بر اساس آمارها، از مجموع ۲۸ هزار تعاونی خدماتی در کشور ۳۲۴ تعاونی در زمینه خدمات زیست محیطی فعال هستند و با تشکیل تعاونیهای زیست محیط توسط وزارت تعاون برای ۴۵۷۴ نفر اشتغالزایی شده است.
به گزارش خبرآنی، بر اساس آمارها ۳۰ درصد از کل شرکتهای تعاونی تشکیل شده مربوط به بخش خدمات و نوع جدید هستند. تعاونیهای خدماتی گستره عظیمی از تعاونی ها را شامل می شوند که خدمات حوزه بهداشت و درمان، خدمات آموزشی و مهارت آموزی، خدمات کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی، خدمات زیست محیطی، خدمات بیمهای و فراوردههای لبنی از جمله آنها به شمار می رود.
یکی از گرایشهای این بخش از خدمات، تعاونیهای محیط زیست است که با زیرمجموعههایی شامل تعاونیهای ایجاد فضای سبز و پاکسازی محیط زیست، بازیافت، ضایعات، خدمات مطالعاتی و تحقیقاتی، خدمات مهندسی زیست محیطی، خدمات آموزش محیط زیست، جمع آوری نخالههای ساختمانی و نظایر آن فعالیت دارند.
در سالهای اخیر تفاهمنامههای متعددی میان وزارت تعاون و برخی دستگاههای اجرایی از جمله سازمان محیط زیست در خصوص تاسیس تعاونیهای ایجاد فضای سبز، تعاونیهای بازیافت ضایعات، تعاونیهای خدمات مهندسی زیست محیطی و تعاونیهای طبیعت گردی یا اکوتوریسم با هدف مشارکت مردم در حفاظت از محیط زیست به امضا رسیده است.
جعفر امیرآبادی زاده ـ مدیرکل دفتر تعاونیهای خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ از جمله اهداف تشکیل تعاونیهای خدمات محیط زیست را ترویج و تحکیم مشارکت عمومی، انجام فعالیتهای گسترده در بخش محیط زیست و ایجاد اشتغال برای کارجویان و فارغ التحصیلان می داند.
او می گوید: هماکنون از مجموع ۲۸ هزار شرکت تعاونی خدماتی در کشور، ۳۲۴ شرکت تعاونی خدمات زیست محیطی فعالند و با توجه به اینکه بخش خدمات برای اشتغال و جذب نیروی انسانی بیکار دارای ظرفیتهای بسیار است، می توان از ظرفیت تعاونیهای محیط زیست برای اشتغالزایی و جذب فارغ التحصیلان استفاده کرد.
آنطور که مدیرکل دفتر تعاونی های خدماتی وزارت کار گفته، وزارت تعاون تاکنون با تشکیل تعاونیهای محیط زیست برای ۴۵۷۴ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.
امیرآبادی زاده معتقد است: تخریب محیط زیست دیگر هزینه قابلقبول برای رشد اقتصادی بهنظر نمیآید از این رو محیط شناسان نسبت به تخریب محیط زیست از جمله افزایش گرمای زمین، فرسایش خاک و آلودگی آب به مواد شیمیایی هشدار میدهند و این عوامل را نتیجه توسعه ناپایدار ذکر میکنند در حالی که توجه به تعاونیها و گسترش آنها میتواند به سلامت محیط زیست منجر شود.
در حال حاضر وسعت و تنوع فعالیتهای خدماتی در کشور موجب شده که نیاز به گسترش شرکتهای تعاونی خدماتی، بیش از گذشته احساس و زمینهیابی برای ایجاد آنها تبدیل به یک الزام شود.
به اعتقاد کارشناسان، بخش خدمات برای اشتغال و جذب نیروی انسانی بیکار، دارای ظرفیتهای فراوانی است و هر یک از گرایشهای آن می تواند اشتغالزایی بالایی را به نمایش بگذارد.
به گزارش خبرآنی، تعاونیها به عنوان تشکلهای مردمی می توانند نقش موثری در آگاه سازی مردم نسبت به لزوم حفظ محیط زیست ایفا کنند. بی تردید آموزش و ایجاد آگاهی در بین اعضای تعاونیها، تعلیم و تربیت کشاورزان در استفاده صحیح از کودهای شیمیایی، حشرهکشها و سمومات، آموزش و تشویق مردم به توسعه برنامههای جنگلبانی و معرفی محصولات سالم به مصرف کننده از جمله زمینههای آگاهی بخشی تعاونیهای محیط زیست به شمار می رود که نقش سازندهای در نهادینه کردن مسایل مربوط به محیط زیست ایفا می کنند.
انتهای پیام