به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی ؛ حجتالاسلام محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه در مراسم هفتمین دوره اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی با بیان سخنانی با تسلیت ایام محرم و شهادت امام حسین(ع) و یاران با وفایش و نیز قدردانی از حضور میهمانان برنامه و همچنین اعضای ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی برای برگزاری مراسم اظهار کرد: انسان بین آفریدههای الهی و آفریدههای در جهان، ممتاز است و یکی از بزرگترین امتیازهای او عقل و خرد و قوه عاقله اوست و اگر انسان از این قوه عاقله استفاده کند از خود میپرسد؛ که هستم و از کجا آمدهام و چرا آمدهام و مقصد غایی من چیست و چگونه به این مقصد میرسم؟
وی تأکید کرد: کرامت انسان و حقوق بشر از نظر اسلام و همه ادیان الهی و توحیدی از ارزش والایی برخوردار است. انسان با همین فطرت خدادادیاش و قوه عاقلهای که خداوند به او داده میتواند به اعلای علیین صعود کند و میتواند زندگی در دنیا را برای خود و دیگران، یک زندگی آرام و توأم با امنیت و عزیت و نزاکت و صلح کند. همین انسان اگر از این مسیر فطرت خدادادی اش انحراف پیدا کرد میتواند درندهای باشد که دیگران را بدَرَد و از هر حیوان درندهای برای همنوعان خودش بدتر باشد.
محسنیاژهای ادامه داد: میخواهیم بگوییم برای حقوق بشر اقدامات سلبی و ایجابی داشته باشیم، اما میتوان بدون تعریف درست از انسان و شناخت درست انسان، از حقوق بشر سخن گفت؟ میتوان بدون شناخت حق از حقوق که جمع حق است سخن گفت؟ معیار شناخت ارزش و ضدارزش چیست؟ معیار امروز در جهان برای حقوق بشر چیست؟
وی ادامه داد: خداوند که ما و همه جهان را آفریده است، نسبت به آفرینش انسان تعابیر ویژهای دارد که نسبت به دیگران این تعبیر را ندارد. عباراتی در خصوص بزرگداشت انسان در قرآن مانند ما کرمنا ... و فتبارک الله احسن الخالقین ... و در سخن پیامبران و معصومین میبینیم. اگر با این معیارها انسان را و حقوق انسان و کرامت انسان را تعریف کنیم، یک نوع حقوق بشر ارائه میشود و یک نوع دفاعی از ارزشها صورت میگیرد.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: اما اگر حقوق بشر را با معیار غربیها و کسانی که نسبت به مبدأ آفرینش انسان سخن دیگری دارند و کرامت انسان را در چیز دیگری میبینند، حقوق بشر فرق میکند.
محسنیاژهای در ادامه با اشاره به ایام محرم گفت: از امام حسین(ع) دعوت شد تا از او برای یک فرد فاسق و جائر بیعت بگیرند؛ اما امام در واکنش چه کرد؟ او کرامت انسان را در چه میبیند؟ میگوید مثل منی با مثل تویی بیعت کنم؟ این همان کرامت ذاتی انسان است.
وی تأکید کرد: امروز بسیاری از مدعیان مدافع حقوق بشر نه تعریف درستی از بشر و نه تعریف درستی از کرامت انسان دارند و نه تعریف درستی از حقوق بشر. حرف ناحق خودش را به فرد آزاده و مسلمان تحمیل میکند و میگوید این یعنی آزادی.
وی افزود: اسلام برای آزادی و حقوق بشر و برای جان و مال و حقوق اجتماعی و حقوق فردی انسان ارزش قائل است، آنچنان که اگر خون فردی به ناحق ریخته شود گناه بزرگی است و مجازات دارد. حالا مدعیان دروغگوی حقوق بشر با جان و مال مردم و ثروتهای عمومی آنها چه کار میکنند؟
رئیس قوه قضائیه همچنین گفت: امام حسین(ع) برای دفاع از کرامت و ارزشهای انسانی و دفاع از حقوق دیگران حاضر شد خون قلب خودش و خون قلب فرزندان و همه یاران و بستگانش را تقدیم کند تا حق آشکارا شود و از مظلوم در مقابل کسانی که به زور دنبال گرفتن بیعت برای فرد فاسق هستند دفاع کند.
وی افزود: امروز مسئولین غربی با تبختر میگویند افراد و جریانها و کشورها یا با ما هستند یا بر ما و کشورهای مستقل و جریانهای مستقل و افراد مستقل را برنمیتابند. میگویند اگر با ما نبودید باید تحت سختترین فشارها قرار بگیرید یا تسلیم شوید یا اسیر شوید یا کشورتان را اشغال میکنیم و زیرساختهای کشورتان را و دانشمندانتان را از بین میبریم و این منطق آنهاست.
محسنیاژهای ادامه داد: تقدیر میکنم از "مندلا ماندلا" که این آزادگی و رشادت را به اسم برد و از "نلسون ماندلا" نقل کرد که؛ رژیم صهیونیستی همانند رژیم آپارتاید است و همان جنایتها و ظلمها را انجام میدهد. تاریخ مدعیان امروز حقوقبشر غربی را ببینید که در چندین قرن گذشته به چه بهانههایی چه جنایتهایی در گوشه و کنار دنیا انجام دادهاند و امروز هم انجام میدهند، در الجزایر و کشورهای آفریقایی و در هند چه کردند و در فلسطین چه کار میکنند.
وی افزود: در عصر حاضر به چه بهانه به عراق حمله کردند؟ کجا هستند مدعیان حقوق بشر؟ فجایع زندان ابوغریب را انجام دادند که حتی حیوانات درنده هم با حیوانات دیگر آن را انجام نمیدهند. بنا به گفته مسئولین بلندپایه آمریکایی، داعش را آنها ایجاد کردند، چه کرد این داعش؟ مدعیان حقوق بشر از فلسطین حمایت میکنند یا از رژیم اشغالگر آن و حامیان این رژیم؟
وی سپس با برشمردن برخی جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین گفت: اقداماتی که رژیم جعلی اسرائیل انجام میدهد و کشورهایی که نسبت در قبال آن سالیان سال است که سکوت کردهاند میتوانند مدعی حقوق بشر باشند؟ چند سال است مردم مظلوم یمن از چند جهت ظلم میبینند و این کشورها به متجاوزان یمن کمک میرسانند و از آنها حمایت میکنند. مردم یمن با کمک غربیها محاصره هستند و چقدر کودک و زن و مرد یمن به دلیل سوء تغذیه و نبود دارو جان خود را از دست میدهند، چون نمیگذارند مواد غذایی و شیر خشک و دارو به کودکان و مردم یمن برسد. چند سال بود افغانستان را اشغال کردند و در این کشور و در گوشه و کنار دنیا جنایت کردند و اینها حالا مدعی حقوقبشر هستند.
وی تأکید کرد: برماست که حقوق بشر اسلامی و انسانی که میخواهیم از حق او دفاع کنیم را تبیین کنیم. چگونه است که کشورهای مدعی حقوق بشر از یک واژه مقدس استفاده ابزاری میکنند و به بهانه نقض حقوق بشر به کشوری حمله میکنند، به مردم حمله میکنند و مردم کشوری را تحریم و کشوری را محاصره میکنند.
رییس قوه قضائیه با قدردانی از تأسیس جایزه حقوق بشر اسلامی و تقدیر از جمهوری اسلامی برای ثبت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی گفت: نباید به یک روز بسنده کنیم و باید جنایتی که نسبت به بشر روا میشود را برای همه تبیین کنیم. بدترین منکرات این است که زشتترین کار را میکنند و ما در طول سال وظیفه امر به معروف خود را بهخوبی انجام نمیدهیم.
وی افزود: امام حسین(ع) همه هستی خود را در طبق اخلاص گذاشت و امر به معروف کرد. به تأسی از آن باید تمام تلاش خود را برای تبیین حقوق بشر اسلامی و دیدگاه اسلام نسبت به انسان. انجام دهیم. اسلام برای آزاداندیشی و صلح و صفا و آباد دنیا و آخرت انسانها ارزش قائل است اما امروز دارند اسلام و مسلمین را با اقداماتی غیر از این معرفی میکنند. اسلام را خشن معرفی میکنند، بدترین جنایت را انجام میدهند اما اسلام را تروریست معرفی میکنند و وظیفه ما معرفی درست اسلام است.
محسنیاژهای در پایان گفت: مدعیان حقوق بشر حتی حقوق مردم خود را زیر پا میگذارند و به آنها هم ظلم میکنند.
گفتنی است؛ "شیرین ابوعاقله"، خبرنگار شهیده فلسطینی و "مندلا ماندلا"، نماینده مجلس آفریقای جنوبی و فعال ضدآپارتاید رژیم صهیونیستی، برندگان هفتمین جایزه بینالمللی حقوق بشر اسلامی معرفی شدند. آیتالله العظمی جوادیآملی و شهید صیاد خدایی هم مورد تجلیل و تکریم قرار گرفتند.
انتهای پیام/