اعتماد مجدد مجلس به کدخدایی، تمدید حضور ره‌پیک و یک عضو جدید در شورای نگهبان

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ‌پایگاه خبری خبرآنی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز (سه‌شنبه 4 مرداد 1401) از میان 6 حقوقدانی که از سوی رئیس قوه قضائیه معرفی شده بود، آقایان عباسعلی کدخدایی با 182 رای، خیرالله پروین با 149 رای و سیامک ره‌پیک را با 116 رای برای یک دوره 6 ساله شورای نگهبان انتخاب کردند.

عباسعلی کدخدایی و سیامک ره‌پیک پیش از این عضو حقوقدان شورای نگهبان بودند و عضویتشان در این شورا تمدید شد، اما خیرالله پروین عضو جدید شورای نگهبان است.

** اعتماد مجدد مجلس به کدخدایی با رای بالا

در میان حقوق‌دانان جدید، مهمترین چهره عباسعلی کدخدایی است که با میزان رای بیشتری نسبت به بقیه توانست رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را کسب کند.

وی که دارای دکترای حقوق بین‌الملل و استاد تمام و عضو هیات علمی دانشگاه تهران است، زمانی که 40 ساله بود در سال 1380 عضو شورای نگهبان شد. عضویت او در شورای نگهبان با برگزاری انتخابات مجلس هفتم شورای اسلامی و حوادث مجلس ششم همراه بود.

در آن دوره از سوی اصلاح‌طلبان تندرو و رسانه‌هایشان هجمه‌های تندی علیه شورای نگهبان صورت گرفت که کدخدایی نقش مهمی در تبیین تصمیمات این شورا داشت. کدخدایی در آن دوره و در سال 84 به عنوان سومین سخنگوی شورای نگهبان معرفی شد.

کدخدایی در انتخابات 88 و فتنه‌ای که پس از آن رخ داد، همچنان سخنگو بود. ارتباط فعالی با رسانه‌ها برقرار و نشست‌های خبری متعددی برگزار کرد. هدف وی از بیان مکرر اخبار و مواضع شورای نگهبان، صیانت از انتخابات و مقابله با ادعاها و شبهاتی بود که در جریان فتنه 88 مطرح شد.

حقوقدانان شورای نگهبان , شورای نگهبان , مجلس شورای اسلامی ایران , عباسعلی کدخدایی ,

این عملکرد وی مورد خوشایند برخی جریان‌های سیاسی و آن‌هایی که در فتنه 88 نقش داشتند نبود. بنابراین او اگرچه در همان سال توانست بار دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای عضویت مجدد در شورای نگهبان رای کسب کند، اما در سال 92 که تقریباً نیمی از نمایندگان مجلس اصلاح‌طلب بودند، جواز حضور در شورای نگهبان دریافت نکرد که به نظر می‌رسد به دلیل نقشی بود که کدخدایی در مقابله با فتنه 88 ایفا کرد.

کدخدایی در ماه‌ها و سال‌های بعد در گفتگوهای متعدد و در مناسبت‌های مختلف همچون سالروز حماسه 9 دی به تشریح صحت انتخابات ریاست‌جمهوری 88 و اهداف فتنه‌گران پرداخت.

کدخدایی در سال 95 بار دیگر از سوی رئیس قوه قضائیه برای عضویت در شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی معرفی شد که با رای نمایندگان مجدد به عضویت شورا در آمد.

وی در این دوره تا تیر ماه سال 1400 سخنگوی شورای نگهبان بود و سپس جایگاه سخنگویی را به هادی طحان‌نظیف عضو جوان شورا سپرد. سومین دوره عضویت کدخدایی در شورای نگهبان در حالی به پایان رسید که امروز با رای بالای نمایندگان توانست برای چهارمین عضو این شورا شود.

به سوابق سخنگوی سابق شورای نگهبان علاوه بر تالیف چندین کتاب و مقاله، قائم مقامی دبیر شورای نگهبان، معاونت اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان، مشاورت عالی دبیر شورای نگهبان، ریاست حوزه ریاست مجلس خبرگان رهبری و قضاوت در دادگستری می‌توان اضافه کرد.

** تمدید حضور ره‌پیک در شورا و عضویت پروین برای نخستین‌بار

سیامک ره‌پیک نیز امروز با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای سومین بار به عضویت شورای نگهبان درآمد.

قائم مقام کنونی دبیر شورای نگهبان اولین بار در سال 89 به عضویت شورای نگهبان درآمد و در دوره‌های پنجم و هفتم عضو شورا بود.

وی نیز علاوه بر تالیف چندین کتاب و مقاله سابقه معاونت اجرایی و امور انتخابات شورای‌ نگهبان، ریاست پژوهشکده شورای نگهبان، ریاست دانشگاه علوم قضایی، سردبیری فصلنامه دیدگاه‌های حقوقی، مدیر مسئولی فصلنامه مطالعات راهبردی و ریاست پژوهشکده مطالعات راهبردی در کارنامه دارد.

خیرالله پروین هم که به تازگی عضو شورا شده است، متولد سال 1337 و دارای تحصیلات دکترا حقوق عمومی از جامعه البنانیه است. دوره‌های کارشناسی و ارشد خود را هم در دانشگاه تهران گذرانده است.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.