محمدرضا زوار در گفتوگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، در خصوص برگزاری مسابقات تکواندو نوجوانان جهان اظهار داشت: بعد از سه سال پاندمی کرونا، سیزدهمین دوره به شکل خیلی خوب و با کیفیت و کمیت بینظیر در بلغارستان برگزار شد. در این مسابقات 90 کشور و یک تیم از ورزشکاران پناهجو حضور داشتند. این تعداد کشور شرکت کننده نشان دهنده اهمیت مسابقات بود و با توجه به اعمال قوانین جدید برای اولین بار در این مقطع سنی شاهد مسابقات چالش برانگیزی بودیم و بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی به خاطر ناآگاهی از قانون گرفتار شدند و مسابقات را واگذار کردند.
وی در خصوص کسب 4 مدال طلا توسط تیم 5 نفره پسران ایران گفت: بچههای ما بازیهای بسیار قدرتمندانه و مقتدرانهای مقابل حریفان خود داشتند و توانمندی و استعدادهای خود را نشان دادند. در شرایطی تعطیلی تمرینات به خاطر کرونا، بچههای ما تمرین میکردند و در نهایت با انگیزه بالا و هدایتی که انجام شد، موفق به کسب چهار مدال طلا و برافراشته شدن پرچم کشورمان در این میدان بزرگ شدند.
سرمربی تیم ملی تکواندو نوجوانان تصریح کرد: از تکتک بچهها به خاطر جنگندگی دلاورانه در این مسابقات تشکر میکنم. بازیکنان ما از تکنیکهایی استفاده میکردند که بسیاری از کشورها جرات انجام آن را نداشتند. این نفرات سرمایههای آینده تیم ملی هستند و امیدوارم شرایط به گونهای پیش برود که از این عزیزان در اردوهای تیم امید استفاده و این نفرات استمرار تمرینی خود را داشته باشند.
زوار خاطرنشان کرد: تنها سه کشور ایران، کرهجنوبی و ایتالیا موفق به کسب مدال طلا شدند. کرهجنوبی 5 مدال، ایران 4 مدال و ایتالیا یک مدال طلا کسب کردند و کشورهایی پرقدرتی مانند ازبکستان، قزاقستان و تایلند نتوانستند به مدال برسند. این نشان دهنده این است که کشورهای صاحب تکواندو،کار هدفمندی انجام دادند و از دانش روز تکواندو بهتر استفاده کردند. خیلی از بازیکنان خوب کشورهای دیگر به دلیل ناآگاهی مربیان خود از قوانین داوری جدید مغلوب شدند. سایر بازیکنان که به نقره و برنز رسیدند که سطح فنی خوبی داشتند و کسانی که از فرصتها استفاده کردند موفق به کسب بهترین مدال شدند.
وی با اشاره به اهمیت بالای امتیازات این مسابقات گفت: بعد از المپیک جوانان بالاترین رنکینگ را مسابقات جهانی جوانان با 70 امتیاز دارد و در فاصله 2 سال تا المپیک پاریس، این امتیاز و رنکینگ میتوانست برای کشورهای مختلف سرنوشت ساز باشد. به همین دلیل خیلی از کشورهای صاحب نام دنیا نفرات شاخص خود را اعزام کرده بودند تا با کسب 70 امتیاز جهش رو به جلویی برای کسب سهمیه المپیک پاریس داشته باشند.
سرمربی تیم ملی تکواندو جوانان ادامه داد: همین موضوع باعث شده بود تا شاهد قابتهای نزدیکی باشیم و کشورهای صاحب نامی مانند ایران، کرهجنوبی، تایلند، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، ترکیه، چین تایپه، ازبکستان، قزاقستان، اردن، تونس، مصر، نیجریه و ساحل عاج ...برای کسب مدال و حضور در رنکینگ المپیک رقابت کنند. خدا را شکر میکنم که چهار بازیکن ما با کسب مدال طلا موفق به کسب 70 امتیاز در رنکینگ المپیک شدند و در صورت اعزام به مسابقات بینالمللی و کسب امتیازات بیشتر میتوانند در میان نفرات حاضر در گرندپریهای آینده باشند و جا پای خود را در تیم ملی بزرگسالان تثبیت کنند.
زوار راجع قوانین جدید مسابقات گفت: هر بازیکن که در این مسابقات شرکت میکند قطعاً روی تکنیک و تاکتیک کار کرده است و تغییر قوانین نیازمند آمادگی جسمانی آیدهال بود و کسی که در کنار این فاکتور از انگیزه جنگندگی و رقابت برخوردار بود، قطعاً میتوانست موفق عمل کند. بر همین اساس ما در یک اردوی کوتاه مدتی که توانستیم برای بچهها برگزار کنیم، زمان بیشتری را برای آمادهسازی جسمانی و از نظر تکنیکی و تاکتیکی اختصاص بدهیم.
وی اظهار داشت: عوامل تکنیکی و تاکتیکی وابسته به آمادگی جسمانی است و ما این الگوی حرکتی خود را بر اساس همین نیازهای آمادگی جسمانی طراحی کردیم و تمرینات به شکل مستمر برگزار شد و نتیجه آن برافراشته شدن پرچم ایران در چهار روز از شش روز مسابقات بود. در یک روز دیگر نیز نمایندهای نداشتیم و یک نماینده ما نیز به دلیل قوانین جدید و فشار حریف در ثانیههای پایانی مسابقه خود را از دست داد.
سرمربی تیم ملی با اشاره به نقش عوامل مختلف در این موفقیت گفت: به نظر من موفقیت یک تیم در وهله اول به خاطر هماهنگی کادرفنی و عوامل در کنار تیم است. خدا را شاکر هستم کادری که در کنارم حضور داشتند بسیار هماهنگ و خوب عمل کردند و یک حلقه متصل به هم این دادهها را به هم وصل و این نتایج درخشان حاصل شد. از بهزاد خداداد قهرمان جهان که در کنارم حضور داشت بسیار تشکر میکنم که در این مدت بسیار کمک کرد و امیدوارم در آینده نیز در کنار تیمهای ملی از تجربیات این عزیزان استفاده شود.
زوار تصریح کرد: مسعود کاظمپرور و جلال خدامی نیز از اعضای کادرفنی ما بودند که به دلیل کاهش نفرات در اعزام نتوانستند در کنار ما حضور داشته باشند و جای آنها بسیار در کنار تیم خالی بود. از زحمات این عزیزان در زمان برگزاری اردوها نیز تشکر میکنم. همچنین از فدراسیون تکواند و سرپرست تیمهای اعزامی استاد ذوالقدری و تمامی هیئتهایی که باعث فعالیت و تمرین بازیکنان بودند و مربیان پایه و باشگاههای سازندهای که در لیگ حضور دارند تشکر میکنم. در انتها نیز جا دارد از سازمان لیگ تشکر ویژهای داشته باشم که با برگزاری لیگ در شرایط خیلی سخت و محدودباعث شد تکواندوکاران ما قبل از حضور در مسابقات جهانی امکان مرور قوانین جدید را داشته باشند. امیدوارم با یک برنامه ریزی دقیق، این سرمایههای بی نظیر را جهت پشتوانه سازی برای تیم ملی بزرگسالان حفظ کنیم.
انتهای پیام/