به دنبال انتشار گزارشی در پایگاه خبری خبرآنی در خصوص چرایی سفر زود هنگام هادی ساعی به عنوان معاون کاروان ورزشی کشورمان به قونیه و در ادامه ترک ترکیه برای تماشای مسابقات تکواندو قهرمانی نوجوانان جهان در صوفیه؛ فدراسیون تکواندو روز چهارشنبه جوابیهای به این خبرگزاری ارسال کرد. این جوابیه در شرایطی روز 19 مردادماه ارسال شد که 4 روز از زمان انتشار گزارش پایگاه خبری خبرآنی گذشته بود و حتماً مسئولان فدراسیون میدانند که به چه دلیلی با این تأخیر زمانی چنین جوابیهای را در اختیار خبرآنی قرار دادهاند.
سفر ساعی به قونیه برای حضور در صوفیه!/ تسهیلات خانوادگی فقط برای معاون کاروان؟
با این تفاسیر نکاتی در جوابیه فدراسیون تکواندو عنوان شده که نه تنها کمکی به رفع ابهامات و شفافسازی نکرده، بلکه باعث ایجاد ابهامات و سؤالات بیشتر شده است.
در ابتدای جوابیه فدراسیون تکواندو تأکید شده که «سفر هادی ساعی به قونیه، طبق مصوبه هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک به عنوان معاون ورزشی کاروان ورزشی کشورمان صورت گرفته»؛ موضوعی که به هیچ عنوان از سوی خبرآنی زیر سؤال نرفته و تنها این پرسش مطرح شده بود که با توجه به اهمیت جایگاه ساعی و لزوم حضورش در کنار کاروان بهتر نبود او در قونیه باقی میماند تا مشکلات کاروان کشورمان تا قبل از رسیدن به قونیه برطرف شود.
اینکه فدراسیون تکواندو مدعی است ساعی در چند روز ابتدایی حضور در قونیه به انجام کارهای ورزشی کاروان پرداخته، با توجه به مشکلات ایجاد شده برای کاروان از جمله نبود امکانات سرمایشی و خرید پنکه به نظر چندان منطقی و درست به نظر نمیرسد. اتفاقی که به خوبی اهمیت انتخاب معاون ورزشی کاروان کشورمان را مشخص کرد و پایگاه خبری خبرآنی نیز با در نظر گرفتن مشکلات احتمالی به انتشار گزارش پرداخت.
از طرفی با توجه به اهمیت مسابقات تکواندو نوجوانان جهان این حق برای ساعی وجود داشت که همراه ملیپوشان این رشته به صوفیه برود، اما از رئیس جوان انتظار میرفت در این شرایط مسئولیت معاونت کاروان ورزشی کشورمان را قبول نکند تا حکایت برداشتن چند هندوانه با یک دست پیش نیاید.
در ادامه جوابیه فدراسیون تکواندو عنوان شده که «پایگاه خبری خبرآنی حضور ساعی در صوفیه را با عنوان تماشاچی ذکر کرده است» که این نشان میدهد مسئولان فدراسیون به خوبی گزارش خبرآنی را مطالعه نکردهاند. در هیچ کجای گزارش خبرآنی از حضور ساعی به عنوان تماشاچی یاد نشده و اتفاقاً ما نیز با فدراسیون تکواندو هم عقیده هستیم که حضور هادی ساعی با توجه به تجربیات بینالمللی و حضور در معتبرترین میادین دنیای قهرمانی نه تنها در رشته تکواندو، بلکه در کنار ورزشکاران هر رشتهای باعث تأثیرات روحی و روانی و حتی فنی خواهد بود، اما حضور که تداخلی با مسئولیتهای دیگر او نداشته باشد. اینکه ساعی برای تماشای مسابقات رفته با اینکه عنوان تماشاچی به وی داده شده قطعاً متفاوت است.
در ادامه فدراسیون تکواندو به عدم توجه به سفرهای گذشته رؤسای پیشین فدراسیون تکواندو اشاره کرده است. ای کاش دوستان شهامت داشته و با ذکر نام اشخاص در این باره صحبت میکردند و نه در لفافه، اما حتی با در نظر گرفتن درستی این صحبت، اشتباهات گذشته مجوزی برای تکرار آن از سوی افراد دیگر نیست. اگر کسی در گذشته اشتباه کرده، ساعی هم باید همان اشتباه را تکرار کند؟ با این توضیح که حضور ساعی در همراهی تیم نوجوانان به هیچ عنوان در شرایط طبیعی اقدام اشتباهی نیست.
همچنین عنوان شده است «مردم عزیز و قدرشناس کشورمان افتخارآفرینیهای ساعی را به هیچ عنوان فراموش نخواهد کرد» دلیل این توضیح از سوی فدراسیون تکواندو مشخص نیست. در گزارش مورد نظر هیچ ادعایی برای زیر سؤال بردن دستاوردهای فنی پرافتخارترین المپین ورزش کشورمان صورت نگرفته که نیاز به توضیح واضحات از سوی دوستان باشد.
در بخشی از این جوابیه آمده که «حضور ساعی به صوفیه به دعوت رسمی اسلاوی بینف رئیس فدراسیون تکواندو بلغارستان صورت گرفته» و گفته شده «هزینههای سفر ساعی و همراهانش از سوی بلغارها داده شده است». به نظر میرسد مسئولان فدراسیون تکواندو برای منحرف کردن بحث و فرار از پاسخگویی به ابهامات اصلی چنین موردی را مطرح کردهاند در حالی که بهتر بود پاسخ ابهامات فوق را میدادند و میگفتند ساعی که میدانست باید به صوفیه برود چرا قید سفر به قونیه نزد و این مسئولیت را به فردی دیگر واگذار نکرد.
در توضیح همراهی فرزند معاون ورزشی کاروان کشورمان با پدر به قونیه و در ادامه صوفیه، فدراسیون مدعی است که همه هزینهها از سوی ساعی پرداخت شده و او اصلاً در قونیه حضور نداشته است. فارغ از اینکه افراد حاضر در قونیه در این باره چه میگویند، کاش فدراسیون درباره انتشار برخی عکسها و فیلمها از سوی فرزند ساعی در صفحه شخصیاش توضیح دهد و شفافسازی کند که این استوریها مربوط به همان روزها بوده یا ارتباط به گذشته دارد؟
موضوع مورد بحث در سفر فرزند ساعی به قونیه و صوفیه این بود که آیا این حق همراهی برای اعضای خانواده و حتی خارج از دایره خانواده برای سایر مسئولان ورزش کشور یا حتی مربیان و ورزشکاران کشورمان نیز وجود دارد یا خیر نه اینکه این سفر با هزینه کمیته انجام شده است.
در نهایت این پرسش وجود دارد که اگر یک نفر برای فرد نزدیک خانوادهاش از یک آژانس مسافرتی بلیت تهیه کند و او را به سفر ببرد آیا برای همه امکانپذیر است یا خیر.
انتهای پیام/