به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ یک نسخه از یک قرآن دستنویس و تاریخی در بازار دیجیتال "NFT" لندن که Metadee نام دارد، منتشر شد.
به گزارش نشنال، این قرآن دستنویس که اصالت آن توسط آزمایشگاه تحقیقاتی باستانشناسی و تاریخ هنر دانشگاه آکسفورد مورد تأیید قرار گرفته است، در حال حاضر توسط یک خانواده سوئیسی ساکن شهر ژنو نگهداری و محافظت میشود.
گذشتگان این خانواده در طی قرون گذشته به واسطه سفر به شهرهای سوریه، مدینه و مکه چندین جلد از این قرآن را بدست آورده و نزد خود نگه داشتهاند و هرگز آنها را باز و تورق نکردهاند؛ این نسخهها همچنین به امضای "زید بن ثابت" کاتب شخصی حضرت محمد (ص) نیز مزین است.
این نسخه از قرآن کریم که حدود 1500 سال از تکمیل و تنظیم آن میگذرد، شرکت متادی آن را به عنوان یک NFT و در بستر دیجیتال در اختیار عموم قرار میدهد.
"دیپلی شوکلا" بنیانگذار و مدیرعامل بازار NFT لندن میگوید پیشبینی میشود تا سال 2032 بازار داراییهای دیجیتال کلکسیونهای کمیاب، به 700 میلیارد دلار برسد.
وی همچنین معتقد است که مجموعههای کمیاب و مصنوعات مذهبی به عنوان حلقه مفقوده در این بازار بود که تا پیش قرار گرفتن این قرآن دستنویس، این بازار از وجود این دست از مصنوعات محروم بود.
مطابق گفتههای وی، توکن کردن مجموعههای کمیاب و متون مقدس به این آثار باستانی اجازه میدهد که این آثار بیش از هر زمان دیگر در دسترس عموم باشند که این مهم میتواند در گسترش و نشر دانش باستانی و مذهبی در میان جوانان تأثیر به سزایی داشته باشد.
شوکلا همچنین تصریح میکند: از آنجاییکه ماهیت NFT بهعنوان داراییهای رمزنگاری مبتنی بر بلاک چین است، از امنیت بالایی برخوردار است و فرصتهای بیشتری را به جهت نمایش و تجاریسازی خلاقیتهای هنری فراهم می کند.
جلدهای سوم، چهارم و پنجم از این قرآن دستنوشته به صورت NFT عرضه میشود و برای هر جلد NFT این قرآن، قیمت 1 میلیون دلار در نظر گرفته شده است.
بر خلاف نسخههای خطی اصلی قرآن که نیاز به محافظت شدید و راستیآزمایی مکرر دارند، نسخه NFT آن به راحتی در بلاکچین ذخیره میشود و بین مالک یا مالکان قابل انتقال است.
داراییهای دیجیتال (NFT) در هر زمان و هر نقطه در سراسر جهان در دسترس هستند و با تغییری که دنیا متاورس با تأسی از فراگیر شدن وب 3 در نحوه تفکر، عمل و زندگی افراد جوامع مختلف ایجاد کرده، تقریباً تمامی امور به سمت دیجیتال شدن در حرکت است تا جاییکه در آینده نزدیک، مردم مطالعه، یادگیری، خواندن و بایگانی مطالب را به صورت آنلاین ترجیح خواهند داد. از این رو نسخه "NFT" این قرآن دستنویس میتواند گامی مؤثر در راستای تحقق دیجیتالسازی در این حوزه باشد.
انتهای پیام/