به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی ؛ محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در نشست خبری امروز درباره آمار مصرف دخانیات اظهار کرد: از سال 1395 تا 1400 در ایران 14.1 درصد از جمعیت بالای 18 سال مصرفکننده دخانیات بودهاند.
وی افزود: مصرف قلیان از سال 1390 تا 1400 در گروه سنی بالای 18 سال در زنان 57 درصد و در مردان 17.8 درصد افزایش داشته است و به طور کلی حدود 28 درصد افزایش در گروه سنی بالای 18 سال گزارش شده است.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با بیان اینکه دود سیگار حاوی 4000 ماده زیانآور و دود قلیان دارای 7500 ماده سمی است، ادامه داد: مصرف سیگار از سال 1395 تا 1400 در بین گروه سنی (بالای 18 سال) در زنان 17.2 درصد و مردان 0.54 درصد کاهش داشته است و به طور کلی 7.44 درصد کاهش گزارش شده است.
وی گفت: سالانه بیش از 60 هزار نفر در ایران بر اثر مصرف دخانیات جان میبازند و اگر روند افزایش مصرف سیگار در کشور کنترل نشود، میزان مرگ و میر در ایران در 10 سال آینده به 200 هزار نفر در سال خواهد رسید.
به گفته مسجدی، مصرف دخانیات، سالانه موجب مرگ بیش از 8 میلیون نفر در جهان میشود. 7 میلیون نفر به علت مصرف مستقیم و 1.2 میلیون نفر به علت قرارگرفتن در معرض دود ناشی از استعمال دخانیات (دود دست دوم)، فوت میکنند که از این تعداد 65 هزار مرگ سهم بچههای زیر 6 سال است.
وی درباره زیان اقتصادی ناشی از مصرف دخانیات در ایران تصریح کرد: سالانه بالغ بر 3 میلیارد پاکت سیگار با قیمت میانگین پاکتی 20 هزار تومان مصرف و حدود 60 هزار میلیارد تومان در اثر استعمال سیگار دود میشود؛ این در حالی است که بر اساس محاسبات بانک جهانی و سازمان بهداشت جهانی، دولتها دو تا سه برابر این میزان، برای درمان بیماریهای ناشی از دخانیات هزینه میکنند.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با بیان این که ماده 2 قانون جامع کنترل دخانیات، تبلیغات محصولات دخانی را ممنوع اعلام کرده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در تولیدات سینمایی به موضوع ممنوعیت تبلیغ مصرف مواد دخانی توجهی نمیشود.
وی با اشاره به اجرای طرحی برای جلوگیری از مصرف دخانیات توسط دانشآموزان بیان کرد: طرح پاد -پیشگیری از استعمال دخانیات- با هدف کاهش استعمال دخانیات در بین دانشآموزان برای نخستین بار در کشور در سال 95 در شهرستان ورامین با همکاری جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات آغاز شد. این طرح با هدف اجرا در سطح ملی، هماکنون در ورامین و رباط کریم به عنوان پایلوت در حال اجراست که در حال حاضر بیش از 5000 نفر دانشآموز را آموزش داده است.
انتهای پیام/