میانمار ۴ فعال دموکراسی‌خواه را اعدام کرد/واکنش‌ها

رسانه‌های دولتی میانمار امروز (دوشنبه) گزارش دادند که مقامات نظامی این کشور چهار تن از فعالان دموکراسی‌خواه را به اتهام ارتکاب «اقدامات تروریستی» اعدام کردند؛ اتفاقی که نخستین موارد اعدام در میانمار پس از چندین دهه محسوب می‌شود.

به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، این نخستین موارد اعدام در میانمار پس از چندین دهه محسوب می‌شود؛ در حالی که دولت این کشور جنوب شرق آسیا با کودتا به دست نظامیان افتاده است.

"دولت وحدت ملی" میانمار که خود را "دولت سایه" می‌داند، گزارش‌هایی مبنی بر انجام این اعدام‌ها را محکوم کرد و سخنگوی دفتر رئیس این تشکیلات ضمن ابراز تاسف و نگرانی به رویترز گفت "این اقدام خشونت‌آمیز حاکمان نظامی را محکوم می‌کنم و جامعه جهانی باید آن‌ها را مجازات کند."

روزنامه "گلوبال نیو لایت آف میانمار" نوشت که از جمله افراد اعدام شده «کیاو مین یو»، فعال دموکراسی‌خواه، و «فیو زیا تاو»، نماینده سابق پارلمان و هنرمند عرصه موسیقی هستند.

ارتش میانمار پس از مطرح کردن اتهامات تقلب در انتخابات ۸ نوامبر ۲۰۲۰ و افزایش تنش سیاسی در این کشور قدرت را در اول فوریه سال بعد آن به دست گرفت. ارتش میانمار در همان تاریخ میو انیونت، سخنگوی حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و آنگ سان سوچی، رهبر این حزب و وزیر خارجه این کشور را بازداشت و اعلام کرد که قدرت به مین آنگ هلاینگ، فرمانده کل ارتش منتقل شده است.

پس از آن اعتراضات مردمی علیه کودتا در سراسر میانمار آغاز و در نتیجه مداخله مسلحانه ارتش علیه معترضان و گروه‌های دیگر حدود هزار نفر کشته و هزاران نفر نیز بازداشت شده‌اند.

واکنش‌ به اعدام‌ها

تام آندروز، مخبر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر میانمار با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «من نسبت به اخبار اعدام فعالان دموکراسی‌خواه و میهن‌پرستان در میانمار به شدت عصبانی و خشگمین شده‌ام.»

وی افزود: «قلب من با تمام خانواده‌ها و دوستان و عزیزان این افراد و تمامی مردم در میانمار است. این اقدامات شرارت‌آمیز باید نقطه عطفی برای جامعه جهانی باشد.»

گروهی از فعالان حامی دموکراسی میانمار اعلام کردند: «کیاو مین یو معروف به جیمی برای کشور جنگید. فاشیست‌ها از طریق کارهای فاشیستی اقدامات خود را انجام می‌دهند. ما به جنگ خود برای دموکراسی ادامه می‌دهیم.»

«ریچارد هورسی»، تحلیلگر گروه بین‌المللی بحران در میانمار گفت: هرگونه احتمال مذاکره برای پایان دادن به بحران به‌وجود آمده توسط کودتا اکنون از بین رفته است. این کار رژیم است که نشان می‌دهد هر کاری بخواهد، بدون گوش دادن به دیگران انجام خواهد داد. آن‌ها چنین چیزی را نمایش قدرت تلقی می‌کنند اما این ممکن است یک اشتباه جدی محاسباتی قلمداد شود.»

«کین زاو وین»، مدیر موسسه "تامپادیپا"، اندیشکده‌ای در میانمار گفت: «هیچ اعدامی طی ۳۰ سال گذشته نبود و ما فکر می‌کردیم چنین چیزی ریشه‌کن شده است. همه چیز بازگشت و کشور به دوران تاریک خود بازمی‌گردد.»

متیو اسمیت، مدیر اجرایی گروه حقوق بشری فورتیفای رایتز گفت: «این اعدام‌های وحشتناک بخشی از جنایات مداوم ارتش میانمار علیه بشریت و جامعه مدنی است. اگر ارتش فکر می‌کند این اتفاق موجب ترس انقلاب می‌شود، کاملا در اشتباه است.»

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.