به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه هفتمین همایش ملی ماهیان خاویاری و نمایشگاه خاویار و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیست و هفتم تیرماه روز ملی خاویار است و نشست و نمایشگاه نیز در خصوص خاویار ایرانی داریم.
وی افزود: خاویار ایرانی به عنوان یکی از نشانه های ایران در حوزه شیلاتی بوده و به نوعی در کنار زعفران ایرانی، شناسنامه ما به حساب می آید.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در حوزه شیلات 5800 کیلومتر ساحل داریم، گفت: بررسی ها نشان می دهد که میزان تولید ماهی در داخل کشور با میزان تولید آن در سواحل برابر است. که این یعنی استان های داخلی ظرفیت بینظیری در حوزه پرورش آبزیان دارند و اینکه از سواحل غفلت کرده ایم و از ظرفیتهای آن را به طور کامل استفاده نشده است.
وی ادامه داد:حوزه شیلات نسبت به ظرفیت های بی نظیرش مورد غفلت قرار گرفته است. این حوزه ظرفیت بالایی برای سرمایهگذاری به خصوص در بخش صادرات دارد.
مقام عالی وزارت با بیان اینکه از تمام سرمایه گذاران دعوت می کنیم در این بخش سرمایهگذاری کنند، گفت: بازارهای خوبی برای محصولات شیلاتی ایرانی وجود دارد و دیگر اینکه شیلات ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزه اشتغال هم دارد. یعنی اگر در کنار سواحل حرکت کنیم این ظرفیت های فراوان را خواهیم دید.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه بالاترین میزان تولید خاویار متعلق به ایران است، گفت: سالانه 16 تن تولید خاویار داریم که همه آنها پرورشی است، زیرا صید ماهیان خاویاری از سالهای قبل ممنوع شده است.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: افق ما تولید 100 تن خاویارپرورشی در سال است. در حوزه گوشت ماهیان خاویاری نیز سالانه بیش از 3هزارتن تولید داریم که در افق 1404 این عدد به 20هزارتن خواهد رسید.
وی اضافه کرد: علیرغم سختی هایی که این صنعت در تامین مالی دارد ولی بانک ها باید برای این بخش زمان تنفس در نظر بگیرند. گوشت خاویار یکی دو سال و خاویار حدود 7 سال تنفس نیاز دارد، بنابراین بانکها باید این زمان را به سرمایه گذاران بدهند.
وزیر جهادکشاورزی اظهار کرد: در سال 1.7 میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری رهاسازی می شوند که به دنبال افزایش آن هستم تا به حدود 5 میلیون قطعه برسیم.
وی همچنین بیان داشت: وزارت جهاد و سازمان شیلات حداکثر حمایت را از این صنعت و شرکت های دانش بنیان فعال در این بخش برای رشد و توسعه خواهند داشت.
ساداتی نژاد با اشاره به واگذاری اراضی برای مجتمع های شیلاتی پرورش میگو، گفت: در این حوزه تسهیلاتی را آماده کردهایم و نگاه آسان تری برای واگذاری این اراضی به سرمایه گذاران داریم. ظرفیت هایی که در کنار سواحل وجود دارد توسط شرکت شهرکهای کشاورزی ما شناسایی شده اند و شرکتهای مختلف داخلی و خارجی می توانند در این حوزه سرمایه گذاری کنند.
وی در ادامه گفت: در حقیقت دو بسته تشویقی یکی در بخش واگذاری زمین به سرمایهگذاران و دیگری ارائه تسهیلات بانکی توسط بانک کشاورزی در این حوزه در نظرگرفته شده است. همه تلاش مان را در اختیار این بخش قرار می دهیم تا با سرمایهگذاری در این حوزه رشد پیدا کنند و ما نیز بتوانیم در سبد غذای ایرانی هم میزان حضور انواغ ماهی را افزایش دهیم.
وی در پایان گفت: بشقاب غذایی ما بشقاب پر آبی از نظر میزان مصرف آب برای تولید غذا است. هرچه میزان ماهی در این بشقاب پررنگ تر شود یعنی میزان آب را در بشقاب غذا و الگوی غذایی کاهش داده ایم که شاخص موثری در مصرف است.
انتهای پیام/