بیژن ذوالفقارنسب در گفتوگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، درباره وضعیت تیم ملی فوتبال ایران اظهار داشت: این طبیعی است که در یک خانواده به دلیل مشکلات و مسائلی که از خارج وارد میشود، اختلافاتی بین اعضا به وجود بیاید. البته اختلافات در بین بازیکنان تیم ملی به تنش تبدیل شده است و این میتواند آسیبرسان باشد. باید در تیم ملی یک اندیشه مثبت توسط یک کارگروه فنی و روانی حکمفرما شود. باید از لحاظ روانشناسی بهصورت غیرمستقیم روی بازیکنان کار شود تا مشکلات ادامه پیدا نکند.
وی درباره اینکه بازیکنان تیم ملی بر سر موضوع تغییر سرمربی تیم ملی دودسته شده بودند، تصریح کرد: این مشکلات و حرف و حدیثها وجود داشته است و گروهبندیهایی دیده شد. اینها اتفاقاتی نیست که همینطور رها کنیم تا خود به خود حل شوند. این مشکلات الان به بیرون درز پیدا کرده و به رسانهها کشیده است. باید خیلی هوشمندانه و دقیق مشکلات را بررسی و خنثی کرد. جوانها خیلی حساس هستند و جامعه ورزش هم جامعه حساسی است و هر اتفاقی میتواند کار را سختتر کند. میتوان با اقداماتی نظیر روانشناسی ورزشی فضای مسموم را در تیم ملی از بین برد. کادر فنی هم باید در این زمینه فضا را مدیریت کند و توانمند ظاهر شود. باید برنامههای خوبی در اردو برای همدلی بازیکنان اجرا شود و تمریناتی که منجر به شادی میشود در دستور کار قرار بگیرد. مطمئناً بازگشت کریم باقری یا شخصیتهای مثل او میتواند به وضعیت روحی و روانی تیم ملی کمک زیادی کند.
مربی پیشین تیم ملی درباره ابقای اسکوچیچ توسط هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال خاطر نشان کرد: همیشه گفتم این کادر با اقتدار کار کرده و خوب نتیجه گرفته است، ولی شرایط برای مرحله بعد که جام جهانی است، فرق میکند. حتماً باید کادر فنی و مجموعه مدیریت تیم ملی تقویت شوند. آقای اسکوچیچ همراه تیم ملی در جام جهانی خواهد بود و دیگر نباید درباره تغییرات و کم کردن نقش سرمربی صحبت کرد، ولی میتوان با اضافه کردن نفراتی این کادر را تقویت کرد.
ذوالفقارنسب یادآور شد: میتوان به همین کادر یک روانشناس ورزشی خیلی خوب و بینالمللی حتی از بین ایرانیان مقیم خارج اضافه کرد. همچنین پیشنهاد میکنم که کارشناس خبره فنی در کنار تیم قرار بگیرد، فردی که شناخت خوبی روی تیمهای آمریکا، ولز و انگلیس داشته باشد. این از همه مسائل مهمتر است. کارشناس فنی میتواند اطلاعات خوبی از حریفان به ما بدهد و کمک تأثیرگذاری برای اسکوچیچ، هاشمیان و دیگر اعضای فنی تیم ملی باشد. فکر میکنم در این زمینه کارشناس داخلی را که تسلط کافی روی حریفان داشته باشد، نداریم. ما برای جام جهانی به یک گروه کامل و قوی نیاز داریم.
وی در ادامه اشاره کرد: من این تجربه را از مسابقات مقدماتی جام جهانی 1998 و در زمان حضور ایویچ دارم. ایشان یک کارشناس روانشناسی و یک کارشناس تغذیه برای کنترل دوپینگ همراه خود آورد. کارشناس تغذیه، یک پروفسور داورشناس بود و روی بحثهای بدنی خیلی تأثیرگذار بود. همچنین ما چهار ماساژور اروپایی داشتیم. بحث ماساژ یکی از امتیازهای مثبت برای موفقیت تیم ملی 98 بود، چون تیم دو بار در روز تمرین میکرد و نیاز داشتیم که بدنها کم نیاورند. بخش عمدهای از موفقیتهای آن تیم مرهون ماساژورها بود.
این کارشناس فوتبال درباره ثبتنام مهدی تاج برای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال و انتقاداتی که نسبت به این موضوع وارد است، یادآور شد: از مسائل پشت پرده بیاطلاعم و اعتقادی هم به تهمتهایی که بدون استدلال زده میشود، ندارم و همیشه از این فضا پرهیز کردهام. در این موارد نیروهای کنترلکننده باید ورود کنند و اطلاعات لازم را بدهند. من دوران مدیریت آقای تاج در فدراسیون را ضعیف تلقی میکنم، ولی ما که بیرون هستیم، نقش تعیینکننده نداریم و آنهایی را که صاحب رأی هستند باید زیر منگه گذاشت تا بهترین تصمیم را در روز انتخابات بگیرند. اگر ایشان (مهدی تاج) اشتباهاتی داشته است، مجمع نباید به او دوباره رأی بدهد.
انتهای پیام/