اهمیت نقش حمایتی دولت‌ها از کارآفرینان و تقویت بخش خصوصی

پایگاه خبری خبرآنی، تجارب کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، مالزی و هند آکنده از فعالیتهای چشمگیر کارآفرینانی بوده است که امروز به توسعه یافتگی کشور خود می بالند. باید توجه داشت که کارآفرینان تنها به ایجاد فرصت های شغلی جدید نمی پردازند بلکه با ساختار، تفکر، تحرک و فرهنگ لازم دست به تخریب خلاق می زنند تا از دل ویرانه های کهن بنای رفیع آبادانی و پیشرفت را برافرازند.

با توجه به اهمیت فعالیت کارآفرینان و پیشران‌های اقتصادی در شکوفایی اقتصاد کل یک کشور، حمایت دولت و ارگان‌های دولتی از فعالیت کارآفرینان ضرورت بسیاری دارد. در میان کشورهایی که کارآفرینان در آن توانستند موفقیت‌های چشمگیری کسب کنند بررسی فعالیت‌های حمایتی دولت می‌تواند حائز اهمیت باشد.

کره جنوبی

برای مثال درکره جنوبی حمایت از صادرات محورسازی صنایعی که تولیدات آن‌ها فراتر از نیاز بازار داخلی کره بود در دستور کار قرار گرفته تا این تولیدکنندگان بتوانند با افزایش تولید از صرفه‌های ناشی از مقیاس بهره ببرند.

همچنین ارائه اعتبارات یارانه‌ای برای جانشینی واردات نهاده‌های استراتژیک، یارانه برای مخارج تحقیق و توسعه، ایجاد ساختار هرمی برای بنگاه‌های کوچک در جهت قرارگیری در زنجیره تامین پیشرانان بزرگ، ملی سازی نظام بانکی،کاهش میزان نرخ بهره بانکی پیشران‌ها به نصف، تضمین دولت برای پرداخت استقراض خارجی دریافت شده بوسیله پیشرانان بخش خصوصی، تخصیص ارزهای دولتی به قیمت نازل به پیشران‌ها، تعلق وام‌های سوبسید شده که 60درصد تسهیلات بوده و تنها به پیشران‌ها تعلق می‌گرفت، معافیت‌های مالیاتی برای پیشران‌ها که شامل مالیات بر درآمد و مالیات شرکت‌ها می‌شد، تخصیص خسارت‌های دریافتی از ژاپنی‌ها به پیشران‌ها، تخفیفات گمرکی و افزایش سقف ضمانت صادراتی برای پیشران‌ها، تضمین دسترسی به مواد اولیه ارزان قیمت برای پیشران‌ها توسط دولت، تخصیص سهمیه واردات به پیشران‌ها و نظارت بانک‌مرکزی بر تسهیلات بانک‌های خصوصی برای بخش‌های مولد و پیشران در دستور کار قرار گرفت.

ژاپن

در ژاپن نیز ارائه تسهیلات ارزان به بنگاه‌های فعال در حوزه تولید محصولات استراتژیک به شکلی که شرکت یاماها در دوران جنگ تشویق به تولید پروانه هواپیما شده بود، در اختیار قرار دادن خطوط ریلی و هوایی و دریایی بصورت سهمیه‌ای مستقیم در مباحث تجاری پیشرانان و در اختیار قراردادن سرمایه و منابع ملی مورد نیاز به پیشرانان جهت اجرای طرح‌های توسعه تایید شده با نرخ بهره پایین در دستور کار قرار گرفته است.

در کشور ترکیه هم اقداماتی از جمله عودت 100درصدی مالیات بر سوخت، تاسیس دفاتر خدمات مشاوره‌ای دولتی در180کشور جهان، که 50 %هزینه را متقاضیان مشاوره و مابقی را دولت می پردازد، پرداخت 100درصد هزینه تحقیق و توسعه، پرداخت 50درصد هزینه نمایشگاه های بین‌المللی تاکنون توسط دولت صورت گرفته است.

تایلند و هند

همچنین در کشور تایلند و هند نیز پیشرانان، معافیت مالیاتی 100درصدی برای ورود ماشین‌آلات و کالاهای واسطه‌ای دارند.

اندونزی

در کشور اندونزی دولت اقدام به کمک به نیروهای اقتصادی و سپردن صادرات به آن‌ها کرده و همچنین 50درصد اعتبار نوسازی آن‌ها را پرداخت کرده است.

ایالات متحده

همچنین در کشور آمریکا استفاده از قانون جلوگیری دولت از ورود کالاها و خدماتی که پیشتر توسط پیشرانان در کشور وجود دارد استفاده می‌شود و همچنین قوانین مختلف در راستای تسهیل امور تولید و تجارت و اصلاح قوانین مغایر با تسهیل تولید و تجارت صورت می‌گیرد. همچنین امکان استفاده از سهم ویژه منابع طبیعی مورد نیاز تولید وجود دارد و شرکت‌های عضو انجمن کارآرفرینی از حمایت مالی دولت در طرح های توسعه R&D برخوردارند.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.