مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی گفت: با آسیب شناسی که از نظام تأمین مالی در بخشهای مختلف به ویژه بخش کشاورزی به عمل آمد، ضرورت ارتقای نظام اعتباری و نظام تأمین مالی در بخشهای مختلف اقتصاد از جمله بخش کشاورزی کاملا مشهود بود.
به گزارش خبرآنی، حمید آذرمند در مراسم رونمایی از نقشه راه تامین مالی زنجیرهای در بخش کشاورزی اظهار کرد: بنابراین برای حل مسئله بحث تامین مالی زنجیرهای به عنوان یک سیاست نوین در جهت ارتقای روش های تأمین مالی در دستور کار بانک مرکزی و شبکه بانکی قرار گرفت. در این زمینه به طور خاص کشاورزی قراردادی و تأمین مالی آن که بررسی تجربههای جهانی نشان میدهد که روشی کارآمد هم در حوزه کشاورزی و هم در حوزه تأمین مالی است، در دستور کار قرار گرفت.
مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی افزود: با همکاری بانکها و وزارتخانههای تخصصی به ویژه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شیوه نامه تأمین مالی کشاورزی قراردادی تهیه و تدوین و به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد. در همین راستا به منظور آشنایی مدیران ارشد نظام بانکی و فعالان این حوزه و دستگاههای اجرایی مرتبط در روز ۱۱ مرداد آئین رونمایی از شیوه نامه تأمین مالی کشاورزی قراردادی برگزار می شود. در این همایش روشها، نقشه راه و هماهنگیهای لازم جهت اجرای سراسری و گسترده این شیوه تأمین مالی جدید را مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی گفت: امید است با اجرای روش تأمین مالی کشاورزی قراردادی شاهد بهبود اشتغال روستایی، بهبود امنیت غذایی کشور، افزایش کارآیی تخصیص منابع و کاهش فشار بر ترازنامه بانکها در حوزه تأمین مالی کشاورزی و اشتغال روستایی باشیم.
همچنین، در این مراسم، اصغر ابوالحسنی - قائم مقام بانک مرکزی - با تاکید بر کشاورزی قراردادی، گفت: در موضوع تامین مالی زنجیرهای دو موضوع مهم وجود دارد؛ نخست میزانی که تامین مالی در هر رشتهای صورت میگیرد، مهم است و دوم اینکه تامین مالی به هدف مورد نظر اصابت کند که این موضوع اثربخشی را هم بالا میبرد. هدف ما این بود که کمتر از یکسال از شروع فعالیت دولت سیزدهم از طرح تامین مالی زنجیرهای کشاورزی قراردادی رونمایی کنیم که خوشبختانه امروز محقق شد.
ابوالحسنی ادامه داد: اگر چنین روشی وجود نداشت و شیوهنامههای آن را تدوین نمیکردیم، باید آمار بسیار بالایی از منابع بانکها را به طور مستقیم برای بخش کشاورزی درگیر میکردیم.
وی با تاکید بر اینکه تامین مالی زنجیرهای بخش کشاورزی به طور قطع باعث رشد تولید و افزایش اشغال خواهد شد، گفت: در کنار این مسائل اگر صنعتی کردن و دانش افزایی را هم داشته باشیم، شعار سال یعنی تولید، دانش بنیان و اشتغالآفرین را محقق خواهیم ساخت و میتوانیم صنعتی کردن کشاورزی را نیز نهادینه کنیم.
گفتنی است، «کشاورزی قراردادی» روشی از تولید است که از طریق آن، تولیدکننده (اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی که به صورت مستقیم یا از طریق تشکل تولیدی معین، بر اساس قرارداد با مجری طرح، به تولید محصول میپردازند) از طریق عقد قرارداد با یک مجری طرح، نسبت به تولید محصولات کشاورزی اقدام می کند. تأمین مالی در کشاورزی قراردادی مشتمل بر تأمین مالی تولیدکنندگان برای کشت و تهیه نهادههای تولید، تأمین مالی مجری با هدف تکمیل زنجیره ارزش، خرید نهادهها، مواد اولیه، ماشینآلات و اقدامات توسعهای و تأمین مالی در راستای ارایه خدمات آموزشی، فنی، توسعهای، دانشبنیان و تحقیقاتی برای ایجاد ارزش افزوده در طرح خواهد بود. روش مذکور دارای مزایای متعددی از جمله موارد زیر است:
- شفافیت تأمین مالی طرحها و افزایش کارائی تخصیص منابع در بخش کشاورزی
- حمایت از شکلگیری زنجیرههای یکپارچه کشاورزی
- حمایت از توسعه اشتغال روستایی با روشهای غیر تورمی
- کاهش هزینه تولید محصولات کشاورزی
- حمایت از کشاورزان با استفاده از کمکهای آموزشی، فنی و تأمین نهادهها در ازای تنظیم قرارداد
- امکان استفاده از قراردادهای کشاورزی به عنوان وثیقه تسهیلات
- کمک به امنیت غذایی کشور بهواسطه افزایش پایداری تأمین نهادهها
انتهای پیام