به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، دکتر سید محمد آقامیری، رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز با حضور در غرفه پایگاه خبری خبرآنی در رویداد همافزایی مدیریت ایران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنی مبنی بر اینکه "آیا کمبودی در واکسنهای دام و طیور داریم؟" اظهار کرد: نمیتوان گفت کمبودی وجود ندارد زیرا 75 درصد واکسنهای طیور وارداتی است اما در حوزه واکسنهای دامی 600 میلیون دوز واکسن نیاز داریم که 50 میلیون دوز آن وارداتی و مابقی یعنی 550 میلیون دوز آن تولید داخل است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به این پرسش که "با توجه به فراهم شدن زیرساختهای تولید واکسن کرونا در کشور آیا میتوان از این ظرفیت برای تولید واکسنهای دامی نیز استفاده کرد؟" ابراز داشت: در حال حاضر از زیرساختهای تولید واکسن کرونا نیز میتوان برای ساخت واکسن طیور و دام استفاده کرد. در زمان حاضر واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در یکی از شرکتهای واکسنساز داخلی تولید میشود. سیاست جدید سازمان ما حمایت از تولید داخلی واکسنهای دامی است و با توجه به ظرفیت خوبی که در کشور ایجاد شده، از شرکتهای واکسنسازی دعوت به همکاری در راستای ساخت واکسن کردهایم.
وی در مورد اقدامات سازمان برای کنترل بیماری تب کریمه کنگو اظهار کرد: اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل و مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو در کشور را سه برابر افزایش دادهایم و سمپاشی جایگاهها و حمام ضدکنه دامها را در استانهایی که مستعد تب کریمه کنگو هستند انجام دادیم.
وی افزود: در 10 روز اخیر فقط یک نفر مبتلا به تب کریمه کنگو داشتیم در حالی که در دو ماه گذشته مبتلایان به 53 نفر رسیده بود و متاسفانه سه بیمار نیز فوت کردند.
وی در پاسخ به این سوال که عمده مبتلایان در کدام استانها بودهاند، اظهار کرد: تب کریمه کنگو بیماری اندمیک جنوب و جنوب شرق کشور است اما در استانهای شمالی نیز در ماههای اخیر مشاهده شده است. حتی مواردی را داشتهایم که میزبان بیماری تغییر کرده و کنههای محلی نیز میزبان بیماری بودهاند که این مسئله میتواند خطر بیشتری از نظر افزایش ابتلا به بیماری داشته باشد.
وی ادامه داد: در ماههای گذشته چند مورد گزش مستقیم کنه نیز گزارش شده است یعنی کنه آلوده، مستقیماً انسان را گزیده است. با وجود این، با اقداماتی که سازمان انجام داده، این موارد تحت کنترل هستند.
آقامیری در پاسخ به سوالی درباره نظارت بر ذبح دام در کشتارگاهها بیان داشت: تمام کشتارگاهها توسط ناظر دولتی و خصوصی مورد پایش قرار میگیرند. در سال جاری بیش از 354 تُن گوشت را در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان و بیش از 700 تُن مرغ را معدوم کردهایم یعنی در مجموع حدود 1000 تن گوشت قرمز و سفید که قرار بوده توسط مردم مصرف شود، معدوم شده است که نشانگر نظارت سازمان دامپزشکی است.
انتهای پیام/