضه خشکیدگی خوشه خرما موثر می باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با تاکید بر لزوم بالا بردن سطح آگاهی کشاورزان در خصوص این عارضه و ارائه راهکارهای مناسب برای کاهش خسارت ناشی از آن ادامه داد: این عارضه در زمان تبدیل خارک به رطب و با بروز افزایش درجه حرارت و کاهش رطوبت رخ می دهد .
خیراندیش گفت: کاشت ارقام مناسب، تغذیه درخت و محلول پاشی برگ ها از جمله راههای مقابله با خشکیدگی خوشه خرما است.
وی با بیان اینکه خشکیدگی خوشه خرما در باغات ضعیف و باغاتی دارای درختان مسن هستند بیشتر رخ می دهد، افزود: با تغذیه مناسب و جایگزینی ارقام مسن با ارقام نیمه خشک می توان این عارضه را کنترل کرد .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در ادامه گفت: نصب کیسه های متقالی سفید رنگ قبل از خشکیدگی بر روی خوشه ها باعث کاهش خشکیدگی و آفت زدگی می گردد و میانه کاری با گیاهان مانند یونجه، ذرت و مرکبات باعث تعدیل دما و حفظ رطوبت می گردد واحداث بادشکن از دیگر راهکارهای کاهش این عارضه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کشاورزان باید توصیه های کارشناسان کشاورزی را جدی گرفته و رعایت کنند تا از بروز این عارضه و خسارات ناشی از آن حتی الامکان جلوگیری شود.
انتهای پیام