در حالی که سنگاپور موقتا اجازه اقامت رئیسجمهوری پیشین سریلانکا را تمدید کرده، یک مقام مطلع میگوید که او به فکر بازگشت است. گوتابایا راجاپاکسه در پی تظاهرات گسترده در سریلانکا و حمله معترضان به منزلش از این کشور گریخت و استعفا داد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از وبسایت روزنامه گاردین، گوتابایا راجاپاکسه، رئیسجمهوری سابق سریلانکا در اوایل ماه میلادی جاری ابتدا با یک جت نظامی به مالدیو گریخت و سپس به سنگاپور رفت. او در حالی فرار کرد که معترضان وارد کاخ ریاست جمهوری سریلانکا شده و با تصرف دفاتر رئیسجمهوری، خواستار استعفای وی بودند.
راجاپاکسه که اکنون در سنگاپور به سر میبرد، نامه استعفای خود را به سریلانکا ارسال و کابینه این کشور در ۱۵ ژوئیه رسما با استعفای وی موافقت کرد.
از آنجا که مقامات سنگاپور اعلام کردند که راجاپاکسه با ویزای محدود گردشگری وارد این کشور شده و درخواست پناهندگی نداده است، مقصد نهایی راجاپاکسه مورد بحث بسیار قرار گرفته، زیرا اگر قصد داشت در سنگاپور بماند، درخواست پناهندگی میداد.
با این حال امروز (چهارشنبه) روزنامه استریتس تایمز گزارش داد که سنگاپور ویزای راجاپاکسه را برای ۱۴ روز دیگر (تا یازدهم ماه اوت) تمدید کرده است. ویزای فعلی وی در ۲۸ ژوئیه (پنجشنبه) منقضی میشود.
برخی میگفتند که او میخواهد به امارات برود، برخی دیگر نیز گمان داشتند که او منتظر ویزای آمریکاست. همسر و فرزندان وی در آمریکا زندگی میکنند و راجاپاکسه نیز پیش از انتخاب شدن به عنوان رئیسجمهوری سریلانکا اقامت آمریکا را در دست داشت، اما طبق قانون، وقتی رهبری کشورش را در دست گرفت، اقامت آمریکایش را باطل کرد.
اما باندولا گوناواردنا، سخنگوی کابینه سریلانکا امروز (سهشنبه) به شکل تلویحی به گزارشگران گفت که راجاپاکسه قصد دارد به کشورش بازگردد و مخفی نشده است. یک مقام دیگر کابینه این کشور نیز تصریح کرد که راجاپاکسه دیگر قصد فعالیت سیاسی ندارد.
این سخنگو گفت «تا جایی که من اطلاع دارم، انتظار میرود که او (راجاپاکسه) بازگردد» اما از ارائه زمان دقیق بازگشت احتمالی وی خودداری کرد.
گرچه مردم سریلانکا به دلیل مدیریت اقتصادی ضعیف راجاپاکسه که این کشور را درگیر وخیمترین بحران اقتصادی خود از زمان استقلال کرده، از او خشمگین هستند، اما دولت جدید این کشور تاکنون نشانهای از خصومت با وی از خود نشان نداده است.
رانیل ویکرمسینگه، رئیسجمهوری جدید سریلانکا از متحدان راجاپاکسه بوده و از حمایت حزب سیاسی وی برخوردار است. چهرههای دولت ویکرمسینگه نیز تفاوت چندانی با دولت راجاپاکسه ندارند. از این رو، بسیاری بر این باورند که گرچه راجاپاکسه دیگر از مصونیت قانونی رئیسجمهوری برخوردار نیست و مردم سریلانکا نیز خواستار محاکمه وی هستند، اما بعید است که ویکرمسینگه درباره عملکرد این رئیسجمهوری سابق کشورش در دوران فعالیتش، تحقیقاتی انجام دهد.
انتهای پیام