به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه؛ در بخش دوم جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه، حجتالاسلام محسنیاژهای، رئیس دستگاه قضا با اشاره به مقوله مالکیت معنوی و ثبت اختراعات بر بررسی اصلاح قانون و تدوین سازوکاری طبقهبندی شده در این مقوله در صورت نیاز تأکید کرد و در این راستا دستوراتی را خطاب به رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک مطرح کرد.
رئیس عدلیه با اشاره به پیچیدگیها و فرآیندهای ناظر بر اختراعات و ابداعات بشری و انطباق آنها با زندگی انسانها گفت: متأسفانه این یک واقعیت است که گاهی اطلاعات ناظر بر اختراع و ابداع صورت گرفته لو میرود یا در فرآیندهای پیچیده اداری ناظر بر ثبت اختراعات، اطلاعات مرتبط با اختراع صورت گرفته به سرقت برده میشود؛ لذا ضروری است که سازمان ثبت اسناد و املاک برای این موضوع که ممکن است نمونههای فراوانی داشته باشد فکر عاجلی کند؛ به هر ترتیب ما باید برای رفع این نگرانی راهکاری پیدا کنیم و تضمین دهیم که اطلاعات ناظر بر اختراع یا ابداع او افشا نمیشود و لو نمیرود.
قاضیالقضات ادامه داد: سازمان ثبت اسناد و املاک با همکاری دستگاههای ذیربط، سازوکاری طبقهبندی شده را پیشبینی و تدوین کند که سرقت اطلاعات مرتبط با اختراعات صورت گرفته یا منصرف شدن مخترعان از ثبت اختراعات خود، به حداقل ممکن برسد.
انتقاد از اجرا نشدن قانون پیشفروش ساختمان
در ادامه حجتالاسلام رحیمی، معاون قضائی قوه قضائیه نیز در این جلسه با اشاره به وجود پروندههای متعدد حقوقی و کیفری مرتبط با حوزه املاک در محاکم و مراجع قضائی کشور اظهار کرد: متأسفانه امروز در جامعه چندان به قانون پیشفروش ساختمان مصوب سال 89 عمل نمیشود؛ در حالیکه اگر این قانون به خوبی اجرایی شود، به میزان قابل توجهی از حجم پروندههای مرتبط با املاک بهویژه در حوزه کیفری کاسته خواهد شد.
انتقاد از شهرداریها بهدلیل عدم صدور شناسنامه فنی واحدهای پیشفروشی
بابایی، رئیس سازمان سازمان ثبت اسناد و املاک نیز در همین زمینه ضمن انتقاد از شهرداریها به دلیل عدم صدور شناسنامه فنی برای واحدهای پیشفروشی، از آمادگی دفاتر اسناد رسمی برای ورود به امور مربوط به پیشفروش ساختمان خبر داد و گفت: طبق نصّ صریح قانون، نقل و انتقال و پیشفروش ساختمان باید در دفترخانهها انجام شود و یقیناً انجام این روند در دفاتر اسناد رسمی تأثیر قابل توجهی در کاهش پروندههای مرتبط با حوزه املاک خواهد داشت.
بابایی همچنین به ارائه گزارشی از حضور خود در نشست سالانه سازمان جهانی مالکیت معنوی پرداخت و در بخش دیگری از اظهاراتش، با اشاره به ثبت نشان تجاری احسان برای کمیته امداد امام خمینی(ره) در سال گذشته که موجب افزایش 70 درصدی صادرات فرشهای تولید شده توسط مددجویان کمیته امداد شد، اظهار کرد: با هماهنگی اتاقهای بازرگانی در تلاش هستیم که طی سال جاری با ثبت نشان تجاری پسته کرمان و زعفران خراسان، زمینه فروش این محصولات را در بازارهای بینالمللی فراهم کنیم.
ذبیحالله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این جلسه با اشاره به تأکیدات رئیس قوه قضائیه پیرامون اهتمام و نظارت ویژه سازمان بازرسی بر روند اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به ارائه گزارشی از اقدامات قرارگاه دائمی نظارت بر اجرای این قانون در سازمان بازرسی پرداخت و گفت: در این قرارگاه، تکالیف همه دستگاههای ذیربط احصا و به آنها ابلاغ شد و از آنها خواسته شد که در ابتدا به صورت خوداظهاری اعلام کنند در خصوص اجرای این قانون چه اقداماتی را انجام دادهاند؛ تقریباً بیشتر دستگاهها به این درخواست پاسخ دادهاند و سازمان بازرسی هماکنون در حال راستیآزمایی این خوداظهاریهاست.
وی افزود: نام آن دستگاههایی که اقدامات لازم را در خصوص اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انجام ندادهاند، بعد از راستیآزمایی اعلام خواهد شد.
حجتالاسلام عبداللهی، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه نیز در این جلسه از دستگیری 8 نفر از اعضای یک شبکه ارتشا و جعل در شورای حل اختلاف خبر داد و گفت: یکی از اعضای این شبکه مسئول ثبت و ارجاع پروندهها در 2 مجتمع شورای حل اختلاف بود.
ثبت 178 میلیون استعلام از سوی قوه قضائیه در سال 1400
کاظمیفرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از تعاملات سازمانی و ارتباطات الکترونیکی دستگاه قضا با سایر سازمانها پرداخت و گفت: بر اساس آمار مرکز ملی تبادل اطلاعات، قوه قضائیه در سال 1400 با ثبت 178 میلیون استعلام و ارائه سرویس به حدود 70 دستگاه دولتی، عنوان دومین دستگاه پرتعامل کشور را از آن خود کرد.
وی افزود: دستگاه قضا طی 4 ماه سپری شده از سال جاری نیز به حدود 72 میلیون استعلام پاسخ داده که نشان دهنده تعامل بسیار خوب قوه قضائیه با سایر نهادها و دستگاههاست.
انتهای پیام/