به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، امیرحسین مدنی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و دبیر شورای عالی جهاد سازندگی امور عشایر و توسعه روستایی در اولین نشست خبری این شورا اظهار داشت: از شعارهایی که دولت سیزدهم از ابتدای کار خود به آن اهتمام ویژه داشت توجه به مناطق محروم، روستایی و عشایری است.
وی افزود: جهاد سازندگی در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب با فعالیت خود خیر و برکت زیادی برای کشور داشت اما با ادغام آن در وزارت جهاد کشاورزی، عملا بسیاری از فعالیتهای این سازمان روی زمین ماند تا اینکه در دولت سیزدهم دستور احیای آن توسط رئیس جمهور داده شد.
دبیر شورای عالی جهاد سازندگی امور عشایر و توسعه روستایی، ادامه داد: بر اساس جمعبندیهای انجام شده مقرر شد که جهاد سازندگی مجدد احیا شود اما این بار به شکل جدید خود و با مختصات و کارکردی متفاوت دارد.
مدنی تصریح کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب، روستاهای کشور مشکلات متعددی از جمله در بخش زیرساختها داشتند که اکنون زیرساختهای روستاهای کشور در بخشهای مختلف از جمله آب شرب، راه، مسکن، طرح روستایی، تلفن و اینترنت مرتفع شده است به طوریکه 95 درصد روستاهای کشور دارای برق و 92 درصد آنها گاز دارند.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم به دنبال طرح مهاجرت معکوس مردم به روستاها است که این امر در گام دوم انقلاب پیگیری میشود.
تمام فعالیت های جهادی در شورای عالی منسجم میشود
دبیر شورای عالی جهاد سازندگی امور عشایر و توسعه روستایی گفت: 25 شبکه نیز برای فعالیتهای جهاد سازندگی ایجاد شده و مردم نقش مهمی در فعالیتهای جهادی دارند.
مدنی تصریح کرد: با احیاء جهاد سازندگی فعالیتهای جهادی که در کشور انجام میشود منسجم، هماهنگ و همافزا میشوند و سیاستگذاریهای حوزه روستا از طریق این شورای عالی تدوین میشود.
وی افزود: 74 دستگاه در حوزه روستا مشغول به کار هستند که 23 دستگاه به طور مستقیم در روستاها فعالیت میکنند که تعدد آنها خود روستائیان را با چالشهای مختلفی مواجه کرده است زیرا برای انجام هر کار اداری باید به دستگاههای مختلفی مراجعه کنند که این مشکل نیز با ایجاد این شورا رفع میشود.
تورم روستایی 2.5 درصد بیشتر از تورم شهری است
دبیر شورای عالی جهاد سازندگی امور عشایر و توسعه روستایی گفت: تورم روستایی کشور 47 درصد و 2.5 درصد بیشتر از میزان تورم شهری است که یکی از دلایل آن همین توسعه بخشهای متولی است.
مدنی اظهار داشت: گروههای جهادی زیادی در کشور وجود دارد که به صورت داوطلبانه به مردم خدمت ارائه میکنند که فعالیت آنها نیز ذیل شورای عالی جهاد سازندگی منسجم و هماهنگ خواهد شد.
وی ادامه داد: در گفتمان جهاد همچنین دارای مشکل جهاد تبیین هستیم و فعالیتهای جهادی که به مردم ارائه شده است نتوانستهایم به درستی در جامعه متبلور کنیم که این مورد نیز پیگیری خواهد شد.
دبیر شورای عالی جهاد سازندگی امور عشایر و توسعه روستایی گفت: علاوه بر دستگاههای دولتی، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، کمیته امداد، هلال احمر و بنیاد مسکن و مجامع مردمی در شورای عالی جهاد سازندگی حضور دارند که برای هماهنگی آنها نیازمند شورایی فراقوهای بودیم.
مدنی تاکید کرد: در جلسه اول شورای عالی جهاد سازندگی 24 مصوبه داشت که 12 مورد آن در حوزه اقتصاد که از این تعداد 4 مورد در حوزه کشاورزی است.
وی درباره تعداد روستاهای خالی از سکنهای که در کشور وجود دارد عنوان کرد: در مجموع 90 هزار نقطه آبادی در کشور داریم که از این تعداد 63 هزار نقطه آبادی دارای سکنه هستند؛ از 63 هزار آبادی دارای سکنه یاد شده، 39 هزار آبادی دارای جمعیتی بیشتر از 20 خانوار است.
تمام خدمات روستائیان در قالب پنجره واحد روستایی ارائه میشود
دبیر شورای عالی جهاد سازندگی امور عشایر و توسعه روستایی اظهار کرد: در حوزه کشاورزی پیگیری مسائل خرید تضمینی، کاشت محصول و افزایش بهرهوری و اقتصاد روستا دنبال میشود و ما معتقدیم که تنها روستا را نباید به فعالیتهای کشاورزی آن هم فعالیتهای کشاورزی آب و برق گره زد زیرا بخش زیادی از روستاهای کشور از نعمت منابع آبی برای کشاورزی بیبهره هستند.
مدنی یادآور شد که طرحهای هادی روستاهای کشور نیز دچار مشکلاتی است که برای رفع آنها اقدام میکنیم و تمام خدماتی که به روستائیان ارائه میشود در قالب پنجره واحد روستایی ارائه خواهد شد.
مصوبات شورای عالی جهاد سازندگی لازم الاجرا است
وی درباره ضمانت اجرایی مصوبات شورای عالی جهاد سازندگی تصریح کرد: مصوبات این شورا توسط رئیس جمهور به دستگاههای مختلف ابلاغ میشود و مانند دیگر شوراهای عالی، دارای ضمانت اجرایی بالایی است اما در مواردی که نیازمند به گذراندن قانون در مجلس یا مصوبه شورای عالی هیئت وزیران دارد برای آن اقدام خواهد شد.
دبیر شورای عالی جهاد سازندگی امور عشایر و توسعه روستایی در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری خبرآنی، گفت: تمام دستگاهها در این شورا دارای یک حق رای هستند در صورت تایید هر مصوبهای اجرای آن در تمام وزارتخانهها لازمالاجرا است.
مدنی ادامه داد: 49 درصد فعالیتهای روستاهای کشور مربوط به کشاورزی، 25 درصد صنعتی، 25 درصد مدنی و یک درصد نیز در بخشهای دیگر است. به همین منظور به فعالیتهای کشاورزی که در حوزه روستا انجام میشود توجه ویژهای خواهیم داشت.
300 هزار طرح اشتغال خرد روستایی تا پایان سال اجرایی میشود
وی در پایان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرآنی، گفت: 300 هزار طرح اشتغال خرد روستایی در سال جاری در روستاهای کشور اجرا میشود که به این طرحها تسهیلات کمبهره اعطا خواهد شد.
انتهای پیام/