به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ شرکت مشاوره جهانی شهروندی و اقامت جهانی (Henley & Partners) مستقر در کشور لندن، گزارشی مبنی بر معرفی برترین پاسپورتهای جهان در سال 2022 را منتشر کرده است.
به گزارش سیاناس، بر اساس اعلام این شرکت پاسپورت کشورهای آسیایی ژاپن، سنگاپور و کرهجنوبی به عنوان 3 پاسپورت برتر جهان، به دارندگان خود امکان آزادی بیشتر سفر نسبت به سایر کشورها را ارائه میدهد.
مطابق با گزارش این شرکت کشور ژاپن با فراهم کردن امکانی برای شهروندان خود به منظور سفر به 193 مقصد بدون اخذ ویزا، از دو کشور سنگاپور و کرهجنوبی که این امکان را برای 192 کشور برای مردم خود فراهم کرده است، در جایگاه برترین پاسپورت جهان قرار گرفته است.
با این وجود مردم قاره آسیا واکنش محتاطتری نسبت به انجام سفر به دلیل انتشار ویروس کرونا در مقایسه با مردم اروپا و یا آمریکا دارند و نسبت به مردم اروپا و آمریکا کمتر برای انجام سفر اقدام میکنند.
تا جایی که بر اساس آخرین آمار انجمن بینالمللی حملونقل هوایی (IATA) تقاضای مسافر بینالمللی برای سفر هوایی در منطقه آسیا و اقیانوسیه هنوز کمتر از یک پنجم سطح قبل از کووید است. در مقایسه، گزارش شاخص پاسپورت هنلی میگوید، بازارهای اروپا و آمریکای شمالی به حدود 60 درصد از سطح تحرک سفر قبلی خود بهبود یافتهاند.
بعد از سه کشور برتر آسیایی، دو کشور آلمان و اسپانیا در 190 مقصد و بعد از آن فلاند، ایتالیا و لوکزامبورگ با 189 مقصد رتبههای بعدی را در جایگاه برترین پاسپورتهای جهان کسب کردهاند.
بعد از آن اتریش، دانمارک، هلند و سوئد همگی در رده پنجم قرار دارند و فرانسه، ایرلند، پرتغال و بریتانیا در رتبه ششم قرار دارند. همچنین نیوزلند و ایالات متحده در کنار بلژیک، نروژ و سوئیس در رتبه هفتم قرار دارند.
به گزارش خبرآنی، ایران در این فهرست در جایگاه صد و دوم جهان قرار گرفته و با پاسپورت این کشور میتوان به 43 کشور بدون ویزا سفر کرد. ایران در ارزیابی سال 2006 این شرکت جایگاه 82 قرار داشت. البته جایگاه ایران نسبت به سال 2021 هم چند پله بهبود یافته است.
در این میان اما پاسپورت کشور افغانستان بار دیگر در انتهای فهرست برترین پاسپورتهای جهان قرار گرفت و پایینترین رتبه را تنها با امکان سفر شهروندان این کشور به 27 مقصد بدون اخذ ویزا، کسب کرده است. افغانستان در ردیف 112 و در قعر جدول ردهبندی پاسپورتها قرار گرفته است.
بعد از افغانستان، کشورهای سوریه، عراق، پاکستان، یمن، سومالی، نپال و کره شمالی به ترتیب جایگاه بعدی را در پایین جدول دارند.
با این حال، با کاهش محدودیتهای مسافرتی نشانههای امیدوارکنندهای برای بهبود جایگاه گذرنامههای ضعیف ظاهر شده است.
بر اساس این گزارش جدید، دارندگان گذرنامه هندی اکنون همچون وضعیت پیش از همهگیری کرونا میتوانند دسترسی بدون محدودیت به 57 مقصد داشته باشند، این در حالی است که این تعداد در سال 2020 به 23 مقصد کاهش پیدا کرده بود.
به دنبال هجوم کشور روسیه به اوکراین، دارندگان گذرنامه روسیه بیش از هر زمان دیگری با محدودیتهای ناشی از انجام سفر به سایر نقاط کشور مواجه شدهاند. این گزارش، محدودیتهای موقتی و یا ممنوعیت سفرهای هوایی را در نظر نگرفته است، در نتیجه با وجود اینکه گذرنامه روسیه با امکان دسترسی بدون ویزا به 119 کشور، اکنون در جایگاه پنجاهم این فهرست قرار دارد، اما در واقعیت ورود شهروندان روسیه به بسیاری از این مقاصد امکانپذیر نیست.
گزارش شرکت هنلی یکی از چندین گزارشی است که توسط شرکتهای مالی برای رتبهبندی پاسپورتهای جهانی بر اساس دسترسیهایی که به شهروندان خود ارائه میدهند، ایجاد شده است. این گزارش 199 گذرنامه را بر اساس تعداد مقصدهایی که دارندگان آنها میتوانند بدون اخذ ویزا قبلی به آن دسترسی داشته باشند، رتبهبندی میکند.
انتهای پیام/