منابع مطلع عراقی اعلام کردند که اعضای ائتلاف موسوم به چارچوب هماهنگی شیعیان عراق همچنان به تلاشها برای توافق بر سر نامزد پست نخست وزیری ادامه میدهند و این درحالی است که اختلافات شدیدی میان آنها برسر سازوکار این انتخاب و برنامه دولت آینده عراق وجود دارد.
به گزارش خبرآنی، یک رهبر برجسته در چارچوب هماهنگی شیعیان عراق (به جز جریان صدر) در گفتوگو با روزنامه العربی الجدید درباره گفت وگوها برای تعیین نخستوزیر این کشور اظهار کرد: اعضای کمیته کوچکی که هفته گذشته توسط چارچوب تشکیل شد، طی دو روز گذشته با نامزدهای نخستوزیری به صورت جداگانه جلساتی برگزار کردند.
وی که نامش را فاش نکرده است، اشارهای به اسامی این نامزدها نکرد.
این منبع در این باره تصریح کرد: اعضای کمیته انتخاب نخستوزیر در دیدار با نامزدهای نخستوزیری، علاوه بر شنیدن نقطه نظرات هر نامزد و نحوه مدیریت مرحله بعدی توسط آنها، به منظور ارزیابی نامزدها مجموعهای از سؤالات را مطرح کردند.
وی ادامه داد: تاکنون توافقی برای معرفی هیچ یک از این گزینه ها به عنوان نامزد نهایی تصدی پست نخستوزیری صورت نگرفته است و کمیته ویژه طی ساعات آتی به منظور تصمیم گیری در این باره گزارشی را در هیئت رهبری چارچوب هماهنگی ارائه خواهد کرد اما همچنان بر سر سازوکار انتخاب، اختلاف وجود دارد.
این عضور چارچوب هماهنگی همچنین افزود: برای تصمیم گیری در زمینه انتخاب نامزد نخست وزیری دو گزینه وجود دارد: نخست اینکه در هیئت رهبری چارچوب هماهنگی به نامزد رأی داده شود و نامزدی که بیشترین آرا را کسب کند نخست وزیر خواهد شد. گزینه دوم نیز انتخاب آن از طریق رایگیری از نمایندگان شیعه است.
وی در ادامه تاکید کرد: تا بدین لحظه هیچ توافقی بر سر سازوکار انتخاب نخستوزیر پس از ارائه گزارش کمیته مذکور به هیئت رهبری چارچوب وجود ندارد.
پیشتر علی الفتلاوی، نماینده چارچوب هماهنگی شیعیان درباره هویت نامزدهای این چارچوب برای تصدی پست نخستوزیری عراق گفته بود که نامزدهای مطرح شده حیدر العبادی، محمد شیاع السودانی، عبد الحسین عبطان، علی الشکری و قاسم الأعرجی هستند.
در همین حال، احمد الشریفی، کارشناس مسائل سیاسی عراق در گفت و گو با العربی الجدید در این باره گفت: "تأخیر چارچوب هماهنگی در تصمیم گیری برای انتخاب نخست وزیر و به تعویق افتادن این تصمیم حاکی از عمق اختلافات درون اعضای چارچوب بر سر نامزد نخست وزیری است و ما معتقدیم که تصمیم گیری در این باره به این زودی اتخاذ نشود."
وی تاکید کرد: اعضای چارچوب هماهنگی با اختلافاتی در رابطه با نام نامزد نخست وزیری و همچنین سازوکار انتخاب این نامزد مواجه هستند و به همین منظور چارچوب اقدام به تشکیل کمیته ویژهای برای حل و فصل این پرونده کرد. در داخل این کمیته کوچک نیز اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و به همین دلیل ما معتقدیم که تصمیم گیری در این باره طولانی خواهد شد و این پرونده در روزهای آینده حل و فصل نخواهد شد.
انتهای پیام