به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیدمجتبی حسینی مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان درباره محصولات تولیدی این مجموعه، گفت: در حال حاضر دنیا در حوزه دام، طیور و سایر مواد خوراکی و کشاورزی به سمت استفاده از داروها، آنتیبیوتیکها و مکملهای گیاهی و غیرشمیایی حرکت کرده است. اهمیت امنیت غذایی باعث شد تا ما در این مجموعه تمرکز و تلاش خود را بر روی تولید داروها و مکملهای بگذاریم که مورد نیاز صنعت دام، طیور و آبزیان است، تا بومیسازی را جایگزین واردات کنیم.
وی با بیان اینکه این شرکت در زمینه تولید داروهای دام و طیور بسیار فعال است، گفت: یکی از محصولات شرکت، افزودنی محرک رشد گیاهی برای دام و طیور است. محصول این شرکت به صورت نانو کپسول به گونهای طراحی شده که در محل مورد نظر در بدن جانور به میزان مورد انتظار رهاسازی شود.
وی گفت: اگر بیماری عفونی مربوط به روده حیوان باشد، این نانو کپسول به گونهای طراحی شده که در معده دام باز نشود، بلکه در موقعیت مورد نظر در روده، آن هم به میزان مطلوب رهاسازی شود. همچنین بسیاری اوقات، دام های شیری و طیور به دلیل کمبود مواد معدنی و یتامینه با کاهش بهره وری و حتی تلفات مواجه میشوند، محصول محرک رشد گیاهی این شرکت که به میزان یک کیلو در تن به حیوان داده می شود، میتواند مانند سدی در برابر بیماریهای مختلف عمل کند. ویتامینهای محلول در چربی، مانند ویتامین A، ویتامین D۳ و ویتامین E و یتامینهای محلول در آب، همچون بیوتین، کولین و نیاسین، از جمله دیگر محصولات این مجموعه دانشبنیان هستند.
مدیر شرکت گفت: بلوس دهانی برای مقابله با بیماری هیپوکلسمی از دیگر تولیدات دانشبنیان این شرکت است که تا پیش از این و در دهههای گذشته تنها از خارج وارد میشد. گاوهای شیری بعد از زایمان با کمبود شدید کلسیم مواجه میشوند و قرصهای ۲۰۰ گرمی بلوس کلسیم، بعد و قبل از زایمان، نه تنها ریسک تلف شدن یا فلج شدن حیوان را از بین میبرد، بلکه به افزایش قابل توجه شیردهی دام نیز کمک میکند.
به گفته وی، این روش در مقایسه با روش سنتی تزریق آمپول که بسیار پرهزینه و بعضاً ناکارآمد بود، آسانتر، پربازدهتر و البته ارزانتر است. توکسین بایند ۱۰ که به افزایش ایمنی بدن دام و افزایش راندمان آن کمک میکند، از دیگر محصولات شرکت است. این شرکت دانشبنیان در حال حاضر ضمن توسعه سبد محصولات خود، از طریق برگزاری دورههای آموزشی در حال انتقال دانش خود به فعالان فناور و استارتاپهای نوظهور است.