سید‌صالحی: ساپینتو و مورایس هندوانه در بسته هستند/ باید به جای کلاس مربیگری، کلاس ارتباطات برگزار کنند!

سید‌مهدی سید‌صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، درباره وضعیت تیم‌های لیگ برتری پیش از آغاز فصل بیست‌ودوم این مسابقات اظهار داشت: همیشه در فصل نقل‌وانتقالات تیم‌های متمول پرشور‌تر کار می‌کنند. امسال هم تیم‌هایی مثل استقلال، پرسپولیس، سپاهان، گل‌گهر، مس رفسنجان و حتی تراکتور با حضور مربیان خارجی و بازیکنان مطرح در نقل‌وانتقالات پرکار بوده‌اند. با این حال از الان نمی‌توان گفت کدام تیم تاکنون موفق بوده است، چون باید دید بازیکنان و مربیانی که به تازگی جذب شده‌اند چقدر خود را می‌توانند با ساختار آن باشگاه هماهنگ کنند. تراکتور، سپاهان و استقلال مربیان خارجی جدید آورده‌اند و باید دید این نفرات در فوتبال ایران چگونه کار می‌کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نمی‌توان گفت کدام تیم در نقل‌وانتقالات بهتر عمل کرده است و باید عملکرد‌ها در مسابقات دیده شود، عنوان کرد: حضور مربیان خارجی، نه تنها در ایران، بلکه در همه جای دنیا می‌تواند حکم یک هندوانه در بسته را داشته باشد. باید دید یک مربی می‌تواند خود را از لحاظ فنی و روحی و روانی با وضعیت فوتبال کشور تطبیق دهد یا خیر. به طور مثال ریکاردو ساپینتو نتایج درخشانی در سال‌های قبل نگرفته و یک هندوانه در بسته است. ممکن است در استقلال هم نتیجه نگیرد و حتی ممکن است در ایران خوب کار کند و موفق شود. این شرایط برای مورایس هم به همین شکل است. با اینکه او مربی بزرگی است، ولی باید دید می‌تواند با فوتبال ایران هماهنگ شود یا خیر. وضعیت تیم‌ها در یک لیگ متفاوت است، دیگر چه برسد به شرایط لیگ‌های دو کشور مختلف. این مربیان از لیگ‌های خارجی آمده‌اند و به اعتقاد من به زمان زیادی برای آشنایی و هماهنگی نیاز دارند.

بازیکن پیشین تیم‌های استقلال، سپاهان و پرسپولیس درباره اینکه چه پیش‌بینی از مدعیان لیگ پیش رو خواهد داشت، یادآور شد: همیشه تیم‌هایی که از لحاظ قدمت، ساختار باشگاهی و وضعیت اقتصادی شرایط خوبی داشته‌اند، مدعی لیگ بوده‌اند. امسال هم استقلال، پرسپولیس، سپاهان، فولاد و گل‌گهر هزینه‌های سنگینی کرده‌اند و طبیعتاً باید قهرمان از بین آنها باشد. از سوی دیگر اسامی در زمین کار نمی‌کنند و نتیجه با نام‌ها گرفته نمی‌شود و این کار گروهی و تیمی است که یک تیم را به جلو می‌برد. باید دید کدام تیم می‌تواند ساختار بهتری و هماهنگی بیشتری در بازی‌های داشته باشد.

سیدصالحی با اشاره به فضای مسموم فوتبال ایران ابراز داشت: مربیانی هستند که هر سال تیم‌شان عوض می‌شود. متأسفانه فوتبال ما عملکرد یک مربی را برای تیم‌داری مدنظر قرار نمی‌دهد. یک مربی خوب کار کرده است، ولی چون ارتباط ندارد باید بیرون بنشیند و مربی دیگری که سال قبل بد کار کرده است، تیم بهتری را هدیه می‌گیرد! مدیران ما دنبال جایگاه‌شان هستند که متزلزل نشود و می‌خواهند فضای مجازی را کنترل کنند. در این بین دلال‌ها هم در پیج‌های فضای مجازی مدیران عامل را مجاب می‌کنند تا برخی نفراتی را جذب کنند، بدون اینکه بحث فنی وجود داشته باشد و اینکه اصلاً بدانند این بازیکن به درد تیم‌شان می‌خورد یا خیر.

وی با بیان اینکه «ساختار فوتبال ما حرفه‌ای نیست»، اضافه کرد: چرا یک بازیکن که عملکرد جالبی نداشته است سال بعد باید در تیم خوبی بازی کند؟! این اتفاقات را دلال‌ها مدیریت می‌کنند. لیگ پویایی نداریم و مربیان و بازیکنان به فکر این هستند که با کدام دلال ببندند تا در این فوتبال باقی بمانند. در زمان ما بازیکنان در سن 30 سالگی خداحافظی می‌کردند، چون بازیکنان خوب جایگزین می‌شدند، ولی سال گذشته سیدجلال حسینی و لوسیانو پریرا از خیلی از جوان‌ها سرحال‌تر بودند. با این وضعیت چند سال آینده در رویارویی با تیم‌های رده دوی آسیا به مشکل می‌خوریم. فوتبال ما مریض است و تا زمانی که این ضعف‌ها را برطرف نکنیم نمی‌توانیم روند روبه‌رشدی داشته باشیم. به جای کلاس مربیگری در ایران باید کلاس ارتباطات برگزار کنند، چون اگر دانش داشته باشی، ولی ارتباط نداشته باشی باید خانه بشینی. ما راه را اشتباه می‌رویم.

 

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.